Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2023: V Brně vítězství pro Šoukala a Tomajkovou

napsal briza 26.07.2023

TC Brno Honda cup 2023 se hrál opět ve dvou areálech na TC Brno a ŽLTC Brno. U mužů byly k vidění už od osmifinále velmi vyrovnané zápasy. Nakonec se do úterního finále dostal Štěpán Baum a domácí Martin Šoukal.

Kristýna Tomajková

Bohužel po celý zápas drobně pršelo a hlavní pořadatel zápas nepřerušil. Pomalé míče určitě více vyhovovaly Martinu Šoukalovi. „Proč se hrálo v dešti, kdy už tak špatné kurty dostaly ještě více zabrat, jsem nepochopil. Den předtím bylo naše finále čtyřhry několikrát přerušeno pro déšť, přestože hrozilo, že to budeme dohrávat až druhý den. V úterý při finále dvouhry šlo také chvíli počkat a zápas přerušit, podobně tak, jak se to stalo na vedlejším dvorci při finále žen. Ke konci jsem se už bál, že se zraním a tak jsem zápas raději skrečoval.“ dodal evidentně zklamaný Štěpán Baum.

Přesto tyto okolnosti nijak nesnižují výkon Martina Šoukala, kterému celkově podmínky letos v Brně nejméně vadily nebo spíše se s nimi nejlépe vyrovnal. Navíc mu nahrály časté skreče jeho soupeřů v singlu i v deblu.

Nutno dodat, že kontroverzních rozhodnutí bylo na straně pořadatele během turnaje více.

Stížnosti všech hráčů směřovaly především na kvalitu dvorců na TC Brno. Dále, někomu se na třetí set dávaly lepší ohrané míče, jiným nikoliv, ač o to žádali.

A kvalita míčů Wilson Core? To je kapitola sama pro sebe …

Kristýna Tomajková vyhrála ve vyrovnaném finále nad Simonou Wirglerovou 6:3,4:6,6:3 a byla i ve finále čtyřhry. Ve čtyřech dnech odehrála šest dvouher a tři debly !!

Z Brna spěchala do polské Bytomi na silnou ITF juniorek. A pak jí čeká Pardubická juniorka, kde bude patřit určitě k jedné z favoritek. To bude jistě fyzicky hodně náročné.

V deblech slavily vítězství páry: Nová s Mandelíkovou a Baum s Prachařem.

Je velmi pravděpodobné, že turnaj v Brně v rámci Optim Tour už nebude, ale zůstane určitě na Moravě. Teď o nadcházejícím víkendu se však hraje silně obsazený Juta cup ve Dvoře Králové.

Podrobnější info a aktuální žebříčky naleznete na www.optimtour.cz.

Z Brna zaznamenal: Pavel Zlatohlávek


Dovoluji si, jako otec vítěze a divák, stručně zareagovat na značně nekorektní článek pana Zlatohlávka o turnaji v Brně.

Především – pan Zlatohlávek, jako pořadatel turnajů v Houšťce, by měl vědět, že vše ohledně míčů upravuje Soutěžní řád (článek 37 až 39), který vydal ČTS. Míče Wilson Core si tedy nevybral pořadatel. Dle článku 38 Soutěžního řádu se celý zápas hraje se 3 míči, které se nemění. Požadavek pana Zlatohlávka na výměnu míčů ve třetím setu zápasu našich synů tak byl v rozporu se Soutěžním řádem, navíc byl mým synem odmítnut. Jedním z důvodů tohoto odmítnutí bylo také značně arogantní až nesportovní chování pana Zlatohlávka staršího …

Ke kvalitě kurtů se jako divák vyjadřovat nemohu – je ale nesporné, že kurt je pro oba (v případě čtyřhry všechny) hráče stejný.

O „objektivitě“ článku pana Zlatohlávka svědčí i skutečnost, že je zde citován pouze „zklamaný“ Štěpán Baum.

Pozápasová frustrace je vcelku pochopitelná, hledání příčin prohry jinde než u sebe však žádného, ani takto perspektivního hráče (jakým Štěpán bezesporu je), nikam neposune.

Ještě v době, než začalo pršet (není pravda, že celý zápas drobně pršelo) udělal Štěpán ve 2 gamech při svém servisu 6 dvojchyb, k tomu velké množství dalších nevynucených chyb.

O stavu antuky začal Štěpán poprvé diskutovat až za stavu 2:6, 1:1. Za stavu 2:6, 1:4, poté, kdy dostal instrukce ze sektoru diváků, zápas vzdal. Své původní zdůvodnění, že na kurtu je bláto, které ovšem nenašel, potom přehodnotil na slova, že podklad pod antukou klouže.

Není pravda, že by souběžně hrané finále žen bylo přerušeno a mužské ne. Ženské finále bylo přerušeno, až když k tomu byl skutečně důvod, přibližně čtvrt hodiny po skončení zápasu mužů. Kdyby Štěpán zápas nevzdal, možná by se vysněného přerušení zápasu také dočkal….

Ing. Petr Šoukal

13



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)