Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Začátky na ženském okruhu ITF

itftennis.com napsal tipmaster 19.02.2008

Každá hráčka, která chce startovat na turnajích okruhu ITF je od roku 2005 povinna obstarat si a zaplatit tzv. IPIN, bez něhož nebude její přihláška na turnaj přijata. Je to osobní kód, který se skládá ze tří písmen podle příjmení a dále ze sedmi číslic.

IPIN (International player identification number)
IPIN je vydáván ITF prostřednictvím internetu, a to zdarma. Každá hráčka, která si chce IPIN obstarat, musí mít vlastní emailovou adresu, na kterou jí budou posílány veškeré informace ohledně IPINu, přihlášek, odhlášek atd. Konkrétní postup obstarání IPINu je na webových stránkách ITF IPIN: www.itftennis.com/ipin Pro ty, které jsou již v databázi ITF, je tento proces otázkou 10 minut, ovšem u hráček, které ještě žádný ITF turnaj nehrály, je to složitější. ITF v tomto případě bude spolupracovat s národním tenisovým svazem a získání IPINu se tak protáhne až na 10 dní.
Kromě bezplatného obstarání IPINu musí hráčka zaplatit roční poplatek ve výši 45$ (platí pro rok 2007), a to online. Je tedy potřeba platební karta umožňující platby po interneru.

PŘIHLÁŠKY, ODHLÁŠKY
Od roku 2007 se smí na turnaj ITF přihlásit pouze hráčka, která má IPIN, a to buď online pomocí internetové služby Online Entry Service, nebo klasicky pomocí faxu. Pokud se jedná o faxovanou přihlášku, její formulář je ke staženi na www.itftennis.com/womens, a to v sekci Circuit info a Entry&Withdrawal forms. Jiná tištěná přihláška nebude přijata.
Od roku 2005 funguje dále k tomuto účel výše zmíněná služba Online Entry Service, kam se hráčka přihlásí pomocí IPINu a kde si sama přihlašuje a odhlašuje turnaje. Jde o jednoduchý a přehledný způsob. Další výhodou je, že tato služba je k dispozici 24 hodin denně, 365 dní v roce a že zde odpadají náklady na fax. Přístup k této službě je možný až po zaplacení výše zmíněného ročního IPIN poplatku.
Co se týká přihlášek, je potřeba turnaj přihlásit nejpozději v úterý 20 dní před konáním turnaje, a to do 14:00 Greenwichského času (GMT). Hráčka se smí přihlásit na 1 až 5 turnajů v jednom týdnu, přičemž musí stanovit prioritu jednotlivých turnajů. Dále již stačí sledovat seznam přihlášených, kde je hráčka v hlavní soutěži, kvalifikaci, nebo v náhradnicích.
Odhlášky turnajů musí být uskutečněny online nebo faxem na předepsaném formuláři (ke stažení tam, kde přihláška), a to nejpozději do 14:00 (GMT) v úterý 13 dní před konáním turnaje. Odhlášky po tomto termínu jsou postihovány pokutou.

NA TURNAJI
Pokud je hráčka v kvalifikaci, musí se dostavit na sign-in, který je zpravidla stanoven na 18:00 dne před začátkem kvalifikace a kde se hráčka podepíše a zaplatí startovné, tzv. entry fee. Pokud se osobně nedostaví, nebude přijata do turnaje a navíc bude muset zaplatit pokutu. Telefonický sign-in je možný až na turnajích $50 000 větších. Pro hráčky v hlavní soutěži sign-in není.
Zhruba do hodiny po sign-in je turnaj vylosován a následuje program zápasů, tzv. schedule na druhý den, který má stejně jako los na starosti vrchní rozhodčí turnaje.
Při zápase jsou kladeny poměrně přísné nároky na oblečení hráček, zejména co se týká nápisů, log, adidas pruhů, atd., je tedy potřeba informovat se, jestli je dané oblečení v pořádku.
Na všech turnajích je k dispozici vyplétací servis za poplatek.
Co se týká ubytování, pořadatel stanoví jeden či více oficiálních hotelů, kde jsou rezervována místa pro hráčky, která ale většinou hrazena nebývají. Hráčka si samozřejmě může najít ubytování podle své volby. Na turnajích typu +H, kde H znamená Hospitality, je pro hráčky hlavní soutěže ubytování a někdy i strava hrazené.
Pokud je oficiální hotel daleko od tenisových kurtů, je pořadatelem zajištěn odvoz tam i zpět. Někdy je nabízen i odvoz hráček z nádraží, či letiště, to ovšem není pravidlem.
Veškeré informace ohledně organizace turnaje, sign-in, ubytování, kontaktů atd. jsou na tzv. fact sheetech, které jsou k dispozici na www stránkách ITF.

PRIZE MONEY
Prize money jsou vypláceny v okamžiku, kdy hráčka na turnaji skončí. Zpravidla v amerických dolarech, popřípadě eurech. Z prémie za umístění v turnaji se strhává daň a startovné, pokud ho ovšem hráčka již nezaplatila při sign-in do kvalifikace. Entry fee činí zpravidla 15–30$.
Prémie jsou vypláceny buď v hotovosti nebo šekem. Tabulka obsahující výše prémií je k dispozici na www stránkách ITF. Odměny za čtyřhru jsou myšleny pro pár, tzn. je potřeba je vydělit dvěmi.

RANKING
Body do mezinárodního žebříčku se počítají ze všech WTA a ITF turnajů v průběhu celého roku, maximálně však 18. Hráčky jsou seřazeny na základě celkového počtu bodů, tzv. bonusové body za poražené hráčky do 500. místa byly již zrušeny.
Aby měla hráčka ranking, musí mít minimálně 3 bodované turnaje. Hráčky mladší 14 let nemohou mít ranking. Dále je podle věku hráčky omezen počet turnajů, na kterých může během roku startovat.
Body z turnajů $10 000 a $25 000 se do žebříčku promítnou dva týdny po turnaji, z turnajů vyšších kategorií již po týdnu.
Samotný žebříček je aktualizován každý týden v pondělí.
Body, které hráčka uhraje, budou započítány do celkové sumy po dobu jednoho roku. Za rok tento počet bodů „vypadne“, pokud ho ovšem hráčka neobhájí, či nevylepší, v tom případě se jí připíše pouze rozdíl.
Tabulka s body je na www stránkách ITF.

Iveta Gerlová

82



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter

Tagy ipin  ITF


POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)