Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Halový přebor Prahy mladších žákyň 2019 vyhrála Kovačková

napsal briza 09.01.2019

První lednový víkend se sešlo 40 mladších žákyň, z toho osm, které postoupily z kvalifikace ročníku 2009, na pražské Štvanici, aby se utkaly o titul přebornice Prahy v hale pro rok 2019. Výsledky.

Alena Kovačková

Převaha nasazených hráček byla zjevná, pouze štvanická Sekerková potrápila druhou nasazenou Suchou ve druhém kole a donutila ji hrát tři sety, stejné problémy měly i Donald proti Uhrové a Hladká proti Farajpourové. Ta dokonce tento zápas odnesla nemocí a v dalším kole musela skrečovat klubové parťačce Katzerové.

Do semifinále se probojovaly tři sparťanky – Laura Samsonová, Alena Kovačková a Amy Suchá, kterým sekundovala štvanická Nela Linhartová. Ta si poradila se Samsonovou, když v zásadě rozhodla utkání v deváté hře první sady, kde za stavu 4/4 prohrávala 0/40, ale hru dokázala vyhrát a tím zlomila odpor soupeřky. Ve spaťanském derby byla lepší od začátku mladší Kovačková, která jako třetí nasazená přehrála dvojku Suchou vcelku jasně 6/3, 6/1.¨Finále bylo velikou bitvou v první sadě, kde ještě starší Nela vzdorovala výborně se pohybující a neuvěřitelně jisté Aleně, ale druhá sada byla spíš jen na “jednu branku” a Alena Kovačková, ročník 2008, nakonec vyhrála  6/3, 6/2.

Čtyřhry byly také v režii nasazených – v semifinále se utkaly Kultová (Olymp) a Linhartová (I. ČLTK) proti Kovačkové se Samsonovou (obě TK Sparta), mladší pár zvítězil bez problémů 6/3, 6/1, v dolní půlce Janičkovičová (SK HAMR) s Jirákovou (I. ČLTK) prohrály s Suchou (TK Sparta) a Jandovou (I. ČLTK) 6/2, 6/2. V dramatickém finále rozhodoval až super TB třetí sady, který rozplakal dvojici Kovačková, Samsonová, protože z vedení 8/6 nakonec prohrály 8/10.

Přebor proběhl v klidné atmosféře, bez nějakých závažných výstřelků či problémů s chováním hráček či rodičů.

Napsal: Ivan Vyvadil

30



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)