Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za mistrovstvím ČR mužů a žen 2019 v Ostravě

napsal briza 24.08.2019

Dvouhru mužů vyhrál Filip Duda, dvouhru žen Eva Rutarová. Čtyřhru mužů vyhráli Antonín Štěpánek a Antonín Bolardt, čtyřhru žen Eva Rutarová a Pernilla Mendesová. Jaké byly finálové zápasy a kdo v Ostravě zazářil? Na to se podívejme podrobněji. Výsledky a program: muži, ženy. Webové stránky a fotogalerie.

Štěpánek, Duda

Finále mužů
Ve finále se utkali Filip Duda (1998, TK Sparta Praha) a Antonín Štěpánek (1999, I.ČLTK Praha). Zkušenější Duda od začátku zaujal pozici aktivního hráče, Štěpánek se podobně jako v předchozích zápasech spoléhal na dobrou obranu a čekal na chyby. Štěpánek používal často levácký liftovaný forhend kros do soupeřova bekhendu, ale soupeř do okamžitě dostával pod tlak razantním bekhendem zpátky do krosu. Duda i lépe servíroval a svůj tlak uměl zúročit vítězným míčem. Duda zaslouženě zvítězil a stal se mistrem ČR v kategorii mužů pro rok 2019.

MONETA CUP 2019

Finále žen
Čekalo se, že nejvýše nasazená Tomanová, která byla ve finále už loni, konečně získá titul proti nenasazené Evě Rutarové. Opak byl pravdou. Velmi důrazný tenis Evy Rutarové od základní čáry podpořený dělovým servisem byl úspěšný i ve finále. Rutarová si během výměn chytře hledala možnosti jak se dostat k síti a zakončit výměnu volejem. Tomanová nenašla recept na útočný tenis Evy Rutarové a na titul si musí minimálně rok počkat. Mistryní ČR v kategorii žen pro rok 2019 se stala Eva Rutarová.

MONETA CUP 2019

Příběh turnaje mužů
Antonín Štěpánek prožívá v Ostravě životní turnaj. Letos toho moc neodehrál (5 turnajů ČTS a 3 mezinárodní turnaje) a víceméně moc toho neuhrál. Tady v Ostravě se v Tondovi probudil kvalitní hráč, který v něm dřímal. V prvním kole si podle předpokladů poradil místním Šimonem Mališem, ve druhém kole porazil Vojtěcha Vlkovského. Ve čtvrtfinále ho čekal nejvýše nasazený hráč turnaje a bývalý 103. hráč světa Jaroslav Pospíšil, kterému v současnosti patří 625. místo na žebříčku ATP. Čekalo se hladké vítězství velezkušeného Pospíšila (1981), ale Štěpánek vyhrál obě zkrácené hry a překvapení bylo na světě 7:6(5), 7:6(6). Aby postoupil do finále Štěpánek musel porazit bývalého 229. hráče světa Petra Michneva. A stalo se. Štěpánek podal opět výborný výkon a ve třech setech porazil Michneva 4:6, 6:4, 6:4. Po proměněném mečbolu si Tonda lehnul na záda ve stylu nejlepšího antukáře všech dob. I když to na titul nakonec nestačilo, Tonda může být spokojen jak s turnajem, tak s předvedenou hrou a samozřejmě i s finanční odměnou.

MONETA CUP 2019

Příběh turnaje žen
Už jsme si zvykli, že turnaj žen nebývá tak dobře obsazen, jako turnaj mužů. Ani letošní ročník nebyl výjimkou. V hracím plánu se však kromě niotoricky známých jmen jako Mendesová, Tomanová, Kubáňová, Svobodová, … se letos objevilo jméno Evy Rutarové, která bez ztráty setu vyhrála titul. Herní styl Rutarové byl pro soupeřky natolik důrazný, že prostě nestíhaly. Eva nedávno přestoupila do klubu TK Start Praha-Topolka, kde se dnešním dnem stala největší hvězdou a možná jí tam postaví sochu.

MONETA CUP 2019

Nejlepší zápas turnaje mužů
Nejlepším zápasem turnaje bylo semifinále čtyřhry mužů, kde Bolardt se Štěpánkem porazili dvojici Pospíšil/Jermář. Byl to zápas plný zvratů a velkých emocí, který nakonec musel rozhodnout supertiebreak. V koncovce měli měčbol obě dvojice, avšak proměnit se ho podařilo Štěpánkovi s Bolardtem. Nejlepším úderem celého mistrovství byl úder Štěpánka za stavu 10:10 v superbreaku zahraný za zády, který dopadl do dvorce a Pospíšil následně míč nedokázal zakončit. Pro zájemce, zápas je ke shlédnutí na YOUTUBE.

MONETA CUP 2019

Nejlepší zápas turnaje žen
Nejkvalitnějším zápasem byl souboj bývalých šampiónek Zuzany Zálabské (pětinásobná mistryně ČR žen) a Pernilly Mendesové (dvojnásobná mistryně ČR žen), kde vyhrála Zálabská 5:7, 6:3, 6:3. Zálabská ukázala svůj energický tenis a Mendesová svoji šikovnost a všestrannost.

Organizace
Turnaj je v Ostravě již popáté v řadě, takže organizační tým je už sehraný a vše klape, jak má. Ředitelem turnaje je zkušený Martin Hynek, který pracuje na přípravě turnaje po celý rok a během turnaje řídí organizační tým. Šéfem rozhodčích je Jiří Vykoukal, zkušený rozhodčí z Frýdku-Místku.

Závěrem
Letos se podařilo na turnaj přilákat ATP hráče Pospíšila, Michneva, Gengela, Dudu, Jaloviece, což je fajn. Mistrovství má pro muže svoje kouzlo. V kategorii žen se přilákat hráčky s WTA žebříčkem úplně nedaří, ale budeme to zkoušet i příští rok. Snad bude pro naše WTA hráčky motivací finanční odměna pro letošní vítězku dvouhry i čtyřhry Evu Rutarovou, která činila 44 tis. Kč.

Napsal: Lukáš Březina

Tereza Křenková Tereza Křenková Josefová, Silná Alexandra Silná Linda Ševčíková DSC 0597 
24



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)