Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Rieter Cup 2010 - úterý

rietercup.cz napsal briza 30.06.2010

Michal Schmid skončil na Rieter Cupu již ve druhém kole, když nestačil na Marka Michaličku. Za úmorného vedra zvítězil Michalička ve dvou setech 7:5 a 6:1 a v dalším kole ho čeká Tomáš Cakl, který tu zvítězil v roce 2002.

Marek Michalička

Dál také postupuje nasazená dvojka Daniel Lustig, který tu v roce 2006 skončil druhý, když ve finále prohrál se Šnobelem. Na kurtu číslo 4 se utkali dva nejstarší hráči v turnaji, z vítězství se radoval věkově „vyzrálejší“ Vojtěchovský, který porazil českotřebovského Brusenbaucha 7:6 a 6:3. V dalším kole se utká s o sedmnáct let mladším Lubomírem Majšajdrem, ten si jako nasazená trojka poradil s Tomanem ve třech setech. V ženách ve 2. kole vypadla nasazená dvojka Kriegsmannová, která nestačila na Klapkovou.

Naopak s turnajem se rozloučil Martin Fafl (č. 6), kterého vyprovodil z kurtu Roman Vögeli. Ten spolu s Lustigem ztratil ve dvou zápasech pouhé tři gamy!

Nejdelší utkání letošního ročníku se odehrálo na kurtu č. 9, kde svedli pomalu tříhodinovou bitvu Robert Rumler s Michalem Fraňkem. První set vyhrála nasazená pětka Franěk 6:4, pak však utkání ve svůj prospěch otočil Rumler a zbylé dva sety vyhrál 6:3, 6:4.

V ženách končí Kriegsmannová
Roli favoritky nepotvrdila druhá nasazená Kriegsmanová, která po tuhém boji prohrála s bývalou vítězkou Pardubické Juniorky Kateřinou Klapalovou (za mlada Böhmovou). V tříhodinové výhni dokázala Klapalová otočit nepříznivý vývoj, když ve třetím setu prohrávala již 0:3, ale nakonec zvítězila 4:6, 6:1, 6:4. Roli favoritek potvrdily Gerlová, Hladíková i Skočdopolová. Naopak s turnajem se rozloučila „osmička“ Krejsová a své utkání vzdala i „pětka“ Krtičková.

Překvapení na jedničce
O velké překvapení se na kurtu číslo jedna postaral Marek Michalička, když ve dvou setech vyřadil nasazenou jedničku Michala Schmida. Přestože v průběhu prvního setu měl na vrch Schmid, dokázal Michalička v jeho závěru brejknout soupeře a první set vyhrál. Ve druhém setu se unavený Schmid spíše trápil.

Michalička: „Vím, jak Michal hraje, klidně to mohlo dopadnout tak, že mě vystřílí dvakrát 6:1. Chtěl jsem hlavně na kurtu vydržet co nejdéle s tím, že uvidíme, jak se celý zápas bude vyvíjet. Michal hraje hrozně rychle, z každého balónu se snaží útočit. Chtěl jsem hrát vyšší a delší míče, což mi moc nevycházelo, tak jsem pak začal hrát trochu víc odvážně a ono to vyšlo. Také mě podržel servis.“

Schmid: „Projevil se na mě náročný program a zdlouhavé cestování mi také nepomohlo. V červnu jsem hrál turnaj v Holandsku a poté v Srbsku, do Ústí jsem dorazil rovnou z posledního turnaje v neděli v noci. Kromě tenisu jsem měl zkoušky ve škole, takže se mi to ideálně nesešlo.“

Výslech ženské jedničky
Nejvýše nasazenou hráčku Terezu Hladíkovou (nar. 14. 4. 1988, oddíl TK Precolor Plus Přerov) jsme požádali o zodpovězení několika otázek.
Dosavadní největší úspěch? Na turnaji v Bad Gasteinu (220 000$) v Rakousku jsem se dostala z kvalifikace do čtvrtfinále mezi posledních osm.
Aktuální program? Praha, Bad Gastein, Bad Saulgau, Hechingen
Tenisové přání? Vrátit se zpět na pozici 200 WTA.
Nejoblíbenější turnaje? Grandslamy.
Oblíbený herec, film? Tom Hanks a všechny jeho filmy.
Oblíbený zpěvák? Charlie Straight.
Koníčky? Škola a všechny druhy sportu.

35



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)