Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Špatný den

napsal tipmaster 15.08.2005 K utkání prvního kola dvouhry Pardubické juniorky 2005 nastoupili Andrea Třasáková a Sinika Ježková. Rozhodčím tohoto utkání byl Roman Bambas, který ten den zřejmě vstal špatnou nohou. Petr Nevšímal
Petr Nevšímal

Po nastoupení hráčů na dvorec rozhodčí řekne hráčům stručně herní systém a potom probíhá losování mincí o tom, kdo začne servírovat. Potom probíhá pětiminutová rozehrávka a pak může utkání začít.

Rozhodčí Roman Bambas si hráčky zavolal k síti a řekl jim potřebné instrukce. Poté přistoupil k losování a vyhodil minci do vzduchu. Ta podle zvyklosti musí padnout na zem, ale Bambas hodil minci tak nešikovně, že spadla přímo do odpadkového koše umístěného u umpire. Bambas začal minci tedy hledat v koši. Po chvíli ji sice opravdu našel, ale v té chvíli zjistil, že před hozením mince se hráček vlastně nezeptal, jakou stranu mince volí. Vyndal minci z koše a vrátil odpadky zpět tam, kam patří. Obě děvčata nechápavě sledovala jeho počínání.

Hod mincí se tedy musel opakovat a na podruhé vše proběhlo v pořádku. Tím však smůla rozhodčího Bambase nekončila. Potom, co bylo konečně úspěšně rozlosováno, vystoupal po schůdcích smolař Bambas na umpire, kde se usadil a připravil si tzv. scorekartu, do které rozhodčí zapisuje stav utkání a která je oficiálním výstupem pro vrchního rozhodčího.

Jakmile si však Bambas připravil tužku pro zapisování do scorekarty, smůla opět zaúřadovala. Tužka mu samozřejmě spadla kam jinam než do odpadkového koše. Podruhé v několika minutách se Bambasovi nechtělo přehraboval odpadkový koš, tak použil vlastní pero.

Utkání kromě těchto malých nepříjemností proběhlo v pořádku a jako hlavní rozhodčí jsem kromě namožené bránice byl s výkonem rozhodčího Romana Bambase spokojen.

Petr Nevšímal

41



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)