Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

San Jose, USA (DAY 1)

napsal soustek 10.02.2009 Tak jsem se dnes poprve konecne dostal k napsani par radku. Zdrzeni bylo zapricineno dlouhym dvoudennim cestovanim, unavou, ale hlavne jsem nemel notebook :) Vse jsem vyridil a notebook si koupil a tak jsem tu s cerstvyma zpravama z centra San Jose (tam za velkou louzi).

Vratim se k te slozite ceste. Jelikoz jsem chtel usetrit a nekupovat si porad jednosmerne letenky, tak jsem si koupil letenku tam i zpet do Delray Beach, kde se bude konat posledni turnaj za tri tydny. Pobliz letiste jsem si pronajal na jednu noc pokoj v hotelu, kde jsem se opravdu jenom vyspal. Velkej bagl jsem si ani neotviral, jelikoz jsem byl pripravenej s dulezityma vecma v mensim, kdyby nahodou se ten velkej zase vydal na cestu uplne nekam jinam a hlavne co nejdal ode mne, jak ho znam. Druhy den jsem poprve cestoval s leteckou spolecnosti AA (American Airlines). Letadla maj teda trochu jety, ale zase to cestovani bylo bez jakychkoliv turbulenci. Prestupoval jsem v Dallasu a jelikoz maj jeste ty letadla tak jinak umistenej motor a ja navic dostal misto uplne dozadu k okenku, tak jsem ten motor mel 20cm od hlavy!!! No spat se v tom moc nedalo, i kdyz jsem byl unavenej…

Jinak jeste musim vzpomenout na celni kontrolu pri prvnim vstupu do USA. Aneb hosi z USA trochu pritvrdili a uz nescanujou jenom palce, ale rovnou vsech deset prstu. Holt vyvoj si to zada. (Uz v Cechach jsem prisel o penu na holeni)

No zhruba jsem vse zvladnul s sikovnosti sobe vlastni :) a uz se tu prohanim supr nabitou karou Toyotou Yariss :))) To auto krom automaticke prevodovky neba snad nic! Ze zacatku to vypadalo, ze budu muset i slapat aby to jelo…

Prvni nakup jidla taky nebyl nijak slavnej. Nasel jsem si v navigaci nejblizsi nakupni centrum na jidlo a vydal se k nemu. Z venci to vypadalo pekne, ale dost to uvnitr rvalo, zejmena muzi za pultem u masa. Moc jsem tomu nevenoval pozornost. Po delsim prochazeni a mijeni mexickych nazvu, jsem si uvedomil, ze i vsichni ostatni mluvi spanelsky. No samozrejme jsem v nejake specializovanem mexickem obchodu, kde neni jedinej american! Ale zato prislusnik Ceske Republiky se tam promenadoval, jakoby se nechumelilo… Pokladni na vsechny taky samo mluvila spanelsky. Tak ja kdyz neumim ani anglicky jsem ji asi mohl rozumet. Nastesti to z meho tupeho pohledu hned pochopila a zacala na me mluvit anglicky, tak to uz jsem potom byl jako doma :)))

Finally ted jsem ubytovany s Super8 motelu cca dva dva bloky od HP Pavilion Stadiium, kde se hraje turnaj a kde taky hraji svoje domaci zapasy hokejisti San Jose Sharks, jak ale jiste vite z minuleho roku ;)


A taky neco malo slov k dnesnim zapasum:

J.Nieminen – F.Serra 5:7 7:6(1) 4:6 Od zacatku zapasu to nebyl moc pohledny zapas. Vymeny byly sice dlouhe, ale nijak suprove udery borci nepredvadeli. Celkem byl Serra o tridu lepsi v tom, ze defacto nechyboval od zakladni cary a kdyz uz zautocil, tak to muselo byt joo hodne pripravenej uder. Vypadalo to, ze to bude zalezitost Serry i v TB, ale ten Nokia Jarkko zahral velice dobre. Dal dve esa a zahral ve dvou vymenach skvele prohozy. Bohuzel ve tretim setu prisel rychej break a pote jeste jeden na 52. Jarkko jedni rebreakem stacil zkorigovat, ale dalsi servis si francouz uz pohlidal. Celkove zaslouzene vitezstvi pro Serru.

Kunitsyn – Ch.Rochus 2:6 6:7(7) Kurs pred zapasem celkem OK, ale po prvnich ctyrech odehranych hrach nesmysl! Rochus predvadel ten svuj rozevlaty styl podporeny skvelejma nohama a obcas velke bez liftu hrane roury z backhandu po lajne. Navic skvele umistoval. Igor navic v prvni setu casto zbytecne chyboval a tak nebyl zdatnym souperem. Servis taky hral z prvniho casteji druhy na jistotu a navic nic ve vymene nevymyslel. Jedinou jeho sanci bylo nadejne vedeni v TB 64, ale to nevyuzil a tak odesel porazen.

Haas – Poerschke 6:1 7:6(8) Ze zacatku mi bylo divne, ze tohoto hrace vubec neznam a navic je to nemec, ktery si „nahodou“ vylosoval dalsiho nemce, u ktereho by neprekvapilo, kdyby prohral. Ale kdyz tam Lars nastoupil, dal tri dvojchyby a vic jak 2× neprehodil, tak nemohl cekat nadejnej vzsledek. Ten se sice dostavil, ale uz ne za moji ucasti, jelikoz jsem z toho zapasu odesel.

Dent – Reynolds 6:3 6:4 Na Tylora jsem byl dnes hodne natesen, protoze si ho pamatuji kdyz jsem byl jeste malej a navic hraje muj oblibenej styl servis-volej. Bylo videt, ze trochu pribral, ale je to celkovej objem a to se odrazi i na jeho servisu, kterej mu lita okolo 133mil za hodinu prumerne. Bobby jeho tvrde udery a hlavne servisy vubec nestihal a v zapasu hral celou dobu druhe housle. Jedine se mohl spolehat na svuj servis, ale bohuzel si ho taky 2× prohral. Vsiml jsem si take, ze spatne resil kratsi udery od soupere, po kterych musel chte nechte na sit.

R.Stepanek – Meffert 5:7 6:3 6:1 Meffer merici bezmala dva metry se samozrejme opira o delovej servis. (jakbyne, kdyz podava z prvniho patra) Ale navic me prekvapil, ze s touto postavou skvele behal. Radek si nevedel ze zacatku rady. hlavne se mi zdalo, ze spatne returnoval i mene povedene servisy nemce. Servis si kluci drzeli a navic Meffert nepustil Radka ani k breakbolum a kdyz slo do tuheho, tak Radek opet potvrdil svou povest, dal dve dvojchyby a jednu nevynucenou chybu a 0:40 uz neotocil. Kdyz si prohral ve druhem setu svuj servis na 23* tak diky tomu, ze si Dominik svuj servis drzel bez nejakych breakbolu, moc jsem neveriul. Jenze Radek tento game dokazal vybojovat a zjistil, ze jeho servis se da breaknout a diky tomu pak uhral 6 gamu v rade a o zapase bylo rozhodnuto.

42



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)