Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Žebříček ATP i WTA bude od roku 2019 končit číslem 750

napsal briza 07.02.2018

Hráči, kteří začínají sbírat první body do žebříčku ATP/WTA, tyto své první body sbírají na turnajích ITF s celkovou dotaci $15,000 a vyšší. Od roku 2019 čeká všechny tyto hráče velké změny, které již dříve oznámilo ITF. V zásadě jde o to, že od roku 2019 na turnajích s dotací $15,000 hráči nebudou získávat body do žebříčku ATP/WTA. Tyto turnaje budou součástí nově vzniklého okruhu ITF s názvem Transition Tour, která bude mít svůj vlastní žebříček. Žebříček ATP a WTA bude končit na čísle 750.

Lukáš Březina

Nejnižším turnajem, kde se budou rozdělovat body do žebříčku ATP/WTA budou turnaje s dotací $25,000. Ale ITF již nyní oznámilo, že i turnaje mužů s dotací $25,000 přejdou od roku 2020 pod Transition Tour a tedy, že na těchto turnajích se nebude hrát o body do žebříčku ATP (u žen tato změna zatím nebude).

Pro hráče okruhu Transition Tour budou na vyšších turnajích rezervováva místa, aby tito hráči mohli s žebříčkem Transition Tour zúčastnit i profesionálních turnajů ITF, tedy turnajů kde se hraje o body ATP/WTA.

Celé toto opatření by údajně (podle výzkumu ITF) mělo zvýšit počet hráčů, kteří se uživí tenisem. Nyní je to prý muž kolem 350. místa žebříčku ATP a žena kolem 250. místa žebříčku WTA (výzkum nepočítá s výdaji za trenéra). Zřejmě se ITF domnívá, že přesunutím turnajů $15,000 mimo kalendář profesionálních turnajů ITF přibude turnajů s vyšší dotací a logicky klesně hráčská úroveň těchto turnajů a tedy bude snažší se probojovat dále v turnaji a tím získat vyšší odměny. S tím by se dalo souhlasit, avšak pokud dojde ke zvýšení počtu těchto turnajů.

ITF tvrdí, že nový okruh vytvoří nové příležitosti pro mladé hráče a ušetří náklady pořadatelům turnajů $15,000 tím, že turnaje budou kratší, nebudou muset být 3 v řadě, sníží se požadavky na rozhodčí atd. Co se však také jistě sníží, bude hráčská úroveň turnajů. Nyní první nasazený na turnajích $15,000 má žebříček ATP/WTA zhruba od 200 do 600. místa. Od roku 2019 asi nikdo, kdo má žebříček ATP/WTA (tedy je do místa 750) nepojede na turnaj, kde nemůže získat body do žebříčku ATP/WTA. Je otázkou, jestli pořadatelé budou chtít pořádat takové turnaje.

Uvidíme, jak to všechno bude fungovat. Každopádně mladé hráče čeká nový okruh, nový žebříček a pokud uspějí tam, mohou se přesunout na ten opravdový okruh.

Více na webu ITF na http://www.itftennis.com/…on-tour.aspx?…

Napsal Lukáš Březina

107



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)