Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: Moravané ovládli turnaj v Káraném

napsal briza 12.07.2011

V Káraném, v Houštce a v Brandýse n/L byl v pátek 8.7. rozehrán turnaj třídy „A“ dospělých, který je už sedm let součástí Optim Tour. Tentokrát bez kvalifikací, ale s velkou účastí v hlavní soutěži hrála téměř stovka mužů a žen.

Sandra Hönigová

Počasí turnaji přálo a protože pršelo pouze v noci, tak vše proběhlo bez komplikací.

Výsledky předkol mužů ještě nenabídly větších překvapení, ale v dalším kole to už začalo.

Vojtěchovský prohrál s Brenkem ačkoliv měl mečboly, zklamali Nový, Šodek, Souček a zejména pak Mojha v zápase s nejstarším účastníkem turnaje Jirkou Mamicou.

Říká se, že každý vyrovnaný zápas má pár míst, kde se láme jeho vývoj, ale u Adama Fabíka v zápase s Michalem Raabem se lámal vývoj celého turnaje. Fabík prohrával 4:6, 2:5 a 0:40 a ještě čelil soupeřově servisu. Nakonec celý zápas otočil a od té chvíle neztratil set, celý turnaj vyhrál a v posledních dvou zápasech prohrál pouhé 4 gamy !!!

Vzpomněl jsem si, že v loňském roce v Doksech to bylo velmi podobné. Na začátku turnaje ho málem vyřadil Adam Javůrek, ale pak slavil turnajové vítězství.

Tomáš Toman se po vítězství na Martinem Kameníkem dostal do semifinále, ale hned po zápase se mu udělalo špatně, dostal křeče do rukou a v tu chvíli mu chyběly zřejmě potřebné látky v těle a asi podcenil tak důležitý pitný režim těsně před zápasem. Velké vedro a dusno mu samozřejmě taky nepřidalo a tak byl převezen do nemocnice, kde dostal infuzi a druhý den už „v civilu“ byl zpátky mezi námi. Škoda, že musel odstoupit jak ze singla, tak i z debla. Tam překvapivě dominoval pár Adámek – Línek, zejména když si uvědomíme kolik výborných hráčů se přihlásilo. V deblu jsme totiž mohli najít také například bývalého hráče světové stovky Jiřího Vaňka.

Všechny dívky hrály v Houštce a těžko komentovat, zda vyřazení některých nasazených je překvapivé či ne. Turnaj žen je tak vyrovnaný a je hlavně o momentální formě. Viděl jsem podstatnou část osmifinále mezi Matouškovou a Kunčíkovou a to byl zápas, který měl rozhodně svoji kvalitu a nakonec i náboj po stránce rivality. Velmi slušně hrály Kubinová, Šupejová, Břicháčová a tradičně dobře Válková se Svobodovou. Nenápadně se posunovala vpřed Sandra Honigová v horní části pavouka. Šestnáctiletá dívenka, která rok stála kvůli zranění ruky, nedávno první starší žákyně republiky nakonec turnaj vyhrála, přestože jí Monika Svobodová v prvním setu spláchla 6:1. Ve velkém vedru se však Sandra asi přeci jen dokázala v závěru lépe pohybovat a na Monice se možná projevilo drobné zranění nohy. Ale zápas to byl rozhodně kvalitní a napínavý až do konce.

Honigová to neměla během turnaje vůbec jednoduché, musela přejít přes Kunčíkovou, která měla skvělé okamžiky, ale taky časté výpadky ve hře a dále jí potrápila ve čtvrtfinále i Tereza Břicháčová.

V deblu si nakonec odvezly titul po zásluze favoritky Kunčíková s Matouškovou, které hlavně před každým zápasem čtyřhry postupně vystřídaly snad všechny možné účesy. Závěrem lze říci, že tentokrát se jednoznačně vyznamenali Moravané. Obsadili totiž kompletní semifinále dvouher. Dokonce jsem měl i pocit, že chování všech bylo tentokrát méně hlučné a výrazově skromnější.

V rámci Optim Tour mají tedy na závěrečném MASTERS koncem srpna jistou účast Adam Fabík a ze zimy Lukáš Jedlička. U žen pak Terezy Martincová s Bekerovou a nově teď i Sandra Honigová. Podrobnější info naleznete brzy na www.optimtour.cz .

Zaznamenal Pavel Zlatohlávek

62



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)