Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

ITF změnilo bodování turnajů pro juniorský žebříček

napsal briza 01.04.2018

Mezinárodní tenisová federace ITF vyhlásila změnu bodování juniorských turnajů. Tato změna vejde v platnost 2. dubna a body získané v posledních 52 týdnech budou přepočítány podle nové bodové struktury. Nejvíce došlo k navýšení bodů na juniorských grandslamech, turnajích třídy A a turnajích ITF1 a to především v závěrečných kolech. Více o změnách v článku ITF. Tabulka bodů.

Dalibor Svrčina

Co to znamená pro hráče?
V zásadě se dá říci, že hráči, kteří se dostávali do závěrečných fází turnajů, půjdou na žebříčku nahoru. Naopak ti, kteří objížděli hodně turnajů a na turnajích vyhrávali kolo nebo dvě, tak nebudou na žebříčku tam, kde byli teď. Takže hráči, kteří mají kvalitu, tak nebudou muset odehrát tolik turnajů, aby si zajistili např. účast na juniorských grandslamech. Naopak ti hráči, kteří mají více ambicí než kvality, tak těm nový formát bodování vonět nebude, protože body v prvních kolech se dokonce snížily.

Jinak pravidla pro sestavování žebříčku zůstávají stejná. Tím je myšleno počet započítávaných akcí (6 nejlepších siglových akcí plus 6 nejlepších deblových akcí).

Napsal: Lukáš Březina

66



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)