Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Mendesová halovou mistryní ČR počtvrté v řadě

napsal briza 24.11.2018

Třetí listopadový týden v milovickém Miltenu patřil ženskému tenisu. Uskutečnil se zde již 13.ročník obnoveného halového mistrovství ČR v tenise, v Milovicích již po jedenácté. Startovní listina nabídla některá už tradiční jména jako Pernila Mendesová, Adéla Jarošová, Monika Svobodová, ale také spousta mladých tenistek jako Linda Nosková, Darja Viďmanová či teprve dvanáctiletá Nikola Bartůňková, která dostala na poslední chvíli divokou kartu do kvalifikace a probojovala se do hlavního pavouka. Turnajovou jedničkou byla stejně jako loni Miriam Kolodziejová. Výsledky.

Pernilla Mendesová

První kolo bylo pohromou pro nasazené hráčky. Druhá nasazené Kubáňová nenašla recept na 14ti letou Agátu Černou z pražské Štvanice, Laboutková skončila na raketě letošní vítězky Pardubické Juniorky Dariji Viďmanové, Křížová ve více než dvouhodinové bitvě nezvládla koncovky setů proti Vlkovské. V prvním kole bylo lehké překvapení vyřazení Lindy Noskové libereckou Petruželovou. Pro mladou naději to byl první zápas v nové sezóně, bylo vidět, že ještě nemá nahrané zápasy.

HMČR žen 2019

Sympatické výkony podala na turnaji teprve 12ti letá Nikola Bartůňková z pražské Štvanice, která prošla kvalifikací a v hlavní soutěži zvládla pokořit jak Andreu Novou, tak Kláru Hájkovou, skončila až na raketě Karolíny Beránkové. Dařilo se i obhájkyni loňského titulu Pernile Mendesové. Ačkoliv je u ní tenis již na vedlejší koleji a věnuje se studiu, přijela obhájit svůj titul. V prvním kole si poradila s Karolínou Vlčkovou z pražských Spojů, v druhém kole vyřadila Markétu Petruželovou z Liberce, ve čtvrtfinále jí nedělala problém Denisa Pospíšilová, v semifinále zvládla utkání s hradeckou Vlkovskou. Finálovou soupeřkou jí byla Miriam Kolodziejová z RPM Oáza Říčany. Byla nejvýše nasazenou hráčkou, postupně poslala domů plzeňskou Kláru Novákovou, Adélu Josefovou z Hradce Králové, ostravskou Ivanu Šebestovou a v semifinále byla lepší v duelu s Beránkovou.

Úvod finále dvouhry se více vyvedl Kolodziejové, první set získala bezstarostně poměrem 6:2, v druhém setu vedla 1:0 a 30:0, ale poté prohrála 9 míčů v řadě. Mendesová zavelela k obratu a po pár chybách své soupeřky zvládla vyrovnat na 1:1. Závěrečná sada začala třemi dlouhými hrami, Mendesová vedla 2:1 a poté rychle urvala vedení na 4:1. Kolodziejová už své soupeřce podání nevzala a tak si Mendesová po setu 6:3 šla pro svou již čtvrtou zlatou medaili v řadě. Kolodziejová zvládla získat zlatou medaili ve čtyřhře, když po boku Vlčkové nenašly přemožitelky.

Napsal: Jaroslav Chmelík

43



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)