Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kvitová porazila Muchovou, mezi muži triumfoval Vrbenský

napsal briza 28.05.2020

Petra Kvitová ovládla bez ztráty setu turnaj O pohár prezidenta ČTS. Nasazená jednička si v deštivém finále poradila s Karolínou Muchovou po setech dvakrát 6:3. Mezi muži triumfoval Michael Vrbenský, který v dramatickém finále přehrál Zdeňka Koláře 10:8 v supertiebreaku.

Petra Kvitová

Petra Kvitová ovládla bez ztráty setu turnaj O pohár prezidenta ČTS. Nasazená jednička si v deštivém finále poradila s Karolínou Muchovou po setech dvakrát 6:3. Mezi muži triumfoval Michael Vrbenský, který v dramatickém finále přehrál Zdeňka Koláře 10:8 v supertiebreaku.

Kvitová ovládla turnaj bez ztráty setu
Petra Kvitová se stala vítězkou ženské části turnaje O pohár prezidenta ČTS. Světová dvanáctka potvrdila ve čtvrtečním finále papírové předpoklady, když porazila Karolínu Muchovou po setech dvakrát 6:3. Aktérky finále trápily silné povětrnostní podmínky a duel musel být v průběhu druhého setu přerušen kvůli dešti. Kvitová zvládla dohrávku a pražským turnajem prošla bez ztráty setu. Více se utkání věnujeme v samostatném článku.

„Na turnaji jsem každý zápas hrála lépe, dnes to byl za ty tři dny určitě nejlepší výkon. Stejně to mívám i během sezony, jsem tedy ráda, že mě to po karanténě neopustilo," libovala si Kvitová po vítězném zápase.

„Na začátku jsem vedla 3:1, poté to ode mne bylo takové ospalejší. Petra hrála rychle a já nestíhala. Po pauze jsem chtěla něco udělat se zápasem, vyhrála jsem dva gemy. Za stavu 3:4 jsem si zvrtla ten kotník, pak už jsem chtěla být z kurtu co nejdříve pryč," okomentovala finálový duel Muchová.

Vrbenský přehrál ve finále Koláře
Mužskou část turnaje O pohár prezidenta ČTS ovládl Michael Vrbenský, který ve čtvrtečním finálovém duelu porazil Zdeňka Koláře po setech 6:4, 6:7(5) a 10:8. Dvacetiletý tenista potvrdil předzápasové papírové předpoklady a po těšném průběhu vyzrál nad o tři roky starším Kolářem, kterého při hře limitoval puchýř na pravé ruce. Více se zápasu věnujeme v samostatném článku.

Dvacetiletý Vrbenský si v Praze vyšlápl po Jiřím Veselým na dalšího žebříčkově výše postaveného tenistu. „Finále jsem si moc užil, bylo vyrovnané až do samotného závěru. Porazil jsem tu tři žebříčkově lépe postavené hráče, jsou to pro mě cenná vítězství," liboval si Vrbenský. „Vyhrál jsem o dva míčky, jinak to bylo hodně vyrovnané. Nastoupil jsem nervozně, prohrával jsem, pak jsem Zdendovi vzal podání a cítil jsem se lépe. Jsem rád, že jsem tady odehrál tři skvělá utkání a snad na to navážu,“ dodal.

„Je to pro mě bolestivá porážka, ale budu se snažit na sobě makat dál, abych byl silnější. A bolest pravé ruky? Už se těším na moment, kdy už to bude v normálu a budu ji cítit tak, jak bych měl," uvedl Zdeněk Kolář. „Byl to velice vyrovnaný a kvalitní zápas. Předvedli jsme dobré výkony a pěkné výměny. Bohužel mi to nevyšlo, i tak jsem si to užil. Bolavá ruka mě omezovala všechny tři dny, ale nechci se na to vymlouvat. Výkon Michaela byl vynikající. Musel jsem to přijmout a o to víc jsem bojoval,“ pochválil Kolář svého finálového soupeře.

Mužskou část turnaje zhodnotil při slavnostním ceremoniálu také Ivo Kaderka, prezident Českého tenisového svazu. „Před pár dny se to zdálo nemožné, teď se to stalo skutečností. Viděli jsme krásný turnaj a pro mě osobně to je velké zadostiučinění, a to z moha pohledů. Jednak jsme zpátky, hrajeme tenis. Dali jsme hráčům a hráčkám možnost k tomu, aby začali hrát zápasy, což se povedlo. Díky tomu, že se turnaj přenášel do všech koutů světa, tak každý člověk mohl vidět, jak šikovné tenisty v Česku máme. To mě hrozně těší, protože oba kluci předvedli úžasné výkony," pochválil Kaderka oba aktéry čtvrtečního finále.

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

24



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)