Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Pardubická juniorka 2023: Druhá nasazená Kovačková prohrála s Paštikovou

napsal briza 02.08.2023

Druhá nejvýše nasazená hráčka Alena Kovačková (2008, TK Sparta Praha) dnes nestačila na Julii Paštikovou (2008, TK Agrofert Prostějov) 6:7(6), 4:6. V kategorii chlapců postoupil do semifinále nejvýše nasazený Maxim Mrva (2007, TK Agrofert Prostějov), který si ve dvou setech poradil s Janem Klimasem (2006, TK Tennispoint FM) 6:3, 6:4. Hrací plány: chlapci, dívky. LIVESCORE, LIVESTREAM. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Podívejte se na rozsáhlou fotogalerii.

Julie Paštiková

Filip – Peták 7:5, 6:2
Jakub Filip hrál dnes velmi dobře, fungoval servis, ve výměnách byl nebezpečný a přitom nehrál žádné velké riziko. Denis Peták nehrál špatně, ale nějak celý zápas hledal, co hrát proti Filipovi. Pěkný zápas, zaslouženě vyhrál Filip.

Mrva – Klimas 6:4, 6:4
Mrva předvedl dobrý výkon. Klimasovi dnes nefungoval první servis a return. Klimasův druhý servis byl sice roztočený ale pomalý, Mrva si na něj počkal u zadního plotu a vyspinoval dlouhý forhend, který odskakoval hodně nahoru a Klimas byl okamžitě pod tlakem. Klimas se snažil returnovat druhý servis Mrvy vepředu, ale nebyl schopen míč umístit a navíc byl return pomalý. Mrva tak mohl pohodlně rozjet svůj elitní forhend.

Brunclík – Vrba 6:3, 6:2
Brunclík hrál výborně, dobře servíroval a ještě lépe returnoval. Vrba se trochu trápil na servisu a od Brunclíka mu zpátky létaly někdy až neskutečné returny. Brunclík hrál dobře i výměny, proto se Vrba snažil tlačit svůj dělový forhend hodně blízko k lajnám a byly z toho často chyby.

Kusý – Kumstát 6:7(6), 6:2, 6:3
Kusý zahrál velmi dobře. Už v prvním setu v tiebreaku měl 6:4 a rozehranou výměnu, ale forhend inside-in dal do outu. Kumstát byl jako vždy ledově klidný a hrál to svoje. Kusý cítil, že by to dnes mohlo jít a držel se v provozní teplotě stálým povzbuzováním. Pěkný zápas.

Tomajková – Smékalová 6:2, 6:4 Kristýna Tomajková zaslouženě porazila Magdalénu Smékalovou. Tomajková byla jako vždy solidní od základní čáry, hlavně díky výbornému pohybu. Smékalová hraje takové narážené údery a celkově její pestrý tenis na Tomajkovou nefungoval.

Charvátová – Urbanová 6:2, 7:5 Nela Charvátová má rychlou ruku, její tzv. head-speed je vysoký a umí tak i pomalé míče nebezpečně zrychlovat. Urbanová se ráda z tlaku dostává právě vyššími pomalejšími míči, což na Charvátovou neplatilo. Především druhý set měl dobrou kvalitu a dramatičnost.

Paštiková – Kovačková 7:6(6), 6:4 Julie Paštiková se dobře hýbe a hraje středně rychlé plošší údery blízko u základní čáry. Pro Alenu Kovačkovou to byl těžký zápas. Paštiková všechno vrátila a dařilo se jí najít ve výměně okamžik, kdy sama zrychlila. Kovačková hrála své strojové tempo, ale nebyl z toho dostatečný tlak, který by přinesl chybu Paštikové. Přestože se zápas pro Kovačkovou nevyvíjel dobře, tak od prvního do posledního míče měla vzorový body-language, nezlobila se, soustředila se, bojovala. Profesionálka.

Samsonová – Valdmannová 6:2, 6:7(1), 6:4 Laura Samsonová byla velmi dobře připravená takticky. Od začátku směřovala své útoky do forhendové strany Valdmannové a sbírala jeden bod za druhým. Valdmannová nastoupila do zápasu trochu vlažně a první set jí utekl za 20 minut 2:6. Od druhého setu to byla na kurtu jiná hráčka. Zlepšený pohyb umožnil Vendule konečně švihat naplno. Než se Valdmannová zastřílela, prohrávala 1:5 ve druhém setu, ale pak to začalo padat a Samsonová prohrála 5 gemů v řadě a pak i tiebreak. Ve třetí sadě to Valdmannové zase uteklo na 2:5. Podařilo se jí dotáhnout na 4:5 a šla na servis, ale Samsonová na returnu zahrála dobře a mohla si vítězně zařvat. Zatím nejlepší zápas turnaje.

Napsal: Lukáš Březina

Tereza Krejčová DSC 4075 DSC 4054 DSC 4780 DSC 4447 Tereza Krejčová 
7



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)