Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Tenis na vozíku: EUROVIA Cup 2013 kořistí Kruszelnického

napsal briza 01.09.2013

Již po osmnácté se konalo v Brně na Classicu Mezinárodní mistrovství České republiky v tenisu na vozíku, tradičně jako EUROVIA CUP. Sešla se zde pěkná konkurence, kterou by mohl závidět lecjaký turnaj vyšší kategorie než je ITF 3.

Michal Stefanu

Prvním nasazeným byl Tadek Kruszelnicki, polský amputář, který na české turnaje jezdí velmi rád (a také si odsud často odváží vavříny vítěze), druhým pak byl Francouz Dallmasso, také amputář, třetím byl jeho krajan Thomas Vinatier, čtvrtým pak také dobře známý Němec Sommerfeld, který si již z Brna také odnesl nejednu trofej. Všichni nasazení se vešli v rankingu do TOP 30, pátý, již nenasazený Maďar Farkas, byl 33. na světě.

Žen se sešlo jen pět, ale přesto sehráli zajímavou soutěž, ve které až poslední zápas rozhodl o vítězství mladičké Rusky Lvové (nar. 1998), druhá byla její krajanka Bubnová, třetí skončila Polka Mietrikiewicz, naše Pořízková byla čtvrtá, Řasová pak pátá.

Do Main Draw se vešlo celkem šest Čechů, do 2. Kola postoupili pouze dva – Stefanu a Potůček. Mladý Utíkal hrál opět s Farkasem, Brychta sehrál velmi hezký zápas s Vinatierem, Hašek prohrál ve třech setech s Mietrikiwiczem a bratrovražedný souboj svedl Kubát s Potůčkem. Prvně jmenovaný nevyužil 6 MP a odešel na štítu. Druhé kolo bylo konečnou pře všechny Čechy – Stefanů nestačil na Dalmassa a Potůček na Vinatiera. Zde se ovšem odehrálo první překvapení Farkas velmi snadno přehrál Sommerfelda a postoupil d semifinále. Tam jeho spanilá jízda pokračovala – chytrou hrou zničil razantního Dalmassa, který nakonec také razantně rozbil svou Babolatku. Francouz ze stoje umí podat dvoustovkou, z vozíku pak 170 km/hod, ale jeho hra byla plná chyb. Kruszelnicki přehrál snadno Vinatiera.

Nedělní finále bylo předznamenáno drobným deštěm, což mohlo znamenat výhodu pro drobnějšího Farkase proti robustnímu Kruszelnickému. Ten ovšem od samého začátku nenechal nikoho na pochybách, kdo je pánem na dvorci a Maďara porazil za 55 minut 61 a 60 – hrál nejen razantně, ale i chytře a vlastně mu vyšlo vše, na co sáhl. Farkas sportovně uznal, že soupeř byl lepší.

Do finále čtyřhry se probojovali Dalmasso a VInatier proti českému páru Brychta Stefanu a ačkoliv před zápasem např. Kruszelnicky favorizoval český pár, na dvorci Francouzi po boji zvítězili 63, 63.

Radost nám udělal osmnáctiletý Petr Utíkal, který vyhrál útěchu MD. V Second Draw pak Slovák Gergely, který se na kurty vrací po třech letech, porazil ve finále brněnského Jochymka, ve čtyřhře Slovák s Fialou porazili Jochymka s Vrbou.

Brněnský turnaj patří mezi čtyři mezinárodní akce, které pořádá ČTSV – tedy po jarní Karviné následuje v červnu Prostějov a na začátku zimy pak hrají vozíčkáři v Průhonicích. Všechny turnaje jsou velmi dobře hodnoceny všemi účastníky a uznání od hráčů, kteří jezdí po celém světě, pořadatele skutečně potěší.

27



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)