Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Prague Open: Ohlédnutí za prvním hracím dnem

napsal briza 09.06.2014

Na dvorcích Sparty Praha se v pondělí odehrály utkání posledního kola kvalifikace a postup nakonec mohl oslavit domácí Marek Michalička, který porazil Vladimira Ivanova 2:1 na sety. „Kvalifikaci hodnotím pozitivně. Jsem rád, že jsem postoupil, i když teďka ten poslední zápas byl docela těžký, protože soupeř hrál dobře“ popsal své pocity Michalička, který v prvním kole narazí na pátého nasazeného Menendeze-Maceirase.

Marek Michalička

Celý pondělní program proběhl ve Stromovce v nádherném počasí, i když pro samotné hráče se nejednalo o moc příjemné podmínky. „No tak hrálo se mi docela dobře. Sice je hodně vedro, ale soupeře to naštěstí dostalo víc než mě. Takže mi počasí nakonec pomohlo“ dodal s úsměvem Marek Michalička. Toho do hlavní soutěže doprovodí Roberto Marcora, Alessandro Giannessi a také zkušený Michael Lammer. Jméno posledního jmenovaného pak může být fanouškům povědomé, protože se jedná o daviscupového reprezentanta Švýcarska. Lammer navíc v minulosti trénoval spolu s Rogerem Federerem a dokonce byl považován za větší talent než budoucí grandslamový šampion.

Souhrn dne
Hned v úvodu turnaje se ve Stromovce odehrála velká senzace, protože obhájce loňského titulu Aleksandr Nedovyesov nestačil na Adriana Sikoru ze Slovenska, kterému podlehl 1:2 na sety. Sikora tak ve druhém kole narazí na Stevena Dieze, který dokázal porazit 2:0 Renza Oliva. Ve hře se dnes předvedl také talentovaný Roberto Carballes Baena, který však nenašel recept na výborně servírujícího Zhanga a po tří setové bitvě nakonec odešel poražen.

V posledním utkání dvouhry se pak utkali daviscupový reprezentant Kanady – Peter Polansky a reprezentant Švýcarska – Henri Laaksonen. Favoritem tohoto střetnutí byl čtvrtý nasazený Polansky, ale ten nakonec nedokázal vyzrát na svého soupeře a s Prague Open 2014 se tak rozloučil další nasazený hráč.

V pondělí odstartovala také čtyřhra a na kurtu se hned představil Jiří Veselý, který spolu s Romanem Jebavým oslavil lehký postup přes dvojici Filipský/Štau­bert. Nakonec bohužel nedošlo na souboj mezi dvojicemi Dlouhý/Levinský a Hájek/Pavlásek, protože Jan Hájek nemohl do zápasu nastoupit vzhledem ke zdravotním problémům. Do dalších bojů postupuje také druhý nasazený pár Cluskey/Pospíšil.

Kompletní výsledky najdete v sekci: „Hrací plány“.

Autor: Michal Procházka

Finále
Veselý - Rosol 6:3 4:6 4:6 Komentáře
Semifinále
Rosol - Lammer 4:6 6:1 6:1 Komentáře
Veselý - Zhang Z. 6:3 6:3 Komentáře
Čtvrtfinále
Marcora - Lammer 4:6 4:6 Komentáře
Rosol - Giustino L. 7:6(3) 6:2 Komentáře
Zhang Z. - Diez 6:1 6:2 Komentáře
Veselý - Ram.Hidalgo 6:2 6:2 Komentáře
Posledních 16
Pavlásek - Zhang Z. 5:7 5:7 Komentáře
Menendez A. - Giustino L. 3:6 3:6 Komentáře
Sikora - Diez 6:0 1:6 1:6 Komentáře
33



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)