Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2018: Michl a L. Fruhvirtová vyhráli MASTERS

napsal briza 18.09.2018

Na Mělníku vyvrcholil 14.ročník tenisové Optim Tour dospělých závěrečným MASTERS. Všechny těšilo, skvělé počasí, bezproblémová organizace a hlavně korektní vystupování všech hráčů a hráček. Bohužel jen ten termín – po I. lize a před MČR dorostu družstev nebyl rozhodně tím nejvhodnějším. Přesto byly k vidění zajímavé a vyrovnané zápasy. A ty se zájmem sledovala i bývala hráčka, členka vítězného týmu Fed cupu z roku 1975 – Mirka Bendlová-Koželuhová. Výsledky. Video.

Linda Fruhvirtová

A proč zrovna tady a teď ?
„Na Mělníku mám dceru, která zde trénuje a já jí občas vypomáhám. Ale hlavně mi podobné turnaje zajímají, ráda pozoruji mladé naděje, nové trendy ve hře a hlavně, co komu chybí, na čem by měly zapracovat … Doslova mě nadchla organizace a vůbec atmosféra tohoto turnaje a také vzájemný respekt zúčastněných. Bylo vidět, že to tady dělají opravdoví „srdcaři“. To, co bylo za našich dob samozřejmostí, je dnes vzácností. Co se týká jednotlivých výkonů, tak jsem více pozorovala samozřejmě děvčata. Linda Fruhvirtová vyhrála po zásluze, jde správnou cestou a hlavně to má ve svých rukách. Z ostatních se mi líbila Radka Bužková a Karolína Vlčková.“

Všichni také ve volných chvílích sledovali trápení našich tenistů v DC a tím se nešlo nezeptat, co chybí českému tenisu, aby byl lepší? „To by bylo na dlouhou debatu. Nerada bych, aby můj pohled vyzněl příliš skepticky, ale myslím, že nám chybí kvalitní trenéři a to zejména z řad bývalých hráčů. U mládeže, příliš řešíme výsledky nejen u žáků, ale už i v babytenise.

Děti zkrátka příliš stresujeme, místo abychom u nich pilovali techniku, chceme brzy výsledky. Nezvládáme přechod zejména hráčů dorostu do mužů. Proto ta velká „úmrtnost“. Ve světě to dělají přesně obráceně.

Tenis je nákladný sport a peněz v něm ubývá nebo nejsou možná smysluplně využity. Jsem si samozřejmě vědoma toho, že se ve finanční podpoře nemůžeme rovnat USA, Francii, Německu, ale to bylo v dřívější době ještě markantnější a přesto jsme byli tenisová velmoc.

Přeji českému tenisu úspěch, a ten se tvoří přístupem všech zúčastněných; rodičů, trenérů, klubů, svazu a hráčů samotných. Pokud jedno z toho nefunguje – je pramalá šance na budoucnost, na kterou bychom mohli být hrdí tak jako na minulost.“

Ale zpátky k víkendovému dění. Linda Fruhvirtová prošla turnajem celkem suverénně. Ve finále si poradila s Radkou Bužkovou 6:1,6:4. Ve druhém setu měla trochu problém potvrdit brejky, když měla na svém servisu odskočit do trháku. To se jí nakonec podařilo za stavu 4:4, kdy vzala soupeřce servis a zápas pak už dopodávala.

Překvapila snad jen tím, s jakou razancí se ve svém věku soupeřkám vyrovnala nebo je i předčila. V tomto směru se jí vyrovnala snad jen Karolína Vlčková, ale ta to ve vzájemném semifinálovém zápase bohužel příliš neudržela v kurtě.

Ve vyrovnaném mužském finále se prosadil nakonec Filip Michl, který porazil Adama Blechu 7:6,4:6,6:2. Filip si titul doslova vyběhal a nejen ve finále. Hrál spíše z defenzívy, ale velice účelně a trpělivě. Za zmínku stojí ještě výkony Daniela Pátého, který měl v semifinále na Michla set a 3:1 ve druhém. Jeho nátlaková hra, tvrdé, přímé údery a nakonec i vysoká postava připomínaly populárního DelPa.

Ženské finále skončilo dříve než to mužské a tak si Linda Fruhvirtová zkrátila čekání na vyhlášení vítězů poskytnutým rozhovorem, který byl zaznamenán a Vy si ho můžete prohlédnout a poslechnout zde.

Starosta města Mělníka a zástupci sponzorů pak předali skleněné trofeje a finanční odměny vítězům.

Tím skončil další ročník této tour a nezbývá než myslet a připravit se na příští rok.

Pro muže máme jistě příznivou informaci, že jeden z halových turnajů uvidí Karlovy Vary, kde se bude hrát na nových dvorcích v krásné čtyřhale. Děvčata pro změnu začnou na Mělníku na novém povrchu – umělé antuce a to už první víkend v lednu.

V zimní termínovce byste pak měli nalézt tradičně i oba turnaje v Milovicích.

Výsledkový servis naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mělníka zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

38



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)