Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2011: Fafl a Honigová vyhráli MASTERS Optim Tour

optimtour.cz napsal briza 05.09.2011

Vrcholem letošní sezóny Optim Tour bylo závěrečné MASTERS konané 2 – 4.září na Miltenu. Díky panu Jakimičovi se podařilo zajistit finanční odměny ve výši 50 000 Kč. Mezi absentujícími byli někteří vítězové letošních turnajů Optim Tour – Lukáš Jedlička, Dominika Paterová a Tereza Martincová, ale i tak turnaj rozhodně neztratil na kvalitě a zajímavosti. Kompletní výsledky (doc)

Sandra Hönigová

Muži i ženy byli rozděleny do čtyř skupin, z nichž postupovali nejlepší dva resp. dvě do semifinále.

V první skupině nastala nepříjemná komplikace, když se hned na začátku zranil David Šodek, který si poranil koleno a musel vzdát Filipu Doleželovi a navíc musel odstoupit z turnaje. Místo něj sice přijel jako náhradník Jaromír Línek, ale ten do dalších dvou zápasů nastupoval už s prohrou. Přesto dokázal porazit Adama Fabíka a do utkání s Martinem Faflem ještě živil naději na postup. Nakonec se ale do semifinále probojoval Filip Doležel. Rozhodně nezklamal ani Adam Fabík, ikdyž všechny své zápasy prohrál. Dokázal totiž své soupeře dostat pod tlak, ale školáckými chybami, především na síti si vše pokazil. Ve druhé skupině byli jasně nejlepší Jan Šátral a Ondřej Tomíška. Michal Raab se snažil a hrál asi své maximum, naopak moc se nedařilo Tomáši Tomanovi.

V semifinále Jan Šátral potom jasně porazil Filipa Doležela a Martin Fafl ve vyrovnaném zápase přetlačil Ondřeje Tomíšku. To byl zápas skvělých výměn a zajímavých okamžiků. Tomíška měl v prvním setu brejk, pak to ovšem nedoservíroval. A tak se nakonec rozhodovalo ve zkrácené hře, kterou prohrál 1:7. Když pak nezachytil nástup do druhého setu, bylo po nadějích. Martin Fafl byl asi přeci jen aktivnější a po zásluze se dostal do finále.

Tam bylo těžké tipnout vítěze. Honza Šátral se za poslední rok hodně zlepšil, vyhrál mezinárodní turnaj na Slovensku, hrál semifinále na republice, kde právě Martina Fafla porazil. Jenže ten se potkal v létě se skvělou formu a na antuce je jako doma. Martin Fafl lépe začal, vedl 3:1, pak ale Šátral srovnal krok a od stavu 4:4 si oba prohrávali servis. Nakonec si servis podržel Fafl a vyhrál 7:5. Ve duhém setu ještě Šátral dohnal úvodní ztrátu, ale od stavu 3:3 byl už horším hráčem. Šátralovi celý zápas nešly voleje a i celkově asi nadělal více nevynucených chyb.

Martin Fafl tedy letos nenašel přemožitele, vyhrál v Doksech, ve Dvoře Králové a teď i prestižní MASTERS a na antuce nenašel přemožitele.

V první skupině děvčat celkem jasně postoupila do semifinále Jana Matoušková a teprve šestnáctiletá Sandra Honigová. K nim se přidaly ze čtvrté skupiny Klára Kopřivová a Petra Kubinová, která nejprve musela vzdát zápas Lence Kunčíkové za stavu 2:6,0:2. Do soboty se dala trochu dohromady, ráno porazila Moniku Svobodovou a pak zvládla s vypětím všech sil i koncovku v zápase s Klárou Kopřivovou, kterou tak odsunula na druhé postupové místo.

V neděli v semifinále už ale dál nemohla a ve vyrovnaném střetnutí nakonec vzdala Honigové. Klára Kopřivová přestřílela Janu Matouškovou a byla ve fnále.

Tam ale jak sama přiznala, neměla už sílu čelit bezchybné hře Sandry Honigové.

Optim Tour zná tedy své celkové vítěze pro tuto sezónu a my se již těšíme snad společně s Vámi na sezónu příští.

Podrobnější info na www.optimtour.cz

Z Miltenu zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

82



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jan Šátral používá

Babolat Pure Drive 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 23.5mm / 26mm / 22.5mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)