Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenis na vozíku: EUROVIA CUP 11 Brno

napsal briza 20.08.2011

Na dvorcích brněnského Classicu se opět po roce sešli tenisté vozíčkáři, aby bojovali nejen o body do světového žebříčku, ale také o prémie z turnajové dotace. Poprvé v historii turnajů vozíčkářů pořádaných v České republice se sešli hráči ze všech kontinentů – mimo evropanů zde reprezentovaly Jižní Ameriku Kolumbijka Martinez, Brazilka Candida, z Afriky přijeli hráči z JAR a Maroka, nejvýše nasazeným byl Japonec Sanada (17. na světě), z USA dojeli bývalá světová jednička Welch a nejdále to měli z Austrálie Markoja a Josevski a přijel i Barnes z Nového Zélandu… Konkurence tedy obrovská, sice žádná vyslovená hvězda, ale vyrovnané pole, kde mohl v zásadě porazit kdokoliv kohokoliv.

Miroslav Brychta

V main draw, tedy v soutěži těch nejvýše postavených na žebříčku, z Čechů hráli Brychta a Stefanů a oba se neztratili. Brychta porazil nejprve nasazeného Tura a poté vrátil Sommerfeldovi porážku z GrossSiegharts, aby ztroskotal po velmi hezké bitvě s Welschem z USA. Stefanu porazil nejprve vynikajícího Maďara Farkasze, potom prohrál s jedničkou Sanadou.

V ženách hrály i dvě Česky, které sice spíše sbírají zkušenosti než výsledky, ale přesto jejich účast byla přínosem. Tady vyhrála Kolumbijka Martinez Vega, která porazila nasazenou jedničku Osterer z Německa.

V second draw došlo k překvapení – brněnský Jochymek porazil pražského Kubáta, ale žádný z Čechů se nedostal přes druhé kolo. Pochválit musíme opět mladého Utíkala, který v prvém kole otočil zápas s Maďarem Szabem, pak nestačil na turnajovou dvojku Řeka Lazaridise.

Zajímavá situace se vyvinula ve čtyřhře – Brychtův partner Stefanů ze zdravotních důvodů se do debla nepřihlásil a tak Brychta hrál právě s mladým Utíkalem a dostali WC do hlavní soutěže. Sice prohráli v prvním kole, ale pro juniora Utíkala to byla zkušenost k nezaplacení..

Do finále MD se probojovali oba nejvýše nasazení – Sanada po obrovské bitvě porazil Švéda Vikstroma, který zápas ukončil zlomením rakety (ale dalo mu to práci…) Finále se hraje v neděli od 10,30 hod, takže srdečně zveme příznivce tenisu z Brna a okolí, aby přišli povzbudit a podívali se na opravdu skvělý tenis.

Výsledeky Eurovia Cup 2011
MD Men Sanada (JPN) vs. Welch (USA) 62, 64
SD Men Miksic (CRO) vs. Lazaridis (GRE)63, 75
MD Woman Martinez (COL) vs. Osterer (GER) 63, 61

44



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)