Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Kdo vyhraje Pardubickou juniorku 2011

napsal briza 01.08.2011

Letošní 84. ročník Pardubické juniorky má silné obsazení, ale nemá jasného favorita. V následujícím textu se pokusím vybrat adepty na vítězství resp. najít hráče, kteří mohou letos v Pardubicích dojít daleko. Pardubická juniorka začíná v neděli 7.8.2011, kdy se hrají předkola. Nasazení hráči zasáhnou do turnaje v pondělí. Finále dvouhry chlapců i dívek se hraje v pátek 12.8.2011.

Jesika Malečková

CHLAPCI (seznam přihlášených)

Mezi chlapci nemáme letos jasného favorita jako byl loni Lukáš Vrňák. Je tady skupina hráčů, kteří mají potenciál dojít daleko.

Václav Šafránek (1994, TC Brno)
Velice talentovaný hráč, který velmi dobře švihá, rád si zahraje i delší výměnu. Přesto však nehraje pasivně. Rád si body uhraje sám. Šafránek během posledních let hodně zlepšil servis, který ho dříve hodně limitoval. Ještě to úplně není ono, ale na antuce to tolik nevadí. Šafránek by mohl dojít hodně daleko, bude záležet na tom, jestli udrží herní kvalitu ve všech 5-ti zápasech dvouhry.

Martin Kobza (1993, TC MJ-Tenis)
Odchovanec brněnského tenisu se vypracoval v solidního hráče, který je schopný pravidelně bodovat na turnajích ITF. Uvidíme, jak bude hrát s českými hráči. Kobza má jistě ambice jít alespoň do semifinále.

Adam Pavlásek (1994, TK AGROFERT Prostějov)
Talentovaný hráč, který má skvělou techniku úderů. Když bude mít formu, může vyhrát celý turnaj. Minulý rok v Pardubicích ukázal, že umí otáčet zápasy, že si věří. Pokud bude fit, je to největší favorit na vítězství.

Marek Jaloviec (1994, TK AGROFERT Prostějov)
Šikovný levoruký hráč, který může na Pardubické juniorce porazit kohokoli. Umí hrát rychle, má i dobrou obranu. Uvidíme, jestli už zapoměl na loňskou porážku od Adama Pavláska, kde měl zápas téměř vyhraný. Pokud udrží koncentraci celý týden, může dojít třeba až k titulu.

Jakub Hadrava (1993, TK Slavia Orlová)
Hadrava se snaží hrát útočný tenis, což není jisté, že bude v Pardubicích na soupeře fungovat. Pokud bude vedro a bude dobře servírovat, pak by mohl dojít daleko.

Tomáš Prokop (1993, TK AGROFERT Prostějov)
Před dvěma lety byl Tomáš v Pardubicích v semifinále, kde prohrál s Robertem Rumlerem až v tiebreaku třetího setu. Po dvou letech se vrací na Juniorku a nebude to mít lehké. Je však dnes zkušenější a také zrychlil svou hru. Další z favoritů na celkové vítězství.

David Pavlík (1994, TK Sparta Praha)
David se za poslední rok hodně zlepšil, což dokládají úspěchy na turnajích Futures, které odehrál letos na jaře. Uvidíme, jak se Davidovi bude hrát proti svým rivalům. David velice dobře švihá a dobře se pohybuje. Pokud si do Pardubic přiveze jarní formu, může být velice nebezpečný. A jestli může vyhrát celý turnaj, proč ne?

Tomáš Pitra (1993, I.ČLTK Praha)
Chytrý, drzý, sebevědomý hráč, který jistě pojede na Juniorku vyhrát. Pokud vydrží jeho záda, tak je dalším z favoritů na vítězství. Tomáš umí vyhrávat těžké zápasy, umí najít správnou taktiku na soupeře.

Marek Routa (1995, I.ČLTK Praha)
V loňském roce si Pardubickou juniorku vyzkoušel jeden z fenomenální štvanické dvojice Robin Staněk, ale skončil neslavně již v prvním kole, když z mečbolu prohrál s Krčmářem. Letos přijede do Pardubic Marek Routa. Uvidíme, jak se tomuto borci ověnčenému úspěchy z mezinárodních turnajů bude dařit na nejdůležitějším turnaji českého dorostu. Nazval bych ho černým koněm turnaje. Může porazit jak Pavláska, tak Jaloviece, tak Prokopa i další favority, ale nevím, jestli to dokáže během jednoho týdne.

Jan Brenk (1994, TK Neridé)
Honza Brenk je typický antukový hráč, který může potrápit kdejakého favorita. Pokud bude mít dobrý los, mohl by dojít do semifinále.

DÍVKY (seznam přihlášených)

Mezi dívkami to letos bude opravdu kvalitní soutěž. Troufám si tvrdit, že některé z těchto mladých slečen by se mohly prosadit na okruhu WTA.

Jesika Malečková (1994, I.ČLTK Praha)
Jesika byla vždy velká bojovnice a nyní je z ní už i velká hráčka. Její temperamentní tenis založený na skvělém pohybu platí i na silně obsazených turnajích ITF. Loni Jesika byla ve finále, které jí vůbec nevyšlo. Od té doby hodně zapracovala na forhendu a je největší favoritkou na vítězství.

Barbora Krejčíková (1995, TK AGROFERT Prostějov)
Velmi talentovaná hráčka, která je navíc velice šikovná a kreativní. Své soupeřky ničí svou nepředvídatelnou hrou. Barbora jede na Juniorku tuším poprvé, což může být pro ní nevýhoda. Určitě má na to dojít daleko, jestli může vyhrát, to si úplně jistý nejsem.

Aneta Dvořáková (1995, TK Sparta Praha)
Aneta hraje rychlý útočný tenis, když bude mít formu, může porazit kohokoli. Výsledky na turnajích ITF má slušné, uvidíme, zda jí to půjde i Pardubicích. Loni prohrála s Terezou Martincovou a ten zápas jí vůbec nevyšel. Určitě je favoritkou na vítězství, ale myslím, že v letošní silné konkurenci by i semifinále pro ni bylo úspěchem.

Klára Fabíková (1993, TC MJ-Tenis)
Klára se potýká v průběhu posledních dvou let s kolísavou formou. Nyní se však zdá, že bomberka z Brna je zpátky a ve velké formě, což potvrdila vítězstvím na turnaji ITF1 v Linzi. Klára byla před dvěma lety v semifinále, kde ji vůbec nevyšel zápas s Martinou Boreckou a loni vypadla hned ve svém prvním zápase. Klára bude patřit mezi favoritky na vítězství, ale pořád je tu fakt, že finále se hraje na centrálním kurtu, kde Klára utrpěla v posledních dvou letech již zmiňované porážky.

Petra Rohanová (1995, I.ČLTK Praha)
Petru asi není potřeba představovat. Je to nejtalentovanější hráčka za posledních několik let v českém mládežnickém tenisu. Petra již ve svých 11 letech měla vytříbenou techniku, ve svých 14-ti letech vyhrála turnaj žen třídy A, přišly úspěchy na mezinárodní scéně a nyní poprvé se také představí na Pardubické juniorce. Pokud se Petra v prvních kolech dobře rozehraje, pak může vyhrát celý turnaj. Nepříjemností by bylo dostat do prvního kola nenasazenou Martincovou, Siniakovou nebo Pavelkovou. Neříkám, že by Petra mohla prohrát, ale trápit se v prvním kole, když vás všichni sledují, je trochu tlak.

Veronika Závodská (1993, TK Neridé)
Veronika má poslední možnost udělat na Juniorce výsledek. Loni vyřadila Kláru Fabíkovou, ale daleko potom nedošla. Její nepříjemný levácký styl a její lehce agresivní emoce by mohly platit i na největší favoritky.

Tereza Martincová (1994, I.ČLTK Praha)
Tereza vyrostla během dvou let v hráčku, která má již i ostruhy z mezinárodního okruhu žen. Nejemotivnější hráčka na okruhu. Má obrovský zákus do tenisu a je hladová po úspěchu. Jedna z největších favoritek na vítězství. Tereza bude na Juniorce nenasazanou hráčkou a tedy bude velkým strašákem pro favoritky turnaje, které Tereza může poslat rychle domů.

Další zajímavá jména, která by se mohla objevit na hracím plánu i v pravé jeho části jsou: Matoušková, Kunčíková, Pavelková, Siniaková, Dohnalová.

Stejně jako v loňském roce budete moci sledovat dění na Pardubické juniorce na internetovém Live Score a také na dvou webových kamerách, z nichž jedna bude na centrálním dvorci a druhá bude snímat celkový pohled na areál. Kdo však přijede přímo do Pardubic do areálu LTC Pardubice, jistě nebude litovat.

Časový program:

neděle 7. 8. 2011
1. kola dvouher (16+16)
1. kola čtyřher (8+8)

pondělí 8. 8. 2011
2. kola dvouher (16+16)
2. kolo čtyřher (8+8)

úterý 9. 8. 2011
3. kola dvouher (8+8)
čtvrtfinále čtyřher (4+4)

středa 10. 8. 2011
čtvrtfinále dvouher (4+4)
semifinále čtyřher (2+2)

čtvrtek 11. 8. 2011
semifinále dvouher (2+2)
finále čtyřher (1+1)

pátek 12. 8. 2011
finále dvouher (1+1)

Vše ostatní naleznete na oficiálních stránkách www.pardubickajuniorka.cz.

Lukáš Březina

107



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Adam Pavlásek používá

Wilson Blade 98 (18x20)


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 304 g
Vyvážení 325 mm
Tvrdost 65
Šířka rámu 21.5mm / 21.5mm / 21.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime
Počet strun 18 x 20

Komentáře k raketě (1)

S touto raketou hrají také
Andreas Haider-Maurer |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)