Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2023?

napsal briza 24.07.2023

Mistrovství ČR jednotlivců v kategorii staršího dorostu – Pardubická juniorka se letos odehraje o týden dříve než obvykle (29.7.-4.8.2023). Tradiční termín musel být změněn z důvodu změny kalendáře ITF. Letos startují v Pardubicích hráči ročníku narození 2005 a mladší. Všichni hráči se mohou těšit na oblíbenou hru „Čára“ a ti nejúspěšnější tenisté se opět mohou těšit na velmi hodnotné ceny. Více na www.pardubickajuniorka.cz. Seznamy přihlášených: chlapci, dívky.

Maxim Mrva

DÍVKY

Kdo tedy letos vyhraje?
Hlavními favoritkami jsou Tomajková, Samsonová a Kovačková.

Tomajková Kristýna (2005, ITF 58) si už zahrála Pardubickou juniorku před dvěma lety, kdy prohrála s Nikolou Bartůňkovou v semifinále 5:7, 1:6. Bojovnice, které antuka vyhovuje, bude největší favoritkou letošního ročníku.

Laura Samsonová (2008, ITF 20) jezdí výhradně turnaje ITF J500 nebo J300 + grandslamy. Na těchto silných turnajích pravidelně boduje. Do Pardubic jede poprvé a hned jako nasazená jednička. Bude to pro Lauru hodně jiné než turnaje ITF.

Kovačková Alena (2008, ITF 35) také jezdí výhradně turnaje ITF a daří se jí. V Pardubicích bude hrát poprvé stejně jako Samsonová. V kategorii staršího žactva resp. U14 vyhrávala co se dalo, takže má odehráno spoustu zápasů. Její solidní tenis určitě bude fungovat na netrpělivé soupeřky.

Forejtková Eliška (2008, ITF 63) si loni vyhrála velmi těžký čtvrtfinálový zápas proti Sarah Melany Fajmonové a v semifinále nestačila na pozdější vítězku Valentovou. Letos by jistě chtěla dojít dál, ale i semifinále bude úspěch.

K dalším hráčkám, které by mohly potrápit hlavní favoritky a probojovat se do semifinále, patří zkušená Urbanová Lucie (2006, ITF 89), za poslední rok výrazně výkonnostně pokročilá Valdmannová Vendula (2007, ITF 109) a loňská finalistka Smékalová Magdalena (2006, ITF 127).

CHLAPCI

Největším favoritem je asi Mrva Maxim (2007, ITF 21). V posledních měsících sice nemá žádné oslnivé výsledky, ale loni hrál v Pardubicích semifinále a to hraje roli. Maxim si chce body uhrávat sám, což mu půjde jistě lépe všude jinde než na pomalejším centrkurtu. Ale finále se hraje na centru.

Hrazdil Jan (2005, ITF 33) hrál v Pardubicích před dvěma lety, tehdy vyřadil Vojtu Petra 6:4, 6:1 a ve čtvrtfinále nestačil na pozdějšího vítěze Siniakova 6:4, 4:6, 4:6. Hrazdil má dobré výsledky na turnajích ITF a v Pardubicích už hrál, takže má velkou šanci udělat dobrý výsledek.

V chlapcích to bude letos velmi zajímavé. Máme tu velmi početnou skupinu silných hráčů, jejichž jména se mohou objevit v pravé části hracího plánu. Jsou jimi: Švojgr, Kalina, Brunclík, Filip, Kumstát, Valeš, Klimas, Doskočil, Velík.

V pondělí v podvečer se můžete těšit na oblíbenou dovednostní hru „Čára“, kde účastníci a účastnice turnaje soutěží mezi sebou vyřazovacím způsobem o nejpřesnější hod míčkem od sítě směrem k základní čáře. Titul letos přijede obhajovat Vendula Valdmannová, která loni zvítězila v konkurenci 46 hráčů a hráček.

O jaké ceny se letos hraje ve dvouhře a čtyřhře chlapců a dívek?
Medailisté v letošním roce obdrží věcné ceny výši cca 700 000 Kč. Mezi cenami jsou například: Apple – MacBook 13.3, Apple iPhone 14 PRO, Ap Bang & Olufsen Speaker, Bang & Olufsen Beoplay HX, Bang & Olufsen Beoplay EX, JBL Xtreme, Apple AirPods3, Bang & Olufsen Speaker

Velký svátek juniorského tenisu začíná v sobotu 29. července v areálu LTC Pardubice. Veškeré informace najdete na www.pardubickajuniorka.cz. Ze všech dvorců je k dispozici LIVESCORE. Ze dvorců 4,5,6,7 a centr je zdarma k dispozici LIVESTREAM. Odkazy naleznete taktéž na www.pardubickajuniorka.cz.

Vstup do areálu během celého turnaje je pro všechny fanoušky tenisu ZDARMA.

V případě dotazů pište na email: reditel@pardubickajuniorka.cz.

Napsal: Lukáš Březina

8



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)