Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Postřehy z MOCKBY

napsal maxav 07.11.2011

Před chvílí jsem se vrátil speciálem plným fanoušků z Moskvy. Po přečtení názorů tady v komentářích přispěju svou trochou do mlýna. Na nějaký ucelený článek teď nemám sílu, ale napíšu pár postřehů a čistě subjektivních názorů.

Petra Kvitová

To co po oba dny Petra předvedla bylo naprosto fantastické. Když člověk sedí metr od kurtu, teprve pak to docení. Ať už to jak po supernáročném Istanbulu a prodělaném nachlazení udělala první den z Kirilenko statistku nebo jak druhý den našla zbytky vnitřních sil a otočila zápas s neskutečně hrající Kuznetsovou.
Pro mě jasně nejlepší hráčka roku 2011.

Debl Květy s Luckou

To co obě předvedly v takhle zásadním zápase, který můžete hrát třeba jen jednou za kariéru a ještě hrajete za celý tým a tenisový národ, bylo fantastické. Neznérvóznil je smolný začátek, neustále se zlepšovaly a postupně na kurtě dominovaly. Bude to znít asi trochu blbě, ale téměř vůbec jsem nebyl u kurtu nervózní. Prostě jsem věděl, že to zvládnou. Atmosféra v týmu a podpora holek jim zkrátka dávala křídla.

Naši fanoušci

Když jsem v sobotu ve 3:30 ráno dorazil do Ruzyně na letiště a viděl zástupy našich fandů jak jsou nažhavení a ready podpořit náš tým, úplně mě zamrazilo. A jejich podpora byla neuvěřitelná, po oba dny jsme v Moskvě prakticky měli domácí prostředí.

Kapitán

Správný kapitán si vždy ví rady. Naprosto souhlasim a ztotožňuju se s Petrovou volbou jak a koho nasadit do jednotlivých zápasů. Lucka Šafářová první den narazila na skvěle hrající Kuznětsovou, která hrála minimálně top 5 level. Což pak potvrdila v neděli v zápase s Petrou. Lucka smolně zápas začala plus jí nešel servis, což je základní kámen její hry. Ale zbytek byl velmi slušnej a i já jsem věřil, že si to sedne a v neděli bude líp servírovat a bude mít šanci porazit jak Kirilenko, nebo Pavlyuchenko.

A o nominaci do debla nebylo pochyb. Petra byla jednak úplně vyčerpaná, ale hlavně debly nehraje a debl už dávno není jen o výborném servisu a returnu. Pokud by nebyly v týmu 2 aktuální grandslamové vítězky tak by to snad byla varianta, ale takhle vůbec nebylo co řešit.

Kurt a míče

Hodně vysoký odskok a velký rozdíl mezi novým a ohraným míčem byla velká výhoda pro Rusky. Doplatila na to hlavně Lucka Šafářová, které hra tak nepsala. I Petře to trochu ubralo na servisu a hlavně v zápase s Kuznětsovou neměla tolik bodů ze servisu na kolik je v hale normálně zvyklá.

Svetlana Kuznetsova

Pro mě velké překvapení. Po (na její poměry) nevýrazné sezóně předvedla, že je hráčka velkých zápasů a hrála tenis na úrovni top 5. Dost se mi ulevilo, když jsem zjistil že není v nominaci do debla. Naštěstí jí Petra s Luckou dostatečně zničily.

Síla českého ženského tenisu

Na vítězství se během roku podílelo 6 holek a pohár právem patří i Ivetě a Báře, které v Moskvě nebyly. K tomu máme další hráčky v první padesátce a stovce. Na takhle malou zemi jako ČR je to něco nevídaného. Holkám se podařila velká věc a doufám, že to nezapadne a bude to aspoň trochu doceněno.

A na závěr
Moment na který nezapomenu

Vidět hned po proměněném mečbolu v deblu radost všech holek a slzy dojetí v očich Petry Kvitové, to si budu pamatovat hodně dlouho.

83



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Lucie Hradecká používá

Wilson Steam 96


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 96 čt. palců/ 619 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 70
Šířka rámu 22.5mm / 22.5mm / 22.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Iveta Gerlová |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)