Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za Mistrovstvím ČR mužů a žen v Ostravě 2020

napsal briza 23.08.2020

69. ročník Mistrovství ČR mužů a žen v Ostravě zná své vítěze. Mistrem ČR v kategorii dvouhry mužů se stal Vít Kopřiva (1997, TK Agrofert Prostějov), který ve finále porazil Jaroslava Pospíšila (1981, TK Neridé) 6:4, 6:1. Mistryní ČR v kategorii dvouhry žen se stala Johana Marková (1999, I.ČLTK Praha), která ve finále porazila Darju Viďmanovou (2003, I.ČLTK Praha) 6:3, 6:0. Mistry ČR v kategorii čtyřhry mužů se stali Antonín Štěpánek a Antonín Bolardt. Mistryněmi ČR v kategorii čtyřhry žen se staly Aneta Kladivová a Nikola Břečková. Výsledky: muži, ženy. Fotogalerie.

Marková, Kopřiva

Jaké bylo mistrovství?

Finále žen
Ve finále se utkaly 2 štvanické hráčky, Johana Marková a Darja Viďmanova. Jejich poslední vzájemný zápas v červenci v Liberci vyhrála Darja Viďmanova, ale v Ostravě byla Johana Marková výrazně lepší. Johana má hodně útočných zbraní, naopak nerada je pod tlakem. Darja Viďmanova také ráda tvoří hru než běhá daleko za základní čárou. Tenis začíná servisem a ten měla Johana výrazně lepší. Výměny se hrály podle notiček Johany a Darja byla pod velkým tlakem. Johana Marková jako jedna z mála našich hráček umí míče dohrávat na síti nejen liftovaným ale i tradičním volejem, takže se sápala po 2–3 úderech dopředu a volejem dělala spousy bodů. Čím zápas postupoval dále, tím Darja Viďmanova byla pod větším tlakem a prakticky se nehrálo. Výborné finále pro Johanu Markovou, všechno špatně pro Darju Viďmanovou.

Nejlepší zápas turnaje
Nejlepším zápasem dvouhry žen byl zápas prvního kola Nosková – Laboutková. Talentovaná Linda Nosková nemá letos moc vyhraných zápasů. Je pravda, že hrála turnaje žen a ve většině zápasů byla outsiderem, ale asi se od ní čekalo více. Navíc jí nevyšla ani Pardubická juniorka. V Ostravě jí čekala nepříjemná soupeřka do prvního kola Aneta Laboutková, která letos hraje výborně. Levoruká Laboutková samozřejmě umí používat všechny levácké zbraně, ale na ladně hrající Noskovou to úplně neplatilo. Laboutková urvala pro sebe první set v tiebreaku a v druhém setu vedla 5:3, ale Nosková vyhrála 4 gemy v řadě a srovnala na 1:1 na sety. Ve třetí sadě to byla naopak Nosková, která vedla 5:3, ale Laboutková srovnala. Nakonec byla šťastnější Nosková, která vyhrála 6:7(6), 7:5, 7:5. Zápas byl plný krásných antukových výměn. Jak Nosková tak Laboutková předvedly výborné výkony.

Nejlepším zápasem dvouhry mužů byl duel 2. kola Matěje Vocela a Robina Staňka. Dělové podání Vocela v prvním setu nefungovalo, proto solidnější Staněk vyhrál 6:2. Druhý set vyhrál Vocel 6:2 a ve třetí sadě to byla obrovská bitva. Jen poslední gem, kdy Vocel za stavu 5:4 servíroval do zápasu, trval 20 minut. Vocel překvapil výborným pohybem. Staněk musel míče zabíjet na třikrát, protože Vocel dobíhal neuvěřitelně těžké míče. Staněk tak přidával razanci a z toho pramenily nevynucené chyby. Výborný zápas zakončený esem, které letělo snad 300 :-).

Dvouhra mužů
Příjemným překvapením soutěže dvouhry mužů byl postup Jiřího Jeníčka do čtvrtfinále. Jeníček v prvním kole porazil mladého čahouna Mališe 7:5, 6:1 a ve druhém kole udolal Petra Hájka 7:5, 6:4. Dalším nenasazeným hráček ve čtvrtfinále byl Daniel Pátý, který porazil Nejedlého a pak Vrbu. V dolní půlce hracího plánu do čtvrtfinále postoupil nenasazený Barnat, který porazil Gengela a Rumlera. Do semifinále však postoupili výhradně nasazení hráči. Kopřiva porazil Vocela 7:5, 6:0. Pospíšil porazil Poljaka 6:4, 6:1. Ve finále žák porazil učitele, Kopřiva porazil svého trenéra a hitingpartnera Pospíšila 6:4, 6:1. Kopřiva se po zdravotní pauze vrátil odpočatý a vrátil se vítězně. Poražený finalista Pospíšil slíbil, že příští rok určitě přijede a pokusí se ve svých 40 letech zabojovat o mistrovský titul, který získal v roce 2009 tehdy ještě v Ústí nad Orlicí.

Dvouhra žen
Dobře zahrála Aneta Kladivová, která prošla do čtvrtfinále, když porazila Břečkovou a Hrabalovou. Také Nikola Novotná hrála velice dobře, porazila Svobodovou a Tomajkovou. Do Ostravy si přivezla dobrou formu Klára Hájková, porazila Neradovou a Ševčíkovou. Ve výborných výkonech z Pardubické juniorky pokračovala Linda Klimovičová, porazila Janatovou, Horáčkovou a nestačila v nejdelším zápasu turnaje na Viďmanovou. Do semifinále došla Linda Nosková, porazila Laboutkovou, Augustinovou, Hájkovou a prohrála s Viďmanovou. Linda konečně odehrála šňůru vydařených zápasů, jen tak dál. Darja Viďmanová došla do finále. Ale nebylo to ono, Darja umí hrát mnohem lépe. Celým turnajem prolétla Johana Marková. Bylo vidět, že má velkou chuť hrát a tomu odpovídal obraz hry. Johana hrála s velkým nasazením, byl to pohledný celodvorcový tenis.

Ubytování a stravování pro hráče
O hráče bylo na mistrovství již tradičně dobře postaráno, 8 nejvýše nasazených mužů i žen mělo hrazeno ubytování i stravu po dobu účasti na mistrovství. O turnaj byl letos velký zájem především mezi muži, avšak challenger v Praze ve stejném termínu odlákal největší hvězdy.

Organizace
Ředitelem mistrovství v Ostravě je velezkušený Martin Hynek, viceprezident ČTS a dlouholetý fukcionář Severomoravského oblastního svazu. Navíc byl Martin i velmi dobrým hráčem, takže ví, jak zorganizovat Mistrovství ČR. Jemu patří ten největší dík za organizační zajištění.

Rozhodčí
Vrchním rozhodčím je již poněkolikáté v Ostravě Jiří Vykoukal. Jeho hřmotný hlas sice budí respekt, ale je to dobrý člověk a pohodový parťák. Tým empajrových rozhodčí fungoval perfektně.

Závěrečný ceremoniál
K závěrečnému ceremoniálu na ostravském mistrovství patří tradičně nejen vyhlášení mistrů ČR, ale i vítězů doprovodného turnaje v kategorii babytenis a vítězného družstva v kategorii minitenis. Vítězem turnaje jednotlivců v kategorii babytenis se stal Václav Barina (TK Agrofert Prostějov). Vítězným družstvem v kategorii minitenis se stalo družstvo O TJ Stará Bělá ve složení Šrubař Štěpán, Kvapíková Eliška, Šípek Šimon, Růčková Ema, Hodal Herbert.

Napsal: Lukáš Březina

20



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)