Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Úžasná forma talentované Samsonové. Třináctiletá Češka po dvou titulech přidala další finále

napsal briza 14.11.2021

Je jí teprve 13 let, ale už teď Laura Samsonová potvrzuje, že toho v tenise může dosáhnout hodně. Talentovaná česká tenistka se po velkých úspěších na okruhu Tennis Europe vydala také na juniorský okruh ITF a ve sbírání vavřínu pokračuje i ve „vyšší“ divizi. Posbírala totiž dva tituly a tento týden si zahrála další finále.

Laura Samsonová

Samsonová patří nesporně k velkým talentům českého dívčího tenisu. Své kvality, které piluje i v areálu TK Sparta Praha, prokazuje už několik let, ale letos na juniorských turnajích doslova řádí. A to nejen na evropské scéně v podobě nižšího okruhu Tennis Europe, ale nyní již také na juniorském okruhu ITF.

Na nejvyšším juniorském okruhu odehrála teprve třináctiletá hráčka pouhé tři turnaje, avšak s neskutečnou a úchvatnou bilancí. V Prostějově na přelomu září a října, kde se hrál turnaj kategorie J5, získala titul bez ztráty setu, následně si podmanila singl také na začátku listopadu ve španělském Silla-Saladar a tento týden došla do finále v Montemaru, kde okusila vůbec první hořkost porážky, když nestačila na 490. juniorku světa Tiantsou Sarah Rakotomangovou, jíž podlehla 4:6, 6:7(5).

Tři turnaje, z toho dva tituly a jedno finále… Opravdu parádní bilance, že? Víc toho na ITF neodehrála, o to obdivuhodnější její výkony jsou. Ale není náhoda, že prožívá tak skvělý vstup na tento juniorský okruh.

Skvělou formu totiž prokazovala celou sezonu. Zatímco v minulé sezoně na Tennis Europe vyhrála v kategorii do 14 let dva deblové tituly, letos byla takřka k nezastavení.

Na turnajích ve Francii, konkrétně v La Baule a Marnes la Coquette, a také v polské Vratislavi získala tři singlové tituly, k tomu si připsala hned čtyři deblové trofeje. A sezonu na tomto okruhu zakončila ve velkém stylu. V kategorii do 14 let totiž ovládla 2021 Tennis Europe Junior Masters v Monte Carlu.

Na turnaji pro osm nejlepších hráček dle žebříčku Tennis Europe nepoznala hořkost porážky a její triumf ji vynesl na čtvrté místo rankingu do 14 let.

Tyto úspěchy, které letos posbírala, jí zajisté pomohly i při jejím vstupu na juniorský okruh ITF. Na něm pokračuje v předvádění skvostných výkonů, které ji okamžitě řadí mezi největší naděje českého dívčího tenisu pro nadcházející roky.

21



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)