Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Optim Tour 2012: Šodek a Krejčíková vyhráli v Káraném

napsal briza 16.07.2012

Po roce se opět hrál prestižní Sport technik bohemia cup ve dvou areálech v Káraném a Houštce u Staré Boleslavi. Na startu bylo téměř 100 hráčů a hráček. Ve čtvrtek se někteří muži rozehráli v kvalifikaci, aby v pátek vše začalo naostro.

Barbora Krejčíková

S muži byl letos problém v tom, že tento turnaj se překrýval v neděli s kvalifikací futures na Spartě, kde mnozí chtěli také startovat. Kolize se nakonec týkala tří semifinalistů dvouhry. Ti si ale nakonec vyjednali na Spartě pozdější start a vše se tedy odehrálo, tak jak bylo plánováno.

Těžko hodnotit některá zajímavá utkání úvodních kol, když je člověk zaneprázdněn organizací turnaje. Ale podle výsledků velmi mile překvapil domácí David Minx a také Michal Bíško ze Sparty, který uhrál čtvrtfinále. Krásný zápas sehrál v Káraném David Šimůnek s Honzou Bezděčkou. Bezděčkovi nestačilo vedení 5:2 v rozhodujícím setu a pár mečbolů k tomu, aby dotáhl zápas do vítězného konce.

Viděl jsem však závěr tie-breaku rozhodujícího setu mezi Šodkem a Šebestou. Šodek vedl 6:3, pak dva lehké forhendy ven a jeho raketa měla co dělat, aby přežila. Za chvíli Šebesta mečbol, který se ani nehrál, protože soupeř skvěle zaservíroval a nakonec to David Šodek úspěšně zvládl. A to byla také jeho jediná těžká chvíle na turnaji. Jak podobné s tím co předvedl Adam Fabík před rokem, kdy prohraný zápas na začátku turnaje otočil a nakonec slavil celkové vítězství.

Velmi pěkné bylo také semifinále mezi Nebojsou a Lošťákem. Oba se asi neměli čím překvapit, když spolu přijeli a hráli i debla. Nakonec se Šodkovi ve finále postavil už zjevně unavený Jan Lošťák, který neměl trpělivost a možná ani síly vracet tvrdé údery soupeře a tak za hodinu odešel poražen. Ještě předtím se po obědě spustil v Káraném silný déšť, který velmi vydatně skrápěl dvorce. Ty byly jeden velký rybník, ale opět se ukázala jejich kvalita. Hodinu po dešti se hrálo na prvním dvorci a půl hodiny na to i na druhém.

Velkým překvapením bylo vítězství Strnada s Dolejším v pánském deblu, kteří se opravdu skvěle vyhecovali a utkání si opravdu užívali.

Obsazení ženského turnaje bylo letos jedno z nejkvalitnějších za poslední roky a to se projevilo i na finančních odměnách. Odhlédneme-li od CŽ zen, pak už pouze věkem dorostenky jako Krejčíková, Rutarová, Šumová, Jankovská, Rohanová, Mendesová, Hejlová a další byly zárukou kvalitního tenisu.

Velmi dobře hrála navíc Darina Berková, která však už na čtvrtfinále nemohla nastoupit z důvodu zranění. Při takovém množství velmi dobrých hráček musel být los pro některé z nich velmi přísný. Takže v prvním kole hrála například Krejčíková s Mendesovou, Rutarová s Tůmovou a taky třeba Svobodová s Rohanovou. Velmi dobře vypadal čtvrtfinálový zápas Krejčíkové s Jankovskou. Do semi nepostoupila ani Monika Svobodová, která předtím vyřadila Rohanovou a Matekovou. Pozdější vítězce Krejčíkové v semifinále zdatně vzdorovala Jana Matoušková, která se po vyhraném tie-breaku 11:9, ještě držela na začátku druhého setu, ale pak u ní nastal zkrat. Druhá finalistka Diana Šumová chytře pošetřila síly tím, že nehrála debla a tak se dostala po velmi dobré a soustředěné hře až do finále. Tam byla přeci jen o trochu lepší Barbora Krejčíková, ikdyž výsledek by spíše hovořil o jasné záležitosti. Bára vyhrála i čtyřhru s Matouškovou a její fyzická připravenost s jakou odehrála v neděli 2+2 zápasy byla obdivuhodná. Jinak ale samozřejmě gratulace Všem.

Žebříčky Optim Tour se zase o něco vyrovnaly a víme zatím pouze to, že MASTERS na přelomu srpna a září mají jisté: Hrabec, Suč, Šodek, Smitková, Mendesová a Krejčíková. Podrobnější info naleznete brzy na www.optimtour.cz

Zaznamenal: Pavel Zlatohlávek

66



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



David Šodek používá

Head Youtek Prestige Pro


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68 cm
Váha 325 g
Vyvážení 315 mm
Tvrdost 66
Šířka rámu 21
Složení d3o / Graphite
Typ gripu Head Leather
Počet strun 16 x 19

Komentáře k raketě (5)

POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)