Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Druhý letošní titul! Kopřiva prolomil v Tullnu předchozí prokletí

napsal briza 10.09.2023

Vít Kopřiva v posledních měsících na challengerech doslova řádí. Od druhé poloviny července odehrál tři turnaje a podruhé odchází jako šampion. Na svůj červencový titul z italské Verony nyní navázal v rakouském Tullnu, kde dokonce ztratil pouze jeden set. V nedělním finále porazil Sumita Nagala 6:2, 6:4.

Vít Kopřiva

Kopřiva prožívá na ATP Challenger Tour skvělé období. Od své červencové porážky v osmifinále ve finském Tampere naskočil do tří turnajů. Jeho bilance? 11 výher a jen 1 porážka. Po titulu ve Veroně, kde se k vítězství prodral skrz tři třísetové bitvy, se mu nyní zadařilo v rakouském Tullnu.

Tato destinace pro něj přitom byla doposud prokletá. Hrál tu v letech 2019 a 2021, v obou případech však skončil hned v prvním kole. Ne nadarmo se ovšem říká, že do třetice všeho dobrého.

Šestadvacetiletý Kopřiva na své cestě turnajem prohrál jen jeden set v osmifinále s domácím Jurijem Rodionovem. Naopak bez ztráty kytičky přehrál v derby Zdeňka Koláře, ve čtvrtfinále povolil Dimitarovi Kuzmanovi jen dva gemy, v semifinále vyzrál i počtvrté na Maximiliana Marterera… A ve finále porazil Sumita Nagala z Indie, kterému hned čtyřikrát prorazil podání.

Pro Kopřivu se jednalo o celkově třetí singlovou trofej na okruhu ATP Challenger Tour. Kromě Verony totiž slavil vítězství ještě loni na domácí akci v Prostějově.

Triumf v Tullnu, za který Kopřiva obdržel šek na 16 tisíc eur, se navíc výrazně projeví také ve světovém žebříčku. Český tenista se vyhoupne na 148. místo a polepší si hned o 46 pozic.

10



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)