Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za Rieter Cupem 2010

napsal briza 04.07.2010

Letošní Mistrovství ČR jednotlivců v tenisu v kategorii mužů a žen pro rok 2010 je za námi. Mistry ČR se stal Roman Vögeli (Kutáč) a Iveta Gerlová. Ve čtyřhře titul získal pár Michalička – Pultr a v kategorii žen sehraná dvojice z Jihlavy Gerlová – Kriegsmannová.

Kriegsmannová, Gerlová

Dvouhra mužů

Finále
Už před finále bylo jasné, že Majšajdr bude tlačit a Vögeli bude běhat a vracet. Vögeliho strategie byla však propracovanější. Držel si Majšíka v bekhendovém rohu a čopovaným bekhendem po lajně ho nechal proběhnout do forhendu, což mu rozbíjelo rytmus a bralo i fyzické síly. Majšajdr špatně servíroval, jeho druhý servis byl často velice krátký a Vögeli mohl return pohodlně umísťovat do jeho bekhendu. Majšajdr si byl schopen stálejší tlak vytvořit pouze po svém prvním podání, ale nechtělo se mu ukončovat míče u sítě. Majšajdr také nechodil po servisu na síť. Tím měl Vögeli klid na své topspiny. Výsledek Vögeli – Majšajdr 6:0, 5:7, 6:2.

Favorité
Nejvýše nasazený Michal Schmid, který letos slaví velké úspěchy na turnajích Futures, nenašel ve druhém kole v sobě dostatek motivace a prohrál s Markem Michaličkou 5:7, 1:6. Druhý nejvýše nasazený Daniel Lustig došel do semifinále, když si poradil i s juniorskou nadějí Robertem Rumlerem 6:3, 6:2.

Návrat
Tomáš Cakl, vítěz z roku 2002, se vrátil do Ústí nad Orlicí po 7 letech a nehrál špatně, ale bylo vidět, že mu chybí více zápasových zkušeností. Ve čtvrtfinále nestačil na Marka Michaličku 2:6, 4:6.

Překvapení
Překvapením (alespoň pro mě) byl výkon Romana Vögeliho ve finále proti Lubomíru Majšajdrovi. V téměž 40-ti stupňovém vedru byl favorizován Majšajdr. Vögeli dobře returnoval a trpělivě se držel ve výměně dokud se Majšajdr nevystřelil.

Dobré výkony na turnaji předvedli dále i Michalička (kvalitní ve výměnách a slušný servis), Toman (obrátil zápas s Chmelíkem a potrápil Majšajdra), Vojtěchovský (ve svých letech se drží stále ve formě a uhrál si to, co měl), Kameník (jediný, kdo našel recept na Vögeliho, ale nestačily mu síly).

Čtyřhra mužů
Michalička s Pultrem zaslouženě získali titul. Deblové pojetí, dobrý servis, return, volej.

Dvouhra žen

Finále
Tereza Hladíková i Iveta Gerlová hrají mezinárodní turnaje žen, takže se znají a jejich výkonnost je sronatelná. Hladíková umí zahrát fantasticky ale také zcela propadnout. Gerlová v Ústí již 3-krát vyhrála a hrála zde letos dobře. První set byl ve znamení nevynucených chyb Terezy Hladíkové. Ve druhém setu Hladíková přidala a Gerlová byla trochu pasivní. Třetí set rozhodla koncentrace, kterou udržela Iveta Gerlová. Dvakrát soupeřku brejknula a tím definitivně zlomila. Několik nevynucených chyb v posledním gemu znamenalo 4. vítězství pro Ivetu Gerlovou.

Favoritky
Nejvýše nasazená Tereza Hladíková došla do finále, kde prohrála s Ivetou Gerlovou 4:6, 6:3, 2:6. Cestou do finále porazila v klubovém derby Pernilu Mendesovou 6:4, 6:0, když po prvním trochu nervózním setu se už rozehrála. V semifinále si poradila s loňskou vítězkou Zuzanou Zálabskou 6:3, 6:2.

Návrat
Kateřina Klapková (Böhmová), bývalá 108. hráčka žebříčku WTA se vrací na okruh a jednou z jejích prvních zastávek bylo i Ústí nad Orlicí. Ve druhém kole Klapková porazila Kriegsmannovou (již podruhé za poslední měsíc) ve dlouhé třísetové bitvě 4:6, 6:1, 6:4. V dalším kole unavená Klapková nestačila na mladou bomberku Kláru Fabíkovou, která ji rozstřílela 6:2, 6:1.

Překvapení
Jednoznačně Klára Fabíková, která došla až do semifinále. Navíc ve semifinálovém zápase s Ivetou Gerlovou ukázala, že umí nejen střílet, ale i udržet se ve výměně. Klára (jako jedna z mála) umí jít do kurtu a zrychlit výměnu.

Dobré výkony předvedly i Krejčíková (přejela Horákovou 6:1, 6:1), Mendesová (porazila Horáčkovou 6:2, 6:1 a potrápila Hladíkovou), Kubinová (bojovala a potrápila Zálabskou), Petra Hynková (porazila Čechovou a Krejsovou, dobře na nohou, solidní základní údery, ale bídný servis), Tůmová (potrápila Ivetu Gerlovou).

Čtyřhra žen
Letošnímu ročníku dominovaly opět Gerlová s Kriegsmannovou. Zde bylo vidět, že jsou holky sehrané a navíc projevují na kurtě i dostatek kreativity, což u jiných párů k vidění nebylo.

Disciplinární prohřešky
Žádné

Novinka
Rozhodčí poprvé zaznamenávali skóre do elektronických zařízení, takže fanoušci u počítačů mohli sledovat všechny zápasy po jednotlivých bodech a navíc si prohlédnout i základní statistiky zápasu. Těšte se na Pardubicou juniorku, kde tento nový systém pojede také.

Celkový dojem
Rieter Cup 2010 byl slunečný. Ubytování v nově zrekonstruovaném hotelu Sport hotel Orlice (přímo u kurtů), aquapark (přímo u kurtů), stravování v Bowlingu Radava (přímo u kurtů), to vše bylo pekfektní.

66



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Iveta Gerlová používá

Wilson Steam 96


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 96 čt. palců/ 619 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 70
Šířka rámu 22.5mm / 22.5mm / 22.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Lucie Hradecká |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)