Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Marek Routa uspěl ve Franci

napsal tipmaster 06.03.2007 Marek Routa vyhrál mezinárodní turnaj Tennis Europe do 12let ve francouzském Auray. Ve finále přehrál Itala Quinzi, který v loňském roce zavítal na Štvanici.

Turnaje v Auray se účastnilo 64 hráčů a hráček z 25 zemí z Evropy, Ameriky a Afriky.V minulosti tento turnaj vyhrali například Mauresmo, Henin, Clijsters, Safina, Nadal, Gasquet, Monfils a další. Český tenisový svaz na tento turnaj vyslal Marka Routu, Sandru Hönigovou s trenérem Danielem Filjo. Jedenáctitisícové městečko Auray se nachází v blízkosti Atlantického oceánu.

Hned na úvod turnaje čekal na Marka Routu v 1. kole o hlavu vyšší Kamerunec Biboum. V 1. setu musel Routa dotahovat stav zápasu z 0/3 na 6/3 a ve 2. setu z 2/4 na 6/4. Ve 2. kole Routa narazil na bojovného Benebdallaha z Maroka a zvítězil 6/2 6/1. Soupeř bojoval o každý míč, ale Routa zápas kontroloval. Ve 3. kole ho čekal Francouzský hráč Ayrault, v 1. setu při vedení 3/1 podcenil několik výměn a soupeř šel do vedení 3/5, v tento moment Routa zpřesnil hru a vybojoval set 7/5. Ve 2. setu musel znova dotahovat soupeře z 2/4 na 6/4." V přístím zápase musím hrát mnohem koncentrovaněji" hodnotil Marek Routa po zápase.

Ve čtvrtfinále Routa narazil na Angličana Bambridge, který o kolo dříve vyřadil prvního nasazeného Itala Donatiho. Vstup do zápasu připomínal hurikán, Routa se dostal útočnou hrou do vedení 5/0 v 1. setu, po dvou nezdařených nábězích k síti se nechal vyvést z koncentrace, Angličan využil zaváhaní a 1. set vyhrál v tiebreaku 6/7. Ve 2. setu Bambrigde už vedl 0/2 a 15:40, zlomový game Routa vybojoval zpátky, zpřesnil hru a zbylé dva sety vyhrál 6/2 6/2.

Semifinálový zápas proti Obucina z Kanady byl jasným hned začátku. Koncentrovaný Routa nedal Kanaďanovi šanci na zvrat a vítězstvím 6/1 6/2 se mohl radovat z postupu do nedělního finále proti Quinzimu z Itálie.

Nedělní finálové zápasy začala děvčata, Francouzska Jeanjean přehrála Holanďanku De Vroome 4/6 6/2 6/4. Poté diváci přivítali v zaplněném hledišti pro 1500 lidí oba finalisty. V průběhu rozehrávky hlavní rozhodčí představil oba hráče divákům, poté mohl zápas začít. Routa se útočnou hrou dostal do snadného vedení 3/0, nervozně hrající Quinzi dokázal snížit na 3/2, ale stále útočnější hrou Routa vyhrál 1. set 6/3. Ve 2. setu za stavu 4/1 Ital vyhrál poslední game, a při dalším střídání za stavu 5/2 Routa podával na vítězství turnaje, proměnil třetí matchball a mohl se radovat z prvního vyhraného mezinárodního turnaje.

Z dalších výsledků turnaje, ve čtyřhře Routa se spoluhráčem Szekely z Rumunska vyhráli v 1.kole nad třetími nasazenými soupeři, v dalším kole nestačili na francouzskou dvojici. Sandra Hönigivá se probojovala do semifinále, tam ji zastavila Holanďanka De Vroome po setech 6/7 6/2 4/6, ve čtyřhře se též probojovala s De Vroome do semifinále. Marku Routovi patří velké gratulace!!!

Na stránkách www.youtube.com zadajte do vyhledávače Auray tennis a můžete sledovat několik krátkých záběrů z turnaje.(http://www.youtube.com/watch?…)

41



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)