Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Barbora Krejčíková je juniorskou Mistryní Evropy

napsal houba 28.07.2013

Skvělého úspěchu dosáhla Barbora Krejčíková (1995, 4. ITF) v Klosters, kde nenašla přemožitelku a stala se juniorskou Mistryní Evropy ve dvouhře i ve čtyřhře. Bára ve finále porazila Švýcarku Karin Kennel 6:2 6:4. Ve čtyřhře se Bára radovala po boku Kateřiny Siniaková.

Barbora Krejčíková

Jak moc si tohoto úspěchu ceníš?
Úspěch je to určitě velký. Ze singlových určitě ten největší. Toho z deblu si taky moc vážím, ale stále si více považuji grandslamové vítězství v deblu nad tímto deblovým. Určitě je příjemný pocit vyhrát dvouhru i čtyřhru. Ani nevím, kdo to naposledy takto vyhrál. Chtěla bych poděkovat panu Filjovi a Katce za podporu v celém týdnu a hlavně semifinálovém a finálovém zápase a taky panu Machovskému a zbytku české výpravy za pěkně stravené chvíle v Klosters. Velký dík patří také hlavně rodině a všem co mi fandili doma.

Jak fyzicky náročné bylo vyhrát singla i debla?
Fyzicky náročné to určitě bylo. Hlavně v sobotu kdy jsem hrála semifinále singla a poté jsme hrály finále debla. Singl začínal ve 13:30 a končil asi v 15:15. Hrály jsme přes to největší teplo. Bylo určitě přes 35 stupňů. Naštěstí jsem dny předtím hrála celkem lehčí singly, takže jsem měla dost sil i když v deblu bylo ze začátku poznat, že mě zápas s Bencič dost unavil. Pak jsme s Katkou nasadily naše kouzla a otočily zápas z nepříjemného stavu 1–4 na 6–4 a 6–1.

Jaký byl zápas s Bencic? Jak spolu vycházíte? Věděla jsi, že jsi ukončila její neporazitelnost?
Zápas s Bencič byl těžký. Povedlo se mi takticky chytit začátek prvního setu a dotáhla jsem ho celkem lehce na 6–1. Poté jsme se tahaly o pár gemů. Měla jsem 3–1 a najednou to bylo 3–5. Duležité bylo, že jsem nezačala panikařit a pomáhala jsem si dost servisem. Došly jsme až do tiebreaku, kdy jsem zase byla trošku vzadu. Měla jsem 1–3, poté jsem otočila na 5–3 pak 5–4 a nakonec jsem si zápas dobře doservírovala na konečný stav 7–4. Byl to pro mě neskutečný okamžik celého turnaje. Hodně lidi mi fandilo, jak přímo v areálu tak i přes zprávy a to mi pomáhalo a drželo celý zápas. S Belindou se normalně bavíme a vycházíme spolu myslím že hodně dobře, uvidíme ale jestli se to po tomto zápase nezmění :-)

Jaké bylo finále?
Ve finále jsem byla ze začátku nervózní. Myslím si, že obě dvě jsme byly nervózní. Já jsem se s tím ale lépe vypořádala a odskočila jsem na 4–2 a pak 5–2 a trošku to ze mě spadlo. Ve druhém setu jsem měla taky chvíle, kdy mi zatuhla ruka a nohy, ale vědela jsem, že se musím soustředit jen na můj tenis a snažit se být v klidu. Nakonec to dopadlo dobře. Servis a forehand mě v Klosters držel moc.

Teď z tebe je hvězda mezinárodního kalibru. Chodí za tebou agenti s nabídkami?
Zatím mi žádná nabídka neprišla :-)

Finále
Krejcikova - Kennel 6:2 6:4 Komentáře
Semifinále
Krejcikova - Bencic 6:1 7:6(4) Komentáře
Čtvrtfinále
Krejcikova - Stadler N. 6:1 6:2 Komentáře
Kennel - Siniakova 6:2 7:6(6) Komentáře
Posledních 16
Mertens - Pantuckova 5:7 6:3 6:4 Komentáře
Krejcikova - Fett 6:2 6:4 Komentáře
Siniakova - Peterson 6:2 6:2 Komentáře
Posledních 32
Krejcikova - Tiel 6:0 6:3 Komentáře
Pantuckova - Szlavikovics 7:6(2) 6:2 Komentáře
Siniakova - Van Der zwaan 6:0 6:2 Komentáře
49



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)