Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Ohlédnutí za Macha Lake Open 2022 aneb zrodila se hvězda

napsal briza 19.06.2022

21. ročník mezinárodního turnaje žen Macha Lake Open 2022 vyhrála Sára Bejlek V českém finále porazila Jesiku Malečkovou 6:4, 6:4. Čtyřhru vyhrály Aneta Kučmová (dříve Kladivová) a Karolína Kubáňová, které ve finále porazily italsko-řecký pár Brancaccio-Papamichail 6:2, 7:6(9).

Malečková, Bejlek

Finále dvouhry
Ve finále dvouhry proti sobě nastoupily Jesika Malečková (1994, WTA 249) a Sára Bejlek (2006, WTA 269). Jesika začala opatrně, nechala Sáru hrát, a to neměla dělat. Sára začala diktovat tempo hry a brzy získala brejk. Sára své gemy na servisu vyhrávala snadno, Jesika se hrozně nadřela. Po prohrané první sadě Jesika na Sáru vlétla, hrála důrazně a míče dohrávala v kurtu nebo u sítě. Bylo z toho vedení 2:0 a šance na vedení 3:0. Bohužel i trochu smolně to nevyšlo a Sára si vzala zpět ztracený servis a za stavu 5:4 brejkla Jesiku podruhé, když Jesika servírovala po větru a neměla míče pod kontrolou. Sára proměnila první mečbol a mohla se radovat. Jesika v pozápasovém rozhovoru s Liborem Basíkem přiznala, že Sára byla lepší a popřála jí hodně úspěchů na dalších turnajích. Sára a Jesika letí v pondělí do Wimbledonu, kde budou hrát kvalifikaci.

Česká stopa
Kde začít? V kvalifikaci startovalo 32 hráček, z toho 16 bylo Češek. Z kvalifikace postoupily 3 české hráčky (Břečková, Kubáňová, Hindová). V hlavní soutěži startovalo 48 hráček, z toho 18 bylo českých hráček. Ve finále dvouhry se o titul utkaly 2 české hráčky, čtyřhru vyhrály zase Češky (Kučmová, Kubáňová). Teď podrobněji. Sára Bejlek předváděla svůj celodvorcový chytrý tenis, který fungoval a divákům se líbí. Jesika Malečková předvedla svůj tenis postavený na výborném bekhendu, rychlých nohou a nezdolné bojovnosti. Linda Nosková došla do čtvrtfinále, porazila Šalkovou, Havlíčkovou a nestačila na Slovenku Šrámkovou. Linda se prala s míči, které jí neseděly a tím trpěla technika úderů a tím i celý obraz její hry. Do osmifinále se probojovaly ještě Tereza Smitková, pro kterou také místní rychlé míče byly nekontrolovatelné. Lucie Havlíčková nestačila v osmifinále na Noskovou, byly to 3 sety bez delších výměn. Ve čtyřhře Aneta Kučmová s Karolínou Kubáňovou předváděly dobré výkony od prvního kola. Nejdříve porazily německé sestry Morderger, pak Bartůňkovou a Markovou, pak Klimovičovou se Šalkovou a ve finále Brancaccio a Papamichail. Kučmová s Kubáňovou hrály deblově, hodně se přebíhalo na síti a Aneta Kučmová výborně servírovala.

Hvězda turnaje
Sára Bejlek je stále 16-ti letá hráčka, která však umí už z tenisové abecedy úplně všechno. Navíc všechny své tenisové dovednosti umí správně používat. Pokud se vám tenis Sáry líbí jako se líbí mě a chtěli byste se tady inspirovat, tak jen do toho. Hráček, které umějí hrát forhend a bekhend, je na světě spousta, hráček jako je Sára je velmi málo. Dám příklad: Sára v semifinále hrála se Slovenkou Šrámkovou, která hraje velmi důrazně (mimochodem před rokem na Spartě při WTA porazila na betonu Petru Kvitovou). Rozehrála se svižná výměna, Šrámková tlačila, Sára chvíli drží tempo, třetí míč už Sára zahraje vyšší liftovaný 3 metry nad sítí a tím zničí tlak soupeřky. Šrámkové to vyskočí nad ramena, kde nemá takovou páku, aby míč znovu zrychlila a tak vrátí na druhou stranu pomalejší úder, ze kterého Sára už hraje úhel a vyhání Šrámkovou mimo kurt někam k bočnímu plotu, odkud Šrámková musí hrát winner, protože zcela otevřela svou půlku dvorce. Všichni víme, jak to většinou dopadne, když se hráč snaží zahrát přes vysokou síť vítězný úder po lajně z plného běhu. Sára ještě to zoufalství soupeřky umocní tím, že jde na síť si pohlídat případný prohoz po lajně. Je to prostě bestie :-)
Ještě jedna poznámka: Sára nemá talent od Boha, je to všechno odpracované odmalička na kurtu. Tady po zápasech Sára chodila ještě trénovat. Kdo nemusí moc trénovat je Markéta Vondroušová, té, když bude zdravá, stačí jít hrát 3× týdně a bude v padesátce (když bude makat víc, bude v desítce). Ale Markéta je jen jedna. Všichni ostatní, kteří pomýšlejí na první dvoustovku, musejí dřít každý den. Nikdo neříká, že je to spravedlivé, ale je to tak.

Míče Tak to se letos opravdu nepovedlo. Míče byly moc rychlé a spousta dívek a žen se s tím nebyla schopna srovnat. Tyto míče sice byly otestovány Markétou Vondroušovou dávno před turnajem, ale zrovna Maky je tak talentovaná a zkušená, že si s tím prostě poradí.

Areál v České Lípě
Sportovní areál v České Lípě, kam byl letos turnaj přesunutý z tradičního místa tenisového klubu ve Starých Splavech, byl dobrou volbou. Areál je rozlehlý, zázemí je prostorné, i když zde prostě chybí ty borovice :-) Uvidíme, kde se bude hrát příští rok.

Organizace
Celý organizační tým fungoval na jedničku. Všemu velel ředitel turnaje Ronald Wawrečka, který už má také pár úspěšných ročníků za sebou. O sběrače se starala Marcela Réblová. Hráče měl na starosti supervizor turnaje Jaroslav Chmelík. Celý turnaj proběhl naprosto hladce.

Úspěšný ročník
21. ročník turnaje Macha Lake Open má české vítěze. Podařilo se to jak ve dvouhře (Sára Bejlek), tak i ve čtyřhře (Aneta Kučmová, Karolína Kubáňová). Prostě to byl turnaj šitý na míru našim tenistkám. Co víc s přát? Popřejme organizátorům do dalšího ročníku hodně štěstí a vítězkám mnoho tenisových úspěchů.

Napsal: Lukáš Březina

Rebecca Šrámková Andrea Nová Palicová, Laboutková DSC 2460 Linda Klimovičová Adéla Moravcová 
12



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Jesika Malečková používá

Wilson Blade 98S Spin (18x16) 2015


Určení závodní hráči
Typ švihu dlouhý nápřah / rychlý úder
Velikost hlavy 98 čt. palců/ 632 čt. cm
Délka 68.58 cm
Váha 294 g
Vyvážení 330 mm
Tvrdost 63
Šířka rámu 21.5mm / 21.5mm / 21.5mm
Složení Braided Graphite & Basalt
Typ gripu Wilson Sublime
Počet strun 18 x 16

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Petra Krejsová |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)