Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Roland Garros: Fantastická Krejčíková vybojovala grandslamový titul!

napsal briza 12.06.2021

Barbora Krejčíková to dokázala! Česká tenistka ve finále Roland Garros slaví životní úspěch a ve 25 letech se stala grandslamovou šampionkou! V sobotní bitvě s další finálovou debutantkou Anastasijí Pavljučenkovovou opět prokázala pevné nervy a zdolala svou soupeřku po setech 6:1, 2:6, 6:4.

Barbora Krejčíková

Už úvod finálového zápasu naznačil, že se může jednat o dlouhou a vyrovnanou bitvu. Hned první fiftýn se hrál téměř minutu a první čtyři hry jich zabraly hned dvacet. A průběh zápasu to nakonec i potvrdil. Souboj, který trval takřka dvě hodiny, navíc nabídl kvalitní tenis se spoustou zvratů.

Úvodní sada se ale nakonec stihla odehrát za pouhých 31 minut a Barbora, která si prohrála hned zkraje duelu servis, ji suverénně ovládla. Na brejk Pavljučenkovové totiž zareagovala rebrejkem přes dvě shody a nakopla se tím ke šňůře šesti získaných gemů v řadě.

I druhý set mohla začít Krejčíková parádně, ale nabídnutý brejkbol nevyužila. To Pavljučenkovová byla ve druhém gemu úspěšnější, když proměnila v pořadí třetí brejkbol, který záhy potvrdila při svém podání a ujala se vedení 3:0.

Česká tenistka se rázem nemohla dostat do rytmu, který předváděla během první sady a ruská hráčka ji přehrávala. Krejčíková si ztratila podání znovu v šestém gemu a v další hře čelila setbolu. Ten se jí ovšem povedlo obrátit a snížit na 2:5, přičemž Pavljučenkovová si v jedné z výměn natáhla nejspíš stehenní sval, kvůli němuž pokulhávala a musela si vzít přestávku na ošetření.

Krátká pauza nejspíš Rusce prospěla, protože hned v další hře na returnu využila svůj další setbol a úspěšně srovnala skóre zápasu na 1:1.

Kvalita hry se držela na vysoké úrovni i v rozhodující sadě. Lépe do ní vstoupila česká hráčka, která si povedeným kraťasem zajistila brejkboly ve třetím gemu a hned první byl proměněn po dvojchybě soupeřky. Pavljučenkovová ale zbraně nesložila a povedlo se jí rychle srovnat na 2:2.

Krejčíková ale dál bojovala a ze všech sil se snažila strhnout převahu na svou stranu. To se jí definitivně povedlo v sedmém gemu, kdy dosáhla na svůj šestý brejk v utkání a své vedení potvrdila svým servisem. V devátém gemu si na returnu vypracovala dva mečboly, které sice nevyužila, ale vzápětí to napravila při vlastním podání a duel úspěšně zakončila čtvrtým mečbolem.

Pětadvacetiletá Barbora Krejčíková se po Janě Novotné a Petře Kvitová stala třetí českou grandslamovou šampionkou od vzniku samostatné České republiky. Na Roland Garros navázala na triumf legendární Hany Mandlíkové z roku 1981.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

14



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)