Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

OPTIM TOUR 2016: Závěrečné MASTERS pro Bolardta a Polanskou

napsal briza 20.09.2016

Deštivé počasí a jedinečné nasazení pořadatelů rozhodly o tom, že se začalo hrát v původním plánu, přesto se zpožděním, ale v sobotu záverečné MASTERS Optim Tour na Mělníku. Účast mužů skvělá, učast žen byla poznamenána souběžně hranými turnaji ITF v Čechách. Například Miriam Kolodziejová by přijela, kdyby zrovna nehrála finále v Říčanech. Další favoritka Vendula Žovincová zase turnaj díky počasí nedohrála, neboť se musela už připravit na turnaj ITF v Brně.

Tereza Polanská

V září se to ovšem jinak vymyslet nedá a když zaprší …. Nejlepší tak tedy nakonec byla Tereza Polanská, která neztratila ani set v turnaji hraném systémem „každá s každou“.

Franěk, Bíško, Vrbenský a Vachtl a ve druhé skupině Suč, Šimůnek, Bolardt a Orlita. To byla letošní sestava mužů. Na jedné straně úspěšní mladí hráči z MČR dorostu posledních let a k tomu nejúspěšnější muži z letošních turnajů tohoto okruhu.

Ve skupině A byla škoda, že se zranil Michael Vrbenský a z turnaje odstoupil. Pak Bíško přehrál Michala Fraňka v zápase postupujících z této skupiny a o pořadí bylo jasno.

Druhá skupina byla mnohem vyrovnanější. Slušně hrál Antonín Bolardt a postup z druhého místa si vybojoval nakonec Dominik Suč. Pondělní semifinále se dala těžko tipovat a obě se hrála na tři sety. Antonínu Bolardtovi se vydařila odveta za finále v Mladé Boleslavi a loňského vítěze Michala Fraňka do finále nepustil. Naprosto vyrovnané utkání vyhrál 7:6,3:6,6:4. Michal si trochu stěžoval na pomalé míče, které byly pomalejší ještě více vlivem počasí a jeho hře moc nesedí. Vedle na dvorci Dominik Suč pomalu obracel nepříznivý vývoj utkání s Michalem Bíškem a v rozhodujícím setu mu to soupeř už doslova odevzdal.

Ve finále se tedy utkali stejní soupeři jako ve skupině B. Tentokrát už Antonínu Bolardtovi stačily dva sety, aby podruhé porazil Dominika Suče. Ten soupeře trápil vydařenými kraťasy, ale jeho slabinou byl jednoznačně servis. V zápase stále dotahoval, ale například v prvním setu za stavu 4:5 mohl soupeře třikrát brejknout a kdoví, jak by dopadla koncovka setu. To se mu však nepodařilo a od stavu 1:2 ve druhém naprosto vypadl z role. Hrát začal zase až za stavu 1:5, ale to už bylo pozdě. Antonín Bolardt vyhrál 6:4,6:4 a stal se po zásluze celkovým vítězem letošní Optim Tour, ač trochu překvapivě.

Jeho chování, házení raketou apod. ho určitě nezdobí, ale je třeba říci, že stále bojuje a herní výpadky měl minimální. Hraje agresivně, na slušné míře rizika a vzhledem k jeho věku (ročník 1998) by se ještě mohl výrazně zlepšit.

Zástupci města Mělníka v čele se starostou Ctiradem Mikešem pak hráčům předali trofeje a zajímavé finanční odměny.

Výsledkový servis naleznete na www.optimtour.cz.

Z Mělníka zaznamenal Pavel Zlatohlávek

50



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)