Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Australian Open: Vondroušová si čtvrtfinále nezahraje. Češky nastoupily i do mixu

napsal briza 15.02.2021

Markéta Vondroušová končí na letošním Australian Open v osmifinále, kde byla nad její síly tchajwanská veteránka Su-wej Sie. Jednadvacetiletá Češka podlehla stejné soupeřce taktéž zkraje roku na turnaji v Abú Zabí. Během nedělního programu se v Melbourne rozhodlo o první polovině čtvrtfinalistů dvouhry, mezi nimiž nebude scházet ani Novak Djokovič, který i přes bolesti břicha zvládl duel s Milosem Raonicem. Na úvodním grandslamu sezóny se hrají také deblové soutěže. Barbora Krejčíková s Američanem Rajeevem Ramem postoupili do druhého kola smíšené čtyřhry, naopak Barbora Strýcová s Chorvatem Nikolou Mektičem dohráli.

Markéta Vondroušová

Vondroušová končí v osmifinále
Markéta Vondroušová (20.) ve svém premiérovém osmifinále Australian Open podlehla velmi dobře hrající Su-wej Sie (71.) za 68 minut 4:6 a 2:6.

Tchajwanka začala utkání brejkem v první hře, na který navázala ještě v sedmé hře. Navzdory ztrátě dílčí výhody si závěr úvodního setu pohlídala. Druhé dějství už bylo od začátku jasnou záležitostí pro Sie, jež si vypracovala rozhodující vedení 4:0. Jednadvacetiletá Vondroušová, limitovaná zdravotními potížemi, v závěru jen korigovala skóre při svém podání.

Pětatřicetiletá tchajwanská tenistka, která je deblovou parťačkou Barbory Strýcové, si tak poprvé v kariéře zahraje singlové čtvrtfinále na grandslamu.

„Bylo to těžké, ona odehrála skvělý zápas. Rozebírala mě, takže jsem se dost nalítala. Tříslo mě docela dost bolelo,“ uvedla na tiskové konferenci Vondroušová, která na dvou australských turnajích posbírala celkem 425 bodů do žebříčku WTA.

Krejčíková s Ramem vydřeli vítězství
Barbora Krejčíková a Američan Rajeev Ram vstoupili do soutěže smíšené čtyřhry na Australian Open vítězstvím 7:6(6) a 7:5 nad kazašsko-finskou dvojicí Švedovová, Kontinen. Česko-americké duo, jež v Melbourne předloni slavilo titul, odvrátilo v obou setech vždy dva setboly.

**Strýcová v mixu dohrála **
Česko-chorvatské duo Strýcová, Mektič nezvládlo na Australian Open duel úvodního kola smíšené čtyřhry. V roli mírného favorita prohrálo proti americko-belgické dvojici Carterová, Gillé po setech 4:6, 7:5 a 4:10. Pro Barboru Strýcovou tedy letošní australský grandslam končí, v celkovém součtu ovládla jen jeden jediný zápas, a to ve čtyřhře po boku Su-wej Sie.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

16



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)