Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

PRAGUE PARKER Hannifin Cup ovládl Stefanu

napsal tipmaster 04.08.2008 Poslední díl Mistrovství ČR v tenisu na vozíku BOWE Systec Cup 08 se odehrál na dvorcích v Praze 4, kam se sjeli nejlepší čeští tenisté na vozíku, které doplnil sympatický Slovák Masaryk. Tím, že se z turnaje omluvili nejlepší Slovák Felix a slovenská trojka Gergely - dvojka Chabreček letos odehrál jediný turnaj této Tour, byla cesta k titulům v obou kategoriich otevřena pro nejlepšího Čecha Miroslava Brychtu, takže mu k zisku obou titulů stačilo odehrát pouze kolo čtyřhry a mohl odejet na dovolenou. Navíc další omluvenku přímo z nemocnice poslal Jiří Fiala, který měl ještě šanci zaútočit na přední místa. Škoda to byla o to větší, že jeho forma byla na předchozím turnaji v Bystřici pod Hostýnem velmi dobrá a zejména ve čtyřhře mohl zamíchat pořadím.

Ve dvouhře startovalo nakonec 12 hráčů, včetně jedné ženy, z původně 16 přihlášených, čtyřhra pak obsahovala logicky 6 párů.

Poprvé se v létě v Praze objevil Michal Stefanu, česká dvojka, která letos již porazila Miroslava Brychtu a roli favorita splnil. Levoruký hráč nejen tenisu, ale i stolního tenisu (mj. držitel zlaté a stříbrné medaile z paralympiady) postupně porazil Kvocha, Haška a ve finále potom přehrál karvinského Potůčka. Ten si postupně poradil s Jochymkem a Kubátem a asi nejvíc ho brzdí jeho psychika – se Stefanů hrál vyrovnanou partii do okamžků, kdy se začal lámat chleba.

Soutěž útěchy se stala kořistí radnického Petra Blechy, který porazil jak Dáňu tak Řasovou. Čtyřhra se stala kořistí páru Stefanů-Potůček, který nadělil Kvochovi s Haškem dvě kleca na kanáry. Turnaj se hrál pod záštitou Ing, Marie Kousalíkové, náměstkyně primátora hlavního města Prahy, ceny předávala Ing. Vanda Půlpánová, finanční ředitelka generálního sponzora turnaje firmy Parker Hannifin s.r.o. a ředitelka turnaje Marcela Vyvadilová. Velmi milým se ukázalo zapůjčení automobilu HONDA C-RV od HONDA Motors ČR, kterým byli hráči dopravováni po Praze, zejména z dvorců na místo ubytování, tzn. do Jedličkova ústavu.

Konečné výsledky BOWE Systec Tour 2008
Tento okruh Mistrovství ČR v tenisu na vozíku se hrál v Praze na HAMRu (vítěz Felix a Felix, Gergely), v Karviné (Brychta, Stefanu-Fiala), v Brně (Brychta, Stefanu-Brychta), PIešťany, Radnice (Felix a Brychta-Stefanu), Bystřice pod Hostýnem (Brychta a Brychta-Stefanu) a Praha (Stefanu, Stefanu-Potůček) – celkem 7 turnajů, kterých se zúčastnili všichni v současné době zdraví a aktivní tenisté – vozíčkáři z Čech (18 hráčů) i Slovenska (5 hráčů). Na nejlepší čeká finanční odměna, věcné ceny a bonus do českého žebříčku tenistů vozíčkářů, což přeberou v Brně o víkendu 8. – 10. 8. 2008 během SSŽ Cupu.

BOWE Systec Tour 2008 byla zatím největší a nejlépe obsazenou akcí pro české a slovenské tenisty vozíčkáře a přes některé drobné nedostatky je velkým posunem v organizaci tenisu na vozíku v ČR i na Slovensku. Ukázalo se, že suverenita Brychty sice trvá, ale dostává vážné trhliny – letos ho porazili již dva hráči z Tour (Felix a Stefanů), co vidíme jako stálý problém, je, paradoxně a poněkud morbidně, nedostatek mladých hráčů, kteří by dokázali ohrozit zatím suverénní trio Brychta, Stefanu a Felix. V Čechách chybí nám zejména hráči s lehčím postižením (amputáři, hráči s endoprotézami a podobně), neboť ve světě dnes špičku tvoří právě hráči s takovýmto handicapem. Pokud bude mít někdo opravdový zájem, ČTSV se bude snažit pro něj vytvořit takové podmínky, aby mohl navázat na skvělé úspěchy současné genrace tenistů-vozíčkářů

Dvouhra:
1. Brychta 259 bodů (6 turnajů)
2. Stefanu 234 bodů (6 turnajů)
3. Felix (SVK) 221 bodů (7 turnajů)

Čtyřhra
1. Brychta 239 bodů (7 turnajů)
2. Stefanu 227 bodů (6 turnajů)
3. Potůček 201 bodů (7 turnajů)

62



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)