Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Mezinárodní turnaj žen v Přerově 2015 - videa českých hráček

napsal briza 15.06.2015

V pondělí 15. června začala hlavní soutěž mezinárodního turnaje žen v Přerově, který je dotovaný $15,000. Do 64-členné kvalifikace se přihlásilo 44 hráček a z 8 postupujících bylo hned 7 českých hráček. Výsledky. Fotogalerie. Videa.

Markéta Vondroušová

V úterý program začala Gábina Pantůčková, která po 3 hodinách prohrála s Polinou Leykinou (1994, WTA 436) 6:4, 6:7(5), 5:7. Byl to zápas dvou hráček, které hrají velice podobně a navíc se znají, což jsem pochopil po prvním gemu, který trval 20 minut a kdy výměny spočívaly v tom, že se hrál forhend kros ve volném tempu. Gábina hrála svůj solidní tenis, ale prohrála. Příště bude proti podobné soupeřce lépe připravena.

Sabča Machalová prohrála s druhou nasazenou Mexičankou Sanchez (1994, WTA 294) 0:6, 6:4, 3:6. Nicméně některé momenty zápasu ukázaly, že Sabina bude sbírat body na desítkách. Razanci na to má. Dnes v prvním setu byla nervózní a hrála zbytečně něco, co nebylo potřeba. Ve druhém a třetím setu hrála více výměny a dostala se tím do tempa.

Pernilla Mendesová prohrála s Von Deichmann 3:6, 7:5, 4:6. Předvedla dobrý tenis. Pernilla hraje aktivně a hledá si ve výměně možnost zaútočit a jít do kurtu. Je to velice zajímavý a divácky atraktivní tenis, ale také velice účinný. Dnes to sice nevyšlo, ale je to cesta kupředu.

Tereza Malíková udolala Miri Kolodziejovou 6:4, 1:6, 6:4. Miri se snažila prvních několik míčů útočit a když to nezabralo, tak zvedla kopec nebo zahrála stopbal. Tereza Malíková se s tím první dva sety prala, ale pak už na stopbaly běhala napřed, to samé platilo i pro následný lob.

Hana Pektorová prohrála s Barbarou Haas (1996, WTA 313) 2:6, 4:6. Babsi byla aktivnější a to rozhodlo. Hana Pektorová se výborně hýbe, potřebovala by více takových zápasů, aby si zvykla na tuto rychlost a celkově svoji hru také zrychlila. Hana nemá žádnou výraznější zbraň, ale když by hrála o něco rychleji, tak by jí mohla porážet i hráčky jako je Babsi Haas.

Jesika Malečková porazila Petru Krejsovou 6:3, 4:6, 6:3. Jesika má dvě polohy a dnes předvedla tu agresivní, což bylo správná taktika proti Petře Krejsové. Jesika útočila od prvního míče a snažila se Krejsovou dostat pod tlak. Petra Krejsová hraje rovnější údery a antuka asi nebude její nejoblíbenější povrch. Zápas to nebyl moc pohledný, ale kdyby Jesika nechala Petru hrát, tak by bylo zle.

V pondělí se představila ve dvouhře i čtyřhře Markéta Vondroušová, která zde startuje na divokou kartu. Markéta porazila Brazilku Pigossi (1994, WTA 394) 6:4, 6:4, celý zápas diktovala hru, soupeřka pouze reagovala. Markéta hrála agresivně, soupeřka celkem slušně bránila a když dostala prostor, snažila se být aktivní. Markéta je nebezpečná z jakékoli pozice, takže soupeřka musela pouze doufat, že něco zkazí. Když by si Markéta pomohla více servisem, pak by výsledek byl mnohem jednoznačnější. V dalším kole ji čeká Martina Borecká.

Martina Borecká v prvním kole porazila Španělku Cervera-Vasquez (1991, WTA 367) 4:6, 6:0, 6:0. Viděl jsem závěr druhého setu a třetí set a tam naprosto dominovala Martina Borecká. Dobře servírovala (i po několika divokých nadhozech silně doprava), držela se u základní čáry a pouze míče rozdělovala.

Monika Kilnarová v prvním kole porazila Slovenku Stresnakovou (1997, WTA 1077) 7:5, 6:2. Monika předvedla svoji hru. Míče už od returnu umísťovala k bočním lajnám, takže soupeřka se celkem proběhla. Slovenka pochopila, že musí být aktivní, což jí však Kilnarová mařila odvážnými údery z těžkých pozic. Prostě největší zbraní Moniky je to, že je schopná umísťovat míče i když je pod tlakem. Monika také předvedla několik svých oblíbených úhlů. V dalším kole bude hrát s vítězkou zápasu Pektorová – Haas.

Nejlepším zápasem dne byla však čtyřhra žen Kunčíková/Stuchlá – Kolodziejová/Von­droušová 4:6, 3:6. Mladé a neklidné Miri a Maky předvedly výborný výkon, obě výborně returnovaly a připravovaly tak příležitost síťařce pro přeběhnutí. Miri výborně servírovala a Maky dělala u sítě rozruch, takže soupeřky neměly chvíli klidu. Miri má velmi dobrý cit pro situaci, jakmile se dostávala pod tlak, tak zahrála lob přes síťařku a bylo po tlaku. Maky stejnou situaci řeší většinou ještě větší koulí zpátky, ale ona si to může dovolit. Markéta několikrát na síti přebíhala i v těžké pozici, soupeřkám tak ukázala, že může přebíhat kdykoli a soupeřky pak místo na úder myslí na síťařku a dělají zbytečné chyby. Lenka Kunčíková s Kájou Stuchlou nehrály špatně, ale proti rozjetým Miri a Maky se hraje špatně. Výsledkem byla kvalitní čtyřhra.

Lukáš Březina

DSC 6773 Vondroušová, Kolodziejová DSC 6767 Markéta Vondroušová DSC 6734 Markéta Vondroušová 
63



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)