Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Cestopis: Egypt

napsal houba 10.06.2010

V dubnu 2010 jsem s Luckou Kriegsmannovou vyrazila na 3 turnaje do Egypta. První turnaj se hrál v malém městečku asi 50 km od Káhiry, Solaimaneyah City. Druhý turnaj byl u moře v Ain-El Sokhna. Třetí turnaj byl přímo v Káhiře. Zajímavý výlet, posuďte sami.

Gerlová, Kriegsmannová

Kurty – antuka a lajnování
Kurty byly křivé, suché, antuka hodně světlá až skoro bílá. Zaujalo nás především, jak se zde lanovalo. Na kurt vběhlo vždy několik „technických pracovníků“ zvaných boogy, kteří měli jasně definované „funkce“. Jeden vždy ometal koštětem starou lajnu a druhý s kbelíkem mokrého vápna lajnu znovu natíral. Přišlo nám to tak vtipné, že jsme to natočili na video.





Kurty – kropení
Mají jednu hadici pro více kurtů, což znamená, že když se snažili nakropit jeden kurt, museli hadici táhnout přes druhý kurt. Technická četa neměla moc sportovního ducha a hadici tahali kdy se jim to hodilo a také kudy se jim to právě hodilo. Pak docházelo k situacím, kdy se hráčka připravovala na servis a v poslední chvíli si všimla, že metr za ní je hadice. Na konci hadice samozřejmě nebylo žádné kropítko, takže boogy do ústí hadice dával svůj palec, aby dosáhl sprchového efektu. Samozřejmě, když mu palec sklouznul, tak proudem vody udělal díru do již tak nerovného kurtu. Při práci technická četa nepřetržitě kouří, takže na kurtě běžně nacházíte vaigly.

Písečná bouře
Jeden den dorazila do Káhiry písečná bouře. Velký vítr, který zvedl písek, ale hrát nás v tom nechali. Viditelnost byla tak 50 m, takže z prvního kurtu nebylo vidět na čtvrtý kurt (kurty v jedné řadě). Několikrát se stalo, že během výměny se já nebo soupeřka místo přípravy na úder schoulila a skryla si tvář před návalem písku.

Ubytování
Na třetím turnaji jsme chtěli ušetřit a šli jsme do levnějšího tříhvězdičkového hotelu. To, co znamenají 3 hvězdy v Evropě, tak neznamenají v Egyptě. Pokoj byl malý, sice s koupelnou a záchodem, který však nešel spláchnout a maximální proud ze sprchy mi připomínal proud vody v kávovaru. Ručníky na pokoji sice byly, ale špinavé. Když jsme žádali o nové povlečení, tak nám dali povlečení mokré.

Doprava
Semafory zde neexistují, kdo zatroubí, ten jede. Takže se troubí skoro pořád. Žádné pruhy se nedodržují, kde je místo, tam se jede. Lidé chodí přímo mezi autama třeba i na čtyřproudové silnici. Všechny auta jsou otlučená, proto se zde určitě nevyplatí nové auto.

Turnaje
Všechny tři turnaje měl na starosti jeden člověk, který chtěl na všem vydělat. V oficiálních hotelech hráčky měli vyšší ceny než byly ceny pro normální turisty. Každý odvoz z kurtů byl dražší než normální taxík.

Letenky
Tam jsme letěli v době velikonoc, takže bylo obtížné sehnat letenky. Jednak v tomto týdnu začíná v Egyptě hlavní sezóna a také Egypťani žijící v Evropě letí na svátky domů. Nakonec jsme letěli z Budapešti za 11 tis. Kč. Let do Káhiry trvá zhruba 4,5 hodiny a je možné letět přímo z Prahy. Odlet zpátky byl přesně v den, kdy se zavíral letový prostor nad Evropou kvůli sopečnému prachu z islandské sopky. My jsme měli štěstí, protože jsme byli poslední letadlo, které z Káhiry pustili do střední Evropy. Hodinu po našem příletu letiště v Budapešti bylo na další 3 dny uzavřeno.

79



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



Iveta Gerlová používá

Wilson Steam 96


Určení středně pokročilí
Typ švihu střední nápřah / středně silný úder
Velikost hlavy 96 čt. palců/ 619 čt. cm
Délka 69.22 cm
Váha 289 g
Vyvážení 340 mm
Tvrdost 70
Šířka rámu 22.5mm / 22.5mm / 22.5mm
Složení Basalt
Typ gripu Wilson Sublime Grip
Počet strun 16 x 20

Komentáře k raketě (0)

S touto raketou hrají také
Lucie Hradecká |
POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)