Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Pátý titul z grandslamu? Zní to nádherně! jásá Krejčíková. Čím se odmění?

tenisovysvet.cz napsal briza 21.02.2021

Tomu se říká dominance! Barbora Krejčíková je potřetí v řadě šampionkou smíšené čtyřhry na Australian Open. Stejně jako předloni dokráčela k trofeji po boku zkušeného Američana Rajeeva Rama. Česko-americká dvojice ve finále vyřídila domácí pár Samantha Stosurová, Matthew Ebden za necelou hodinu 6:1 a 6:4. „Myslím, že to byl náš nejlepší výkon na turnaji. Zatím mi ještě nedochází, že máme další grandslam,“ rozplývala se nadšením Krejčíková.

Ram, Krejčíková

Barbora Krejčíková předvedla ve finále mixu představení jako z partesu! Prakticky nechybující a sebevědomě hrající Češka završila svůj velký den výměnou od základní čáry, v níž na mečbol přetlačila Australana Matthewa Ebdena.

Pak už následovala velká radost Krejčíkové i Rama ze druhé společné trofeje na australském grandslamu (Američan loni mix kvůli zdravotním potížím vynechal, Krejčíková tak triumfovala po boku Chorvata Nikoly Mektiče).

Pětadvacetiletá tenistka z Ivančic, jež v roce 2018 triumfovala po boku Kateřiny Siniakové na Roland Garros a ve Wimbledonu, tak má nyní na kontě už pět grandslamových vavřínů.

Báro, jste pětinásobnou grandslamovou šampionkou. Jak vám to zní? Zní to nádherně! (usmívá se) Zatím mi ještě nedochází, že máme další grandslam. Podařilo se mi něco, o čem jsem den dva hodně přemýšlela. Mám z toho obrovskou radost. Je to ještě hezčí díky tomu, že jsem zvítězila s Rajeevem, který je super kluk. Bylo mi ctí hrát po jeho boku. Naše herní styly se dobře doplňují. Doufám, že je hezké se na nás dívat a že děláme lidem radost.

Dnes jste tenisové fanoušky bezesporu potěšili, předvedli jste velmi dobrý výkon. Do jaké míry se blížil ideálu? Myslím, že to byl náš nejlepší výkon na turnaji. Je hezké, že to vyšlo zrovna na finále. Velmi důležitý byl brejk hned v prvním gemu. Začali jsme s výhodou, byli jsme o krok napřed. Druhý set už byl vyrovnanější a zajímavější, úroveň hry se hodně zvýšila.

Přímo z hlediště arény Roda Lavera vás povzbuzovala i skupina českých fanynek s naší vlajkou. Po utkání jste se ke krajankám dokonce vydala vyfotit a také jste jim poděkovala. Všimla jste si jich už během finálového boje? Ano, podpora od nich mi určitě pomohla. Paní mi mimochodem napsaly, že jsou v Austrálii a že by se na mě chtěly přijít podívat. Jen jim chyběly lístky. Sehnala jsem je, a tak přišly a fandily. (usmívá se)

Misi na Australian Open jste splnila na jedničku. Bude před dalšími tréninky a turnaji čas na oslavu? Máme tady skleničku (šampaňského, pozn. red.), přiťukneme si. Rajeev hraje v neděli finále (mužské čtyřhry, pozn. red.), takže bude slavit až po něm. Myslím, že zítra strávím čas na tenise. Chtěla bych se podívat na finále dvouhry i čtyřhry mužů.

Dopřejete si po zisku titulu kromě šampaňského ještě něco? Určitě něco bude. Mají tady hrozně dobrý hovězí burger s hranolky a kečupem, ten zítra určitě padne. A k tomu si dám asi i zmrzlinu. Bude to den, kdy trochu zhřeším. Nicméně pak zase naskočím zpět, času mezi turnaji je málo.

Vaše plány pro nejbližší dny jsou tedy jaké? V pondělí nebo v úterý chci letět do Dauhá, kde budu hrát další turnaj (tamní podnik kategorie WTA 500 startuje 1. března, pozn. red.).

Co si od teprve začínající sezóny, v níž už máte na kontě grandslamový titul, vlastně přejete? Mám netradiční cíl – chci být hlavně zdravá. A taky se chci tenisem pořád bavit. Čím víc si totiž tenis užívám, tím lepší výkony předvádím. Takže si přeji, abych pohodu z mixu přenesla i do deblu a singlu. To by mi hodně pomohlo.

Australian Open (AUS, 80 000 000 AUD, tvrdý povrch) Finále smíšené čtyřhry Stosurová, Ebden (oba AUS) [WC] – KREJČÍKOVÁ, Ram (USA) [6] 1:6, 4:6

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

16



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)