Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour: V Doksech vyhrálo mládí

napsal briza 20.07.2010

Adam Fabík (1990) a Barbora Krejčíková (1995) vyhráli dvouhru na turnaji „A“ dospělých v Doksech, který je každoročně plný překvapivých výsledků. Jedním z důvodů může (ale nemusí) být možnost širokého společenského vyžití ve vyhlášeném klubu „Bílý kámen“. „Některá překvapení nejsou dávno díky společenskému vyžití, ale proto, že někteří už nejsou to co bývali“, řekl Pavel Zlatohlávek, ředidel okruhu Optim Tour. Výsledky: muži, ženy.

Barbora Krejčíková

Celkem 70 mužů a 42 žen a dívek bojovalo o titul na tradičním Terry sport cupu s dotací 60 000 Kč!!

Od úvodních kol kvalifikace až po poslední finále se bylo nač dívat. Turnaj plný překvapení se tradičně neobešel bez dešťových přeháněk, které zasáhly turnaj v neděli. V soutěži mužů se nakonec radoval Adam Fabík, který měl paradoxně největší problémy hned na úvod, kdy otáčel nepřiznivý stav 1:4 v rozhodujícím setu proti Adamu Javůrkovi. Pak ale už bez ztráty setu získal tento prestižní titul. V semifinále měl set na Lukáše Vojtěchovského a ten zápas za stavu 0:4 ve druhém setu vzdal. Lukáš Vojtěchovský byl unaven z předešlého dne, kdy hrál dvě náročné dvouhry a ještě čtyřhru, navíc vše v druhé polovině dne, neboť dopoledne pršelo.

Na titul nedosáhl ani favorizovaný Ondřej Tomíška, který tak stále ještě nezkompletoval tituly ze všech antukových turnajů Optim tour. Toho porazil v semifinále Lukáš Maršoun, vítěz Pardubické juniorky z roku 2003, pro kterého je letošní tenisová sezóna velkým comebackem. Ovšem na rozjetého Fabíka to už nestačilo a i u něj únava vykonala své. Soutěž čtyřhry patřila překvapivě dvojici Nebojsa – Javůrek.

V pavouku dívek to byl doslova kolaps nasazených a velký úspěch ročníků 1994 a 1995. Pravdou je, že jak v Káraném tak i zde v Doksech nebyla kvalita startovního pole taková na jakou byli pořadatelé zvyklí.

To ovšem nesnižuje úspěch mladých: vítězky Barbory Krejčíkové, ale i Terezy Martincové a dalších. Naopak titul ve čtyřhře patřil zkušenému páru Plechatá – Válková.

Uvidíme jak dopadnou zbylé dva turnaje ve Dvoře Králové a Mladé Boleslavi. Zde je nutné upozornit také na to, že ač je mužský turnaj v Mladé Boleslavi vypsán jako turnaj třídy B, není vůbec důvod nedosáhnout výše kategorie jako na ostatních turnajích Optim tour, které byly vypsány jako turnaje třídy A.

V této souvislosti Vás chceme také informovat o tom jak by měla vyvrcholit sezóna Optim Tour 2010. Závěrečné MASTERS se bude letos konat 17 – 19.9.2010 a to v klubu TGC Káraný za finanční pomoci firmy Sport technik bohemia, kterou vede pan Milan Vopička. Především díky němu se podařilo zajistit na finanční odměny a ceny velmi slušných 70 000 Kč.

Termín byl stanoven v polovině září zejména proto, aby nekolidoval s termíny I.ligy smíšených družstev. Zároveň se však poněkud mění pravidla jak se na tento turnaj kvalifikovat.

Přímý postup mají všichni dosavadní vítězové turnajů Optim Tour 2010 a dále pak nejúspěšnější hráči a hráčky podle žebříčků Optim tour z dvouhry, kteří doplní přímo postupující účastníky do počtu 7, jak v soutěži mužů tak i žen. Dále budou uděleny dvě volné karty pro jednoho muže a jednu ženu.

To znamená, že v tuto chvíli mají jistý postup: Lubomír Majšajdr (za Velichovky), Theodor Devoty (za Milten a Káraný) a Adam Fabík (za Doksy). Tereza Hladíková (za Velichovky), Eva Birnerová (za Milten), Vendula Plechatá (za Káraný) a Barbora Krejčíková (za Doksy).

Další jména budou známa po odehrání turnajů ve Dvoře Králové a Mladé Boleslavi.

Podrobnější informace naleznete na www.optimtour.cz

Zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

78



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)