Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Parádní Macháčův týden! V Nur-Sultanu získal největší titul kariéry, znovu zlepší žebříčkové maximum

tenisovysvet.cz napsal briza 07.03.2021

Turnaj kategorie ATP Challenger 125 v kazašském Nur-Sultanu se stal kořistí Tomáše Macháče! Dvacetiletý Čech v Kazachstánu vybojoval největší titul své dosavadní kariéry, když ve finále zdolal Rakušana Sebastiana Ofnera 4:6, 6:4, 6:4. Za své prvenství si připíše 125 bodů do žebříčku ATP a vystoupá na 137. místo světa.

Tomáš Macháč

Macháč vstupoval do svého největšího finále kariéry v roli favorita, nakonec se ale na vítězství pořádně natrápil. Bitva s Ofnerem trvala téměř dvě a půl hodiny a český tenista v ní musel dokonce vývoj duelu otáčet.

V prvním setu se totiž Ofnerovi povedlo využít zaváhání svého soupeře, který ve výměnách chyboval a v maratonském desátém gemu využil na returnu v pořadí čtvrtý setbol.

Od druhé sady mělo však finále trochu odlišný průběh. Macháč zpřesnil svou hru a zvládal především klíčové situace. Odvrátil oba brejkboly, které Ofnerovi nabídl a především ve třetí hře prorazil jeho servis. Druhý set se mu následně povedlo doservírovat a vše nasvědčovalo tomu, že roli favorita bez obtíží potvrdí.

A to se nakonec i ve třetím setu stalo. Český tenista sice čelil v průběhu rozhodujícího dějství pěti brejkbolům, ale opět všechny zvládl smazat a dokonale využil svého vlastního brejku z páté hry, po kterém zápas doservíroval a zakončil v desáté hře druhým využitým mečbolem.

Macháč svým prvenstvím navázal na svůj titul z německého Koblenzu, který získal v únoru minulého roku. Tehdy se však jednalo o turnaj kategorie ATP Challenger 80, vítězství v Nur-Sultanu se tedy pro Macháče stalo tím největším v kariéře.

Úspěch dvacetiletého Macháče v Kazachstánu pro něj znamená také výrazný posun ve světovém žebříčku. V pondělním vydání si polepší o 29 míst a vyhoupne se na nové kariérní maximum, kterým bude 137. místo světa.

Forte Challenger 125, Nur-Sultan (muži, KAZ, 156 240 USD, tvrdý povrch – hala)
Finále dvouhry
TOMÁŠ MACHÁČ (166.) – Sebastian Ofner (AUT, 171.) 4:6, 6:4, 6:4

Tento text byl přebrán z webu www.Tenisovysvet.cz, kde najdete to nejaktuálnější a nejzajímavější z českého i světového tenisu.

19



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)