Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za mistrovstvím ČR mužů a žen v Ostravě 2016

napsal briza 20.08.2016

Vítězem dvouhry mužů a novým mistrem ČR pro rok 2016 se stal Petr Michnev, který ve finále porazil Marka Michaličku 6:4, 6:3. Vítězkou dvouhry a mistryní ČR pro rok 2016 se stala Pernilla Mendesová, která ve finále přehrála Karolínu Stuchlou 7:5, 6:2. Mistry ČR ve čtyřhře mužů se na ostravském mistrovství stala domácí dvojice Vala/Rola, která ve finále porazila Nebojsu a Bíška 6:4, 2:6, 10:8. Ve čtyřhře žen se mistryněmi staly Kunčíková a Stuchlá, které ve finále porazily Tomanovou a Knutsonovou 6:2, 6:1. Výsledky: muži, ženy. Webové stránky. Fotogalerie.

Michnev, Michalička, Stuchlá, Mendesová

Jak probíhalo mistrovství?
Mistrovství ČR dospělých se hrálo v Ostravě v areálu SC Ostrava v Komenského sadech. Tento krásný areál hostil mistrovství ČR již podruhé, loni zde zvítězil Franěk a Mendesová. Mezi muži byl nejvýše nasazeným hráčem Marek Michalička (1986, ATP 271), mezi ženami Pernilla Mendesová (1994, WTA 736). Zajímavým jménem v seznamu účastníků byl Ivo Minář (bývalý 62. hráč světa) a mezi ženami duo Kunčíková/Stuchlá, které hrají turnaje WTA a patří jim 100. místo žebříčku WTA ve čtyřhře.

Finále mužů
Petr Michnev (1989, ATP 526) porazil Marka Michaličku (1986, ATP 271) 6:4, 6:3. Finále mělo vynikající úroveň. Michnev na Michaličku vlétl zhurta a hned ho brejknul. Jeden brejk nakonec stačil na zisk prvního setu. Michnev hrál velice agresivně a Michalička převzal roli bránícího se hráče. Michnev byl velice důrazný a přitom přesný. Michaličkovi nabídl jediný brejkbol v prvním setu, který Michalička nevyužil. Ve druhém setu Michnev snad ještě přidal a dvakrát sebral Michaličkovi servis. Po setech 6:4, 6:3 získal Petr Michnev titul mistra ČR mužů pro rok 2016. Pro Michaličku to byl zřejmě jeden z posledních turnajů v jeho profesionální kariéře, protože příští týden na univerzitě v americkém Wisconsinu nastupuje do pracovního poměru jako asistent šéftrenéra.

Finále žen
Pernilla Mendesová porazila Karolínu Stuchlou 7:5, 6:2. Byl to zápas plný chyb z obou stran. První set pro sebe získala Mendesová, což asi rozhodlo. Pernilla Mendesová tak získala titul mistryně ČR žen pro rok 2016. Talentovaná Pernilla Mendesová po finále na svém Facebooku napsala: „Jde to i bez tréninku“, čímž jistě myslela vítězství na bídně obsazeném mistrovství ČR žen. O její tenisové kariéře platí spíše opak, protože v únoru 2015 již byla 287. hráčkou žebříčku WTA a nyní jí patří až 736. místo.

Zajímavé zápasy mužů
Nestárnoucí Martin Schulhauser byl zase velice dobře připraven a ve druhém kole potrápil nejvýše nasazeného Marka Michaličku 7:5, 3:6, 2:6.
Ivo Minář si ve druhém kole v zápase s domácím Markem Řeháčkem zranil břišní sval a musel zápas za stavu 4:4 skrečovat.
Tonda Bolardt v Ostravě předvedl druhému nasazenému Michnevovi, že umí hrát rychleji než on, ale bohužel na vítězství to nestačilo 6:4, 3:6, 0:6.
Tenisový dělník Dominik Süč potkal dalšího dělníka kurtu Marka Řeháčka a byl z toho 3-hodinový zápas, který pro sebe rozhodl Süč. Ten nejvíce bodů udělal bekhendovým stopbalem do krosu.
Nouza se Škochem porazili v prvním kole čtyřhry nejvýše nasazené Süče a Michaličku 7:6(5), 6:4 a byl to krásný debl plný zajímavých technických výměn.

Zajímavé zápasy žen
Docela se mi líbil zápas Mendesová – Kladivová. Mendesová hraje celkem svižně, výborně atakuje druhý servis soupeřky, dobře se hýbe a čte hru. Kladivová slušně servírovala a snažila se tlačit a pak zaseknout stopbal.
Finále čtyřhry žen bylo celkem zajímavé. Kunčíková se Stuchlou hrály hodně svižně a bylo jedno, jestli bomba šla do krosu nebo do síťařky. Když šla do krosu, tak síťařka hned přebíhala. Když šla do síťařky, tak přišel nekvalitní volej a pak to Karolína nebo Lenka dohrála.

Příběh domácích hráčů
Daniel Rola (1993, CŽ 52) a Daniel Vala (1992, CŽ 42) se stali mistry ČR ve čtyřhře mužů pro rok 2016. Pozvánka do Davis Cupu z toho asi nebude, nicméně je to pěkný příběh s krásným koncem. Již v prvním kole museli hrát supertiebreak s párem Novák Jakub / Bartoň Dominik 6:0, 4:6, 10:8, ale v dalším kole porazili druhé nasazené Michneva se Schulhauserem 6:4, 7:5. V semifinále Vala s Rolou ustáli generační souboj s Lukášem Malíkem 6:3, 6:3. Ve finále porazili Bíška s Nebojsou 6:4, 2:6, 10:8. První mečbol sice poslal Daniel Vala z nahraného voleje do outu, ale druhý mečbol již vyšel a ostraváci Vala s Rolou se mohli radovat.

Další příběh domácího hráče napsal Lukáš Malík (1975), který postoupil do semifinále čtyřhry spolu s Jakubem Kadorou. Lukáš Malík je trenérem mistra Evropy do 14-ti let Dalibora Svrčiny a ikonou ostravského tenisu. Proto také jeho zápasy přilákaly do ochozů početnou skupinu místních fanoušků. Lukáš Malík tedy získal bronzovou medaili za postup do semifinále čtyřhry a to není málo v jeho 41 letech.

O hráče bylo postaráno
Organizační výbor pod vedením Martina Hynka fungoval na jedničku a o hráče tak bylo dobře postaráno. Nasazení hráči měli dokonce ubytování i stravu zdarma. Všichni ostatní účastníci mistrovství měli zajištěno ubytování v Hotelu Harmony Club Ostrava za téměř předlistopadové ceny. Hráči dostávali na zápas vodu a ovoce. Všechny zápasy dvouher a čtyřher řídili kvalifikovaní rozhodčí.

Napsal Lukáš Březina

Marek Řeháček Michnev, Michalička, Stuchlá, Mendesová DSC 4353 DSC 4174 Michnev, Mendesová Rola, Vala, Stuchlá, Kunčíková 
54



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)