Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Štvanické áčko mladších žáků ovládl Forejtek

napsal briza 17.09.2013

V době konání semifinále DC v O2 Aréně se stejně lité boje odehrávaly i na pražské Štvanici, kde se kvalifikaci utkalo 32 a v hlavní soutěži 48 mladších žáků. Výsledky.

Jonáš Forejtek

Z kvalifikace postoupili Koudelka, Pučálka, Kratochvíl, Matějka, Horák, Alan a Boris Šťastný, který však pořadatele překvapil tím, že před prezentací do hlavní soutěže oznámil, že s bratrem jede na jiný turnaj a hlavní soutěž hrát tedy nebude…Díky tomu se do soutěže dostal ještě Horák jako Lucky Loser, za onemocnělého Lehečku byl přijat ještě Pozdenkov. Z kvalifikantů v hlavní soutěži dále postoupili Alan, Pučálka a Horák, ale druhé kolo bylo již nad jejich síly. Horák sice zle trápil Gorbušina, ale podlehl mu ve třech setech.

Z nasazených přes první zápas nepřešli Šlachta, který podlehl Kljujevovi, Pavlištu porazil Vondrák, domácího Trunečku výborně hrající Mathias Musil, Koláře udolal Mikulák a Podsedníka Krumich. Hodně se natrápila dvojka Andrew Paulson, který nejprve, po těžce podceněném prvním setu otáčel zápas se Svrčinou, v dalším kole je pak zle potrápil skvěl hrající Slovák Palovič, když rozhodoval ve třetí sadě až tie-break, který se hrál až do stavu 11/9. Možná by se měl Andy zamyslet nad tím, proč většina přihlížejících nefandila jemu. Poté, co ve čtvrtfinále vyřadil Čížka mu stopku vystavil sparťan Barnat.

Na druhé, horní straně pavouka naopak v naprosté pohodě vše zvládal s přehledem Jonáš Forejtek z I. ČLTK Praha, který až do finále ztratil pouhých devět gemů – postupně vyřadil Alana, Kljujeva, Vondráka, Janise a ve finále Barnata, svého deblového parťáka.

Ve čtyřhře, hodně ovlivněné počasím a skutečností, že turnaj musel být o den zkrácen kvůli turnaji st. žáků v Prostějově, se hned na začátku vykrystalizovaly dva favorizované páry, shodou okolnosti oba nejvýš nasazené. Zatímco jedničky Forejtek s Barnatem neměly jednoduchou cestu do finále, pro druhé nasazené, Paulsona s Beranem hlavně první dvě kola byla spíš exhibicí pro diváky než skutečným bojem, první vážné soupeře nalezli až v semifinále v podobě Čížka a Paloviče. Barnát s Forejtkem dokonce proti Stuchlíkovi s Trunečkou museli vyhrát až v TB třetího setu. Lepší deblovou formu ve finále však v super tie breaku prokázali druzí nasazení Beran s Paulsonem, možná i díky tomu, že se díky nepřízni počasí dohrávala čtyřhra v hale a zkazili Forejtkovi plán na dvojité vítězství.

Forejtek prokázal svou převahu v ročníku, z „šedesátiboďáků“ chyběl jen mladší Jiroušek a prostějovský Najman, překvapením bylo brzké vyřazení Trunečky. Turnaj, přes drobné problémy s počasím ve finálový den, měl velmi slušnou úroveň a držme klukům palce, aby jim jejich výkonnost vydržela.

Ivan Vyvadil

69



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)