Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Simona Halep o Singapuru, Wimu Fissettovi, plánech, manželství, ...

napsal briza 13.11.2014

Simona Halep (1991, WTA 3) byla pozvána do pořadu „Po 20 letech“ rumunské televizní stanice ProTV. Simona Halep zde mluvila turnaji mistryň v Singapuru, trenéru Wimu Fissettovi, plánech pro příští sezónu, manželství, …

Simona Halep

O turnaji mistryň v Singapuru

Byl to zvláštní turnaj, moje první účast a já jsem moc chtěla vyhrát pár zápasů a pokusit se dostat do finále. Minulou sezónu jsem hrála v Sofii na malém turnaji mistryň, a věděla jsem, že chci příští rok hrát ten velký turnaj mistryň. Upřímně řečeno, nevěřila jsem, že se dostanu až do finále.

Před mým prvním zápase proti Sereně jsem žertovala s trenérem, že nechci prohrát 6–0, 6–0, ale řekla jsem si, že nemám co ztratit a hrála jsem velmi uvolněně. Asi jsem ji řekvapila, protože jsme proti sobě v roce 2014 ještě nehrály. Na kurt jsem šla motivovaná a začala zápas tenisem na vysoké úrovni a myslím, že to byl důvod, proč jsem byla schopna vyhrát a ještě tak rychle. Určitě to nebyl její nejlepší den, ale ona se snažila až do posledního míče vrátit do zápasu. Bylo těžké se s tímto úspěchem srovnat. Mentálně mě to vyčerpalo a nemohla jsem usnout.

Myslím, že jsem prohrála finále ještě předtím, než zápas začal. Měla jsem v sobě nějaké myšlenky, které nebyly moc pozitivní, byla jsem velmi nervózní, to bylo velké finále. Na Roland Garros jsem cítila, že mám hlavu pod kontrolou, ale v Singapuru jsem se klepala. Přesto jsem hrála velmi dobře v prvním setu, ale ve druhé už jsem byl unavená. Serena je velmi silná. Ona nyní dominuje ženskému tenisu.

O příští sezoně a školení

Bude to velmi těžký rok, obhajuji hodně bodů. V příští sezoně chci znovu postoupit na WTA finále v Singapuru. Mým cílem není být světovou jedničkou dnes, zítra nebo pozítří. Chci vyhrávat turnaje, mým snem je vyhrát Grand Slam. Nevím, jestli to se stane, záleží na mnoha okolnostech, je to hodně práce.

Pracovala jsem hodně na svém servisu. Zlepšila jsem všechny své údery, pohyb po kurtu, snažím se hrát to, co moje tělo dovolí, moje výška. Zapracovala jsem hodně na všech oblastech hry, což mě dostalo tam, kde jsem teď. Myslím, že mohu jít dál, dosáhnout ještě vyšší úrovně v tenise.

O Wimu Fissettovi a budoucím trenérovi

Byl to velmi dobrý rok, Wim Fissett (v minulosti trénoval Kim Clijsters a Sabine Lisicki) mi hodně pomohl, měli jsme dobré výsledky. Přeji mu hodně štěstí. Chtěla bych, abychom zůstali přáteli, protože nemám nic, co bych mu mohla vyčítat. Napsala jsem mu a poděkovala, ale on zatím neodpověděl.

O mém dalším trenérovi … V první řadě chci vysvětlit jednu věc. Považuji se za 100% produkt rumunského tenisu, protože až do února letošního roku mě vždy trénovali jen Rumuni. Rozhodně můj další trenér bude rumunský (Poznámka: Spekuluje se v rumunském tisku o jménu Daniel Dobre). Chci znovu pracovat s rumunským trenérem, protože máme podobnou mentalitu. Zahraniční trenéři mají jinou mentalitu a já chci mít vedle sebe člověka, který přemýšlí stejně jako já.

Pro mě je důležité, aby trenér byl dobrý pedagog, pochopil můj způsob bytí. V letošním roce jsme se moc před zápasy nebavili, chtěla jsem být sama. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale výsledky jsem měla.

O Roland Garros

Cítila jsem, že mám šanci finále vyhrát, ale myslím, že jsem potřebovala více sebedůvěry. Neměla jsem to odhodlání vyhrát třetí set. Za stavu 4–4 tam byl sporný míč a já ztratila koncentraci.

Na otázku, jestli jí zlobily zvyky, které má Sharapova na dvorci, Halep odpověděla: Ano. Vždycky to hráče zlobí, ale jakmile jste zkušenější tak tomu nepřikládáte tak velký význam.

Simona mimo tenis a její koníčky

Jsem normální člověk. Nemám velké koníčky, ráda chodím do bazénu, do kina, na procházku v parku, čtu knihy o psychologii, nečtu romány nebo romantické knihy. Líbí se mi nakupování, mám slabost pro tenisky.

Ráda řídím, ale ne moc rychle.

O její budoucnosti v tenisu a života

Jsem ještě mladá, chci hrát tenis ještě pár let a pak chci mít rodinu. Tennis chci hrát do svých 28–30, a pak se chci vdát a mít děti. Miluji děti. Na mé svatbě chci mít velmi dlouhé svatební šaty a vysoké podpatky, protože bych chtěla být vyšší.

Až budu mít rodinu, chci se ráno probudit, jít do města, ven s dětmi v parku. Chci je držet dál od počítače a vést je ke sportu, být šťastná.

52



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Simona Halep používá

Wilson Burn 100S


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 100 čt. palců/ 645 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 320 g
Vyvážení 0 mm
Tvrdost 73
Šířka rámu 23.5mm / 25mm / 24.5mm
Složení Carbon Fiber Graphite
Typ gripu Wilson Sublime
Počet strun 16 x 16

Komentáře k raketě (0)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)