Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Dohrávka s cizí raketou

napsal tipmaster 12.09.2005 Na Mistrovství republiky dospělých – Rieter Cupu 2005 se ve druhém kole dvouhry utkali mladíček Václav Kučera a ostřílený borec Jiří Vencl. Vyrovnané utkání přerušil déšť za stavu 7:6, 5:7, 4:4, shoda a dohrávalo se druhý den dopoledne. Jiří Vencl
Jiří Vencl

Byl to velice zajímavý zápas a tak se na dohrávku přišlo podívat i početné obecenstvo. Všichni sledovali, jak bude probíhat koncovka třetího setu. Už při rozehrávce jsem si říkal, že Vencl hraje jinou raketou než včera.

Nechtělo se mi však věřit, že by si někdo vzal na dohrávku třetího setu na Mistrovství republiky jinou raketu. Ale bylo tomu tak. Předešlý den hrál Vencl s Wilson nCode 6.1 s tím hustším výpletem a na dohrávku nastoupil Vencl s Babolat Pure Drive. Dvě naprosto rozdílné rakety. S Wilsonkou máte kontrolu a méně to letí. A od babolatky to hodně letí, ale někdy uletí.

Předpokládal jsem, že je to jen frajeřinka a že si Vencl po rozehrávce vezme zase svou raketu, ale když s ní začal hrát první bod dohrávky, tak už jsem to nechápal vůbec.

A Venclovi to s babolatkou šlo velice dobře. Jeho soupeř vůbec nestíhal a Vencl si vypracoval vedení 5:4 a měl mečboly. Pak mu ale v babolatce praskla struna a musel si vzít svou wilsonku. S tou už mu to tolik nešlo a Kučera měl výhody na 5:5, ale nakonec nedokázal podržet svůj servis a prohrál 6:4.

Po zápase jsem byl zvědavý, proč hrál Vencl dohrávku s jinou raketou a on na to jen, že už dlouho si tuto raketu chtěl vyzkoušet.

Kdyby Vencl prohrál, tak si člověk řekne – hrozný nesmysl, takto je potřeba přiznat Venclovi kuráž, ale vlastně i tak to byl hrozný nesmysl.

Lukáš Březina

97



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)