Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Pátek a sobota: Edson se hlásí z HMČR mužů v Plzni

cztenis.cz napsal briza 16.01.2010

Zdravím všechny. Naposledy se hlásim z HMČR mužů v Plzni. Po včerejších zápasech a dnešním finále singla známe nové majitele titulů pro rok 2010. Poslední dva hrací dny toho přinesly opravdu hodně a bohužel nejen toho tenisového. No začněme postupně. Video finále: Rosol, Šnobel. Rozhovor: Rosol.

Adam Posejpal
Adam Posejpal
Adam Posejpal
Adam Posejpal

V pátek jsem se do haly dostal o něco později a utekly mi začátky obou semifinále singla. Na jedničce hráli Pavel Šnobel s Tomášem Ječmínkem a možná trochu překvapivě měl už set druhý jmenovaný. Ve druhém měl ale naopak Šnobel break, který si dobře hlídal, získával na kurtě převahu a zápas dovedl do rozhodující sady. Šnobel se úspěšně snažil měnit rytmus hry, kratší údery ven z kurtu střídal s dlouhými přesnými údery po lajnách. Nebál se čopovat, chodil si pro body i k síti a hrál hodně pestře. Získal break hned na začátku třetího setu a se svým soupeřem si nakonec poradil opravdu zkušeně. Šnobel – Ječmínek 3:6,6:3,6:3.

Na trojce se hrálo, už na první pohled, o hodně rychleji. Tvrdé výměny ze základní čáry, proložené body ze servisu z Rosiho strany. Rosi měl set 6:2 a ve druhém za stavu 5:4 servíroval do zápasu. I díky spornému rozhodnutí z umpiru, během tohoto gamu, ale zápas nedoservíroval a hrálo se dál. Pospa vycítil nabídnutou šanci, zabral ještě více a v tiebreaku (utekl hned na 5:0) zaslouženě vyrovnal na 1:1 na sety. Třetí set měl dlouho podobný průběh. Rosi vždy odservíroval a bez problémů získával svůj servis a Pospa v každém gamu odvracel breakbally. Těch šancí na break bylo opravdu hodně (odhadem 10 určitě). Break se ale stále nedařil, Pospa neskutečně dřel, hecoval se a odvracel jednu hrozbu za druhou a zápas dospěl do rozhodujícího tiebreaku. I přes hodně sympatický Pospův výkon se ale v tiebreaku projevil právě ten rozdíl na servisu a Rosi získal náskok, který už nepustil, a celkem jednoznačně tiebreak ovládl. Rosol – Pospíšil 6:2,6:7(2),7:6(3).

Po pauze se ve 3 odpoledne rozehrálo finále čtyřhry. Původně se mi na tento zápas ani moc čekat nechtělo, protože jsem si myslel, že to bude docela jasný, ale nakonec jsem vážně nelitoval. Vzájemné přestřelky Rosola se Šnobelem byly ale opravdu hodně nedůstojné. Slovní provokace z obou stran, vzájemné pokusy o nástřely a následné debaty, neslušné posuňky a snaha vyrušit soupeře při servisu. To byl scénář celého zápasu. Bylo mi docela líto hlavně Pospy, na kterém bylo nejvíce vidět znechucení z tohoto průběhu. No raději už k tomu tenisovému. Do stavu 3:3 si šli všichni po svých, pak ale přišla nečekaně šance pro Pospu se Šnobelem a povedl se break (Jebákovi lajnová rozhodčí, na předchozí přání ze strany Šnobela, pískla footfault na 2.servis za stavu 15:0, byl to snad jediný footfault v průběhu celého turnaje). Tento break stačil na zisk prvního setu. Ve druhém se Jebák začal rozehrávat (v prvním se mu opravdu nedařilo a byla na něm hodně vidět nervozita) a bylo to znát. Pár kouzel na síti, k tomu Rosiho razance ze všech úderů a byl z toho jasný set 6:1. Třetí set byl dlouhý a napjatý, protože spor Šnobel – Rosol vrcholil. Jebák se trošku vrátil ke svému výkonu z prvního setu a když za stavu 3:4 čelil breakballu při svém servisu (po předchozí dvojcyhbě), tak jsem měl o něj velký obavy. Ale zvládnul to, zaservíroval a nakonec svůj servis uhájil. A jak už to v tenise bývá, tak vzápětí naopak přišla šance při Šnobelovo servisu. Forehand do sítě znamenal break a šance dohrát zápas při Rosiho servisu. Jebák byl najednou na síti všude, zakončil 3 voleje a zdarismus. Rosol,Jebavý – Pospíšil,Šnobel 4:6,6:1,6:4. Šnobel odmítl Rosimu podat ruku a tak před dnešním finále byla velká očekávání, co se bude dít.

Jak už to ale bývá, tak při velkých očekáváních to nakonec nestojí za nic. To byl přesně případ dneška. Šnobel první set úplně odchodil (podseknuté svíčky na kříž byly směšné) a ve druhém bylo hned 0:2 a to už Rosi nepustil. Rosi předvedl profesionální soustředěný výkon, na rozdíl od svého soupeře, který se s vzájemnými spory nevyrovnal (nadával soupeři při každém střídání), a jednoznačně a zaslouženě zápas vyhrál. Rosol – Šnobel 6:1,6:4 opět bez podání ruky. Nevím co více k zápasu napsat, budou nějaká videa, každý si obrázek udělejte sami. Já se pouze divím, že diváci Šnobela nevypískali. Každopádně i podle ohlasů od více přítomných se odehrálo po všech stránkách nejhorší finále v Plzni za poslední roky.

To je ode mě definitivně vše, doufám, že mé postřehy během týdne se aspoň trochu líbily, nikoho neurazily :-) a že všem přiblížily dění tohoto turnaje.

Mějte se fajn a zas někdy na tenise..... Adam Posejpal

128



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Roman Jebavý používá

Babolat Pure Drive 2012


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.5 cm
Váha 300 g
Vyvážení 320 mm
Tvrdost 72
Šířka rámu 23.5mm / 26mm / 22.5mm
Složení Graphite Tungsten
Typ gripu Babolat Syntec
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)