Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kvitová v Dauhá vybojovala titul

napsal briza 07.03.2021

Petra Kvitová porazila ve finále turnaje WTA v Dauhá Španělku Garbiňe Muguruzaovou po setech 6:2 a 6:1, díky čemuž oslavila už svůj 28. kariérní titul.

Petra Kvitová

Petra Kvitová (10.) na turnaji WTA v Dauhá nekompromisně smetla ve dvou setech Španělku Garbiňe Muguruzaovou (16.) a po výsledku 6:2 a 6:1 se mohla radovat ze zisku prvního titulu po dvou letech. Za hodinu a šest minut dosáhla svého 28. triumfu na okruhu WTA. Navázala tak na rok 2018, ve kterém právě tamní podnik ovládla.

Jedinou vyrovnanou pasáží zápasu byl úvod prvního setu. Češka se Španělkou se tahaly do stavu 2:2, od té doby Kvitová neztratila ani jeden gem a s přehledem si dokráčela k zisku setu.

Nicméně to nevypadalo, že by podobně jednoznačná měla být i druhá sada. V prvním gemu vzala Muguruzaová soupeřce servis, jenže následně si ten svůj nepohlídala. V dalším průběhu finálového klání byla na kurtu jeden jedna hráčka, a to Petra Kvitová.

Jediný faktor, se kterým dnes španělská tenistka vynikala, byla přesnost prvního podání. Ta činila 79 %, naopak u Kvitové to bylo 67 %. Jak už ale bylo popsáno výše, tak to šestnáctá hráčka světového žebříčku nedokázala přetavit v jakékoliv zdramatizování souboje.

„Loni mi tituly chyběly, přestože to byla dobrá sezona. Jsem nadšená, že se mi to letos povedlo už teď. Každý se počítá, už účast ve finále, ale titul je bonus, porážky kousek před vrcholem jsou strašně bolavé. Naštěstí to teď nemusím prožívat – jsem šťastná,“ nechala se po zápase slyšet Kvitová. A popsala, jaká byla její cesta k úspěchu. „Začátek byl nahoru, dolů. Pak jsem jí vzala set, byla jsem uvolněnější. Ale ve druhém to bylo jiné, rychle jsem přišla o podání, musela jsem se do toho co nejrychleji dostat. Brejk ve druhé hře byl nejspíš klíč, našla jsem rytmus, trefovala jsem míče do kurtu, dostávala jsem ji pod tlak.“

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

18



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)