Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Vítězství strhla na svou stranu! Linda Fruhvirtová v Čennaí otočila třetí set a slaví premiérový titul

tenisovysvet.cz napsal briza 18.09.2022

Česká tenistka Linda Fruhvirtová zaznamenala na turnaji WTA v indické Čennaí největší úspěch kariéry! Teprve sedmnáctiletý supertalent si totiž dokráčel pro premiérový titul na nejvyšším okruhu. Fruhvirtová v nedělním finále zvládla náročný duel s třetí nasazenou Magdou Linetteovou, kterou po velkém boji a obratu porazila 4:6, 6:3, 6:4 a ve světovém žebříčku poskočí na fantastické 74. místo.

Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová je novou členkou elitní světové stovky a držitelkou titulu na okruhu WTA! Takovou vizitkou se bude nyní moci pyšnit teprve sedmnáctiletá česká hráčka, která na turnaji v Čennaí zvládla všech pět překážek a dosáhla na největší úspěch své stále ještě krátké kariéry mezi dospělými.

Nejen, že ji nikdo v Čennaí nezastavil, ale ještě si na svou stranu získala spoustu fanoušků. V Indii si ji totiž oblíbili. A to natolik, že jí po čtvrtfinále věnovali cenu Margaret Amritrajové pro nejnadějnější mladou tenistku turnaje.

Ve finále pak nově získané příznivce nezklamala. Podobně jako v semifinále musela absolvovat více než dvouapůlhodinovou bitvu, a stejně jako v sobotu, tak i v neděli odcházela s rukama nad hlavou a vítězstvím v kapse.

„Jsem v šoku. Trochu se trápím s tím, abych našla správná slova. Nečekala jsem to,“ zadržovala Fruhvirtová slzy po svém prvenství. „Tohle je něco, co si budu navždy pamatovat.“

Výhra se ovšem nerodila snadno. Na 67. tenistku světa dlouho marně hledala recept. V prvním setu si nevypracovala ani jeden brejkbol a po ztrátě podání v deváté hře nedokázala s výsledkem nic udělat.

Změna nastala se začátkem druhého setu. Tentokrát to byla ona, kdo nepovolil soupeřce žádný brejkbol. Naopak si dokázala vypracovat několik příležitostí na returnu, za což byla nakonec odměněna brejkem v osmém gemu a následným srovnáním skóre na 1:1. Ten nejtěžší úkol ale měl teprve přijít.

V rozhodujícím setu totiž Fruhvirtová zpočátku tahala za kratší konec a prohrávala už 1:4. Pak se ale nadechla k velkému obratu a pěti gemy v řadě strhla vítězství na svou stranu. V tu chvíli jí spadl velký kámen ze srdce, veškeré pochybnosti byly pryč a mladičká Češka mohla začít slavit zisk premiérového titulu na okruhu WTA.

Vítězství v Čennaí zajistí Lindě Fruhvirtové skok světovým žebříčkem hned o 56 pozic na 74. příčku. V pondělí tak prožije svůj debut v elitní světové stovce.

11



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)