Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Začátky na ženském okruhu ITF (díl 1. - IPIN)

napsal houba 05.12.2010

V tomto článku se dočtete, jak získat IPIN potřebný pro všechny turnaje okruhu ITF. IPIN je platný jeden kalendářní rok, jeho získání stojí $55 a je nezbytný pro přihlašování na turnaje.

Od roku 2005 musí mít každá hráčka, která chce startovat na turnajích okruhu ITF, svoje osobní identifikační číslo, tzv. IPIN (International Player Identification Number). Pro jeho získání je potřeba následovat postup na webových stránkách www.itftennis.com/ipin, kde je nutné vyplnit nezbytné osobní informace a poté IPIN zaplatit online (je tedy potřeba karta umožňující platby na internetu). Nezbytností je uvést platnou e-mailovou adresu, kam budou hráčce doručovány veškerá důležitá oznámení a potvrzení. Roční poplatek za IPIN činí 55 USD a vztahuje se na jeden kalendářní rok (tzn. vždy od ledna do prosince), nehledě na to, kdy bude registrace provedena. Pouze v případě, že se hráčka zaregistruje v průběhu listopadu a prosince, bude její IPIN platný po zbytek daného roku i po celý následující rok. Pro hráčku, která již v minulosti startovala na nějakém turnaji ITF (např. v juniorech) a je tak již vedena v databázi ITF, je získání IPINu poměrně snadné a celý proces je otázkou minut, tzn. že bezprostředně po zaplacení přijde IPIN na zadaný email a hráčka se tak téměř okamžitě může přihlašovat na turnaje. Naopak pro ty, které systém ITF ještě nemá v evidenci (tzn. že doposud nehrály žádný turnaj ITF), je součástí celého procesu ověření identity hráčky u příslušného národního tenisového svazu, což zpravidla trvá několik dní (většinou 10 dní). V tomto případě je tedy možné IPIN použít až s časovým zpožděním.

Dalším krokem je přihláška na turnaj prostřednictvím webových stránek www.itftennis.com/ipin, kde může každá hráčka snadno ovládat svůj „účet“. Nejprve se přihlásí pomocí IPINu a hesla získaného při výše popsaném procesu a poté se již může přihlašovat a odhlašovat z turnajů, sledovat aktuální kalendář a „factsheety“ jednotlivých turnajů, přehled svých pokut, pravidla ITF a jejich průběžné změny apod. Bez přihlášení na turnaj prostřednictvím této služby nebude hráčka na turnaj přijata.

Další článek na toto téma bude věnován přihláškám a odhláškám.

Iveta Gerlová

80



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)