Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Marek Routa halovým mistrem České Republiky 2007

napsal tipmaster 08.02.2007 Ve dnech 3.-6.2.2007 proběhlo na našich dvorcích HMČR mladších žáků. Velikou radost nám udělal titulem Marek Routa, který potvrdil své suverénní postavení v letošní halové sezóně. Spolu s klubovým spoluhráčem Robinem Staňkem hladce vyhráli i čtyřhru a získali pro I.ČLTK Praha druhý titul. Robin Staněk účastí v semifinále získal bronz. Ve stejném termínu se hrálo i HMČR mladších žákyň. Do semifinále se probojovala Michaela Jirsáková a též získala bronzovou medaili.

Marek Routa procházel soutěží od 1.kola až po semifinále skvělou hrou, cestou do finále ztratil pouhé 3 gamy. Ve finále proti prvnímu nasazenému Filovi, měl nervózní začátek. Špatně se pohyboval, zbytečně hru uspěchával a hrál na jeden úder. V 1 setu už prohrával 1:4, dotáhl na 3:4 a 40:15, ale zbytečnými chybami pustil soupeře na 3:5. Soustředěnou a útočnou hrou otočil na 6:5, neproměnil 2 setbally, takže o 1 setu musel rozhodovat tiebreak.

Ten Routa odvážnou hrou vyhrál 7:1. Druhý set už byl jednoznačnou záležitostí štvanického hráče. Po vítězství 7:6 6:1 se mohl Marek Routa radovat z titulu halového mistra ČR pro rok 2007.

Robin Staněk se probojoval do semifnále, tím získal bronzovou medaili. Ve čtvrtfinále přehrál Elíska, tento zápas zvládl hlavně psychicky, musel si každý bod poctivě vybojovat, zaslouží si pochvalu za dodrženou taktiku. Zápas skončil 6:3, 6:3. V semifinále s Filem prohrál 1:6, 1:6, výsledek je vzhledem k průběhu zápasu příliš krutý. Staněk byl aktivní, útočil, ale udělal i mnoho nevynucených chyb.

Ve čtyřhře Marek Routa a Robin Staněk prošli soutěží bez zaváhání. Ve finále rozdrtili Fila s Kocourkem 6:0, 6:1. V letošním roce ještě nepoznali porážku. Turnaje se ještě zúčastnil Ondřej Dušek, ve 2.kole musel zápas skrečovat pro zranění.

Halové mistrovství ČR mladších žákyň se hrálo na Spartě. První nasazená Petra Rohanová po vítězství v 1.kole, musela druhý den odstoupit z turnaje pro nemoc. Michaela Jirsáková byla v soutěži jako nenasazená hráčka a v 1.kole jí čekala čtvrtá nasazená Matějíčková, zápas vybojovala ve 3 setu 6:4. Ve 2.kole přehrála Siniakovou 6:4, 2:6, 6:3, ve 3. setu otáčela z 1:3. Ve čvrtfinále narazila na Slavíčkovou, tentokrát Jirsákové stačily k postupu do semifinále dva sety 6:2, 7:5. Semifinále s Dvořákovou měla lepší začátek, 1. set 6:2, ve 2. setu pomohla soupeřce několika nevynucenými chybami, 3:6, ve 3. setu Jirsákové nevyšel obrat za stavu 3:3 , kdy dotahovala výsledek z 1:3. Z vítězství po setech 6:2, 2:6, 3:6 se radovala pozdější celková vítězka halového mistrovství ČR. Hráčům gratulujeme za předvedené výkony a reprezentaci I.ČLTK a přejeme mnoho dalších úspěchů.

33



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)