Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Čtvrtek: Edson se hlásí z HMČR mužů v Plzni

cztenis.cz napsal briza 14.01.2010

Dotřetice čau ahoj nazdar z HMČR mužů. Po dnešním programu, který se nakonec docela dost protáhl, známe složení semifinále dvouhry a finále čtyřhry. Začínalo se tradičně v 10 a hotovo bylo až 5 (na to že se hrály vlastně jen 3 rundy po dvou zápasech slušná práce). V rubrice video se podívejte na videa z prvního hracího dne.

Adam Posejpal
Adam Posejpal
Adam Posejpal
Adam Posejpal

Na jedničce otevřeli čtvrfinále Pospa s Fáfou. Zápas měl hned od úvodu až moc jasnej průběh. Pospa začal koncetrovaně, vůbec nekazil a šel jistě za postupem. Jeho pohodu mohla narušit snad jen zhruba 15ti minutová pauza někdy po třetím gemu, kdy v hale zhasla asi tak půlka zářivek. Údajně výpadek proudu (v tom případě ale nechápu proč nezhaslo všechno). No prostě po krátké rozehrávce se jelo dál tak, jak se skončilo. Fáfa byl dnes poloviční, podepsala se na něm začínající chřipka. Nepomáhal si servisem a dával i dost bodů zadarmo. Druhý set byl o něco lepší, ale stejně dnes nebylo o čem. Pospíšil – Fafl 6:1,6:2.

Na trojce to bylo úplně o něčem jiném. Do stavu 3:3 bez breaku, ale pak se povedl Šnobelovi break, který následně potvrdil. Žita to hodně rozhodilo, hodně sám sobě nadával, raketa letěla (napomenutí) a nezvládl ani další game na servisu a bylo to 3:6. Druhý set začal podobně, akorát break se tentokrát za stavu 3:3 povedl Žitovi, následně skvělou hrou potvrdil a už to vypadalo na rozhodující set. Šnobel se ale nevzdal, vyhrál svůj servis a následně se mu povedl rebreak na 5:5. Žito po ztrátě gamu odpálil balon na druhou stranu tak, že to přelítlo i plot vzadu. Zřejmě měl následovat fiftýn, ale nestalo se, a tim začala série naprosto nemyslnejch excesů ze Šnobelovo strany. Nejdříve protesty na neudělení fiftýnu a po další ztrátě svého servisu na 5:6 odpálení všech míčů přes celou halu na jedničku, se slovy, že on tedy může taky. Poté odmítal nastoupit k pokračování a dožadoval se vrchního rozhodčího. Ten tedy přišel, samozřejmě nevyřešilo se nic a hrálo se dál. Nemůžu nenapsat, že nesmyslné chování Pavla Šnobela rozladilo většinu přihlížejících diváků a nikdo nechápal, že to hráč jeho formátu a kalibru má, na pro něj možná méně významném turnaji, zapotřebí. Nicméně Žito napodruhý doservíroval a šlo se do třetího. Tam se Šnobelovi podařil brzo break, bylo z toho vedení 4:1, a ani přes velké fandění „kotle“ Radima Žitka se už rebreak nepodařil. Zápas dne: Šnobel – Žitko 6:3,5:7,6:3.

To už na jedničce měl Majšík v pohodovém tempu lehký set 6:2. Ječmínek dnes začal opravdu špatně (první game 3 lehké chyby z forehandu a dvojchyba). Majšík fantasticky podával a čekal na chyby soupeře, které přicházely. Druhý set začal Ječmínek jako vyměněný. Hned break a 3:0. O náskok ale přišel a tak druhý set dospěl do zlomového gamu celého zápasu. Majšík za stavu 3:4 prohrál vlastní servis snad z deseti shod (samé výhody) a následně ztratil i další game a šlo se do třetího. Ve třetím setu už to byl tenis, který se od tohoto zápasu očekával. Majšík v tlaku a snaze o winnery a Ječmínek hrající chytře a bez chyb a výbornými kontra údery. Rozhodl jeden break, ale nevím přesně v jakém stavu. Ječmínek – Majšajdr 2:6,6:3,6:4.

Poslední čtvrfinále začal Šátry svým nejlepším setem celého turnaje. Své servisy si vyhrával celkem bez problémů a jedinou šanci, kterou za stavu 5:4 na returnu dostal, využil. Hrál fakt fantasticky. Možná přišla ale trocha uspokojení a Šátrymu utekl začátek druhého. Se stavem 0:4 už samozřejmě nic neudělal. Třetí vypadal dlouho podobně jako ten první. Rosimu se nedařil break a místy na něm začal být vidět nervozita. Míče z jeho rakety najednou neměly takovou délku a to byla šance pro Šátryho. Zlomový bod utkání byl za stavu 4:3 pro Šátryho a 30:30 na returnu. Dostal se do výměny, ale relativně snadný forehand mířil do outu. Hned v další hře mlha, čistá hra a rozhodující break pro Rosiho. Rosol – Šátral 4:6,6:2,6:4.

O první čtyřhře se nemá cenu moc zmiňovat. Odevzdaný výkon od Plzeňáků a snadné vítězství pro 1.nasazený. Rosol,Jebavý – Žitko,Schmid 6:1,6:2. Ve druhé čtyřhře to vypadalo na překvapení. Urbi s Mírou byly v první setu lepší a zaslouženě ho získali 6:4. Hned na úvod setu druhého získali break a měli 40:15 na servisu. Game ale ztratili a najednou to bylo 1:6,0:2. Kluci makali, ale zpátky do zápasu už se nedostali. Šance tam určitě byla, ale chtělo zopakovat výkon z prvního setu, což se nepovedlo. Pospíšil,Šnobel – Štengl,Urban 4:6,6:1,6:3.

Zítra se hraje semi singla a finále debla. Uvidím kdy se do haly dostanu, mam ještě nějaký jiný povinnosti :-) . Každopádně poslední souhrnej blog z Plzně bude až v sobotu po finálovém utkání singla, který si ujít určitě nenecham.

Zdraví edson.

64



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Adam Posejpal používá

Dunlop Aerogel 4D 200


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 95 čt. palců/ 613 čt. cm
Délka 69 cm
Váha 322 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 62
Šířka rámu 20mm
Složení Graphite Multifilament / Aerogel 4D Braided
Typ gripu Hydramax Tour
Počet strun 18 x 20

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)