Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2016?

napsal briza 02.08.2016

89. ročník Pardubické juniorky začíná na dvorcích LTC Pardubice v sobotu 6. srpna a nové mistry ČR v kategorii staršího dorostu budeme znát v pátek 12. srpna. Vítězové se zapíší na seznam vítězů, kde najdeme velmi slavná jména jako Martina Navrátilová, Jan Kodeš nebo Petra Kvitová a Tomáš Berdych. Seznamy přihlášených: chlapci, dívky. Webové stránky.

Filip Duda

Chlapci

Filip Duda (1998, TK Sparta Praha) bude největších favoritem na vítězství a zárověň nejvýše nasazeným hráčem. Filip Duda má zkušenosti jak z juniorského okruhu ITF (je 138. juniorem světa), tak i z turnajů ITF mužů, kde již získal první body do žebříčku ATP. Filip je komplexní hráč, který jede do Pardubic vyhrát. Jeho razantní tenis založený na dobrém pohybu a rychlém švihu bude fungovat. Pokud Filipa nebudou sužovat žádná zranění, pak by to mohlo vyjít. Jak sám říkal, jede si pro ten iphone :-) Navíc není v roli favorita na Juniorce poprvé, loni skončil v semifinále a ví, co od tohoto turnaje čekat.

Michael Vrbenský (1999, TK Sparta Praha) je velice šikovný hráč, který hraje převážně mezinárodní juniorské turnaje ITF a je 157. juniorem světa. Míša ovládá z tenisového rejstříku úplně všechno a hraje i těžké míče s lehkostí sobě vlastní. Mezi juniory dosahuje stabilních výsledků. Určitě jede do Pardubic s velkými ambicemi. Když nevyhraje Duda, tak vyhraje Vrbenský.

Antonín Bolardt (1998, TK Agrofert Prostějov) je emotivní hráč, který má velice rychlou a šikovnou ruku. V letošním roce předvedl dobré zápasy na turnajích ITF Futures. Tonda předvádí atraktivní útočný tenis, na který se dobře dívá. Kéž by Tonda překvapil a došel třeba až do finále.

Tadeáš Paroulek (1999, I.ČLTK Praha) je hráč, který si rád zahraje výměnu. Má velmi dobrý spin na forhendu i jednoručném bekhendu, takže může hrát svižně a přitom metr nad sítí. Letos si Tadeáš prochází různými zdravotními problémy, mohli by mu chybět nahrané zápasy. Uvidíme, jak bude na tom zdravotně v Pardubicích.

Petr Nouza (1998, SK HAMR, z.s.) je vysoký hráč, který výborně servíruje a žene to forhendem. Loni v Pardubicích prohrál s Patrikem Riklem. Letos sbírá zkušenosti hlavně na mezinárodních turnajích mužů.

František Pechala (1999, TK Agrofert Prostějov). Pechala nabízí nejagresivnější pojetí hry na juniorském okruhu. Má obrovský švih a jeho agresivní pojetí konečně začalo psát. Jako nenasazený hráč to bude „černý Petr“ do předkola.

Daniel Rabas (1998, LTC Pardubice). Ačkoliv nepatří mezi největší favority, je ho potřeba zmínit, jelikož tento hráč bude mít v ochozech velkou podporu. Svou kvalitu předvedl již loni, když pokořil Alessandra Ricciho. Patří mezi trpělivé hráče, co začal sbírat zkušenosti na mužských turnajích ITF, na Futures v Pardubicích zvládl potrápit světovou juniorskou jedničku Valkusze z Maďarska. Je jedním z domácích hráčů, co by po delší době mohl získat medaili pro pořadatelský klub.

Mezi nebezpečné hráče, kteří by možná mohli potrápit někoho z favoritů patří Holiš, Nouza, Ricci, Štěpánek, Bartoň, Guziur, Dubský, Čtverák, Prokop, Velek, Rabas, Křipský, Pechala, Pleva, Lehečka, Forejtek.

Kdo chybí?
Patrik Rikl (1999, TK Sparta Praha) je bohužel zraněný. Má problémy se zápěstím.


Dívky

Johana Marková (1999, I.ČLTK Praha) začínala sezónu na 250. místě žebříčku ITF a nyní je 44. juniorkou světa. Uvidíme, jestli tento výkonnostní skok prodá i v Pardubicích. Johana v Pardubicích hrála dvakrát a hrála vždy velmi dobře. Letos jistě předvede i svou oblíbenou zadovku :-) Johana na sobě hodně zapracovala a jede do Pardubic vyhrát.

Magdaléna Pantůčková (1999, TK Agrofert Prostějov) je předloňská semifinalistka. Před rokem byla Madlis v Pardubicích značně přemotivovaná a nezvlála zápas s Terezou Procházkovou. Letos je mnohem zkušenější, vždyť už vyhrála svoji první desítku žen a nyní je na 515. místě žebříčku WTA. Starší sestra Gábina vyhrála juniorku v roce 2013 a Madlis jede vyhrát do Pardubic letos. Jelikož hraje pouze turnaje žen, nemá žádný juniorský žebříček a nebude tedy v Pardubicích nasazená a ve druhém kole narazí na některou ze 16 nasazených dí­vek.

Anna Slováková (1999, TK Agrofert Prostějov) hraje letos převážně mezinárodní turnaje žen a je na 829. místě žebříčku WTA. Anička je zkušená hráčka, která umí hrát razantní tenis vyšperkovaný smrtícími stopbaly. Přijela do Pardubic pro titul už loni, ale zranění na tréninku před prvním zápasem jí z turnaje vyřadilo. Letos nic jiného než titul nebere.

Tereza Procházková (1999, I.ČLTK Praha) se po zdravotních potížích na začátku sezóny opět dostává do formy a bude v Pardubicích kousat. Patří k velkým favoritkám na vítězství. Pokud Terezu chcete porazit, tak se musíte připravit na to, že vás to bude bolet.

Michaela Bayerlová (1999, TK Agrofert Prostějov) hraje velice solidně od základní čáry, na žebříčku iTF je na 133. místě. Za poslední rok celkově zrychlila svou hru a mohlo by to platit i v Pardubicích.

Mezi hráčky, které by mohly dojít do čtvrtfinále patří: Kudelová, Hájková, Procházková Lucie, Bužková.

Kdo chybí?
Markéta Vondroušová (1999, I.ČLTK Praha), která hraje už výhradně turnaje žen a navíc je nyní zraněná (bolest lokte levé ruky). Marie Bouzková (1998, TK Sparta Praha) hraje také už výhradně turnaje žen, proto již pro ní není Pardubická juniorka atraktivní turnaj. Lucie Kaňková (2000, TK Sparta Praha) má nabitý program a soustředí se na turnaje ITF juniorů. Monika Kilnarová (1999, TK Agrofert Prostějov) hraje pouze mezinárodní turnaje ITF juniorů a žen. Nicméně s výjimkou Marušky Bouzkové tyto hráčky uvidíte určitě na mistrovství ČR družstev na Spartě koncem září. Mateřské kluby si pro tuto akce dobře pohlídají jejich účast :-)

Výměna míčů
Změnou oproti minulému roku je výměna míčů po 11 resp. 13 odehraných gemech (loni se měnili míče až na třetí set). Toto opatření doufejme pomůže hráčům, kteří chtějí tvořit hru a ne jen házet míče zpátky a čekat na chybu soupeře.

Vjezd k areálu
Nakonec jedna organizační věc. Z důvodu souběhu konání Pardubické juniorky a Olympisjkého parku v Pardubicích bude od 5.8.2016 omezen veškerý vjezd k areálu LTC Pardubice. Při prvním vjezdu u kontrolního stanoviště nutno oznámit, že jedete na Pardubickou juniorku, při dalších vjezdech nutno se prokázat (akreditaci dostanete na ředitelství Pardubické juniorky).

Ceny
Ceny pro vítěze jsou podobné jako loni (celková hodnota 400 tis. Kč), takže vítěz i vítězka dvouhry obdrží iphone a ipad a další ceny :-)

Přehled favoritů turnaje je samozřejmě subjektivní a připravil jej pro vás Lukáš Březina a Jaroslav Chmelík

96



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)