Nový uživatel? Registrace | Přihlásit se
aktuálně  dv  top  dv  hot  dv  komentáře  dv  tagy  dv  populární tagy  dv  ATP / WTA top 20  dv  naši na ATP / WTA  dv  kam za tenisem  dv  
výsledkynaši v akcitenisové kartičkysoutěžmoje hvězdavědomostiturnaje
aktuálnětophotkomentářetagypopulární tagyATP / WTA top 20naši na ATP / WTAkam za tenisem
Tenisové rakety Tenisové oblečeníTenisové botyTenisové taškyTenisové míče
nabídkavýsledkyžebříčkykdo a co?breakpointydiskuseL!VEhistorietiketychallengeduelprasátkochallenge turnajdeblíktipovačka
seznam albkomentáře
videakomentáře
kompletní seznamnový inzerát
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský
Prahastředočeskýjihočeskýzápadočeskýseveročeskývýchodočeskýjihomoravskýseveromoravský

Články


  Aktuálně Top Hot Videa  

Pardubická juniorka 2020: Zraněný Svrčina postoupil, končí Nosková i Palicová.

napsal briza 11.08.2020

Největší favorit na vítězství Dalibor Svrčina si v závěru nedělního zápasu s Apltauerem zvrtnul kotník. Dnes stále kulhající Svrčina porazil Ondřeje Válka 6:3, 7:5. Dál jde i druhý nasazený Krumich, který porazil Ryse 6:4, 6:3. Mezi dívkami ve dvouhře končí jak první tak i druhá nasazená. Nosková prohrála s Bartůňkovou 4:6, 6:7(4) a Palicová nestačila na Tomajkovou 6:1, 4:6, 3:6. Výsledky: chlapci, dívky. LIVESCORE. Stream: centrální dvorec, kurt 7, kurt 6, kurt 5.

Dalibor Svrčina

Bartůňková – Nosková 6:4, 7:6(4)
Už po rozlosování se vědělo, že pokud dojde k duelu Bartůňkové s Noskovou, bude to možná konečná pro Noskovou. Nikola Bartůňková včera nehrála nic moc proti Svozilové, ale dnes to bylo vydařené představení na centrálním dvorci. Bartůňková byla dobře v nohou, takže celkem v klidu odrážela útoky Noskové. Naopak Nosková působila unaveně. První servis Noskové prakticky nebyl, nějak jí tam nefunguje na konci to zaklopení a tím ten přímý servis nemá šanci zapadnout do servisového pole. I když obě ze soupeřek udělaly nějaké hloupé chyby, tak bohužel Linda Nosková je udělala v důležitých chvílích. Ale upřímně, Bartůňková byla dnes lepší úderově, v pohybu i na servisu i returnu.

Tomajková – Palicová 1:6, 6:4, 6:3
Barbora Palicová hrála první set dostatečně rychle, aby Tomajková nestíhala. Palicové fungoval její rychlý forhend a Tomajková se nemohla dostat Palicové do bekhendu.
Od druhé sady si Tomajková už zvykla na rychlost i na kombinace Palicové a vyrovnala hru.
Ve třetím setu Tomajková už hrála to svoje, takže se hodně hrálo, což Palicové bralo hodně sil. Když Tomajková na brejkbol na 5:3 zahrála return kixem přes prase těsně za síť, bylo hotovo.

Bejlek – Šalková 6:1, 6:4
Dominika Šalková byla dnes svým stylem hry příjemným soupeřem pro Sáru Bejlek. Sára umí rozbořit tlak soupeřky vyššími spinovanými míči a také umí ve správnou chvíli jít do kurtu a zahrát stopbal nebo volej. Šalková to do Sáry od začátku pálila tak jak jsme od Dominiky zvyklí. První set se Šalková zastřelovala a nepadalo to.
Ve druhém setu už měla Bejlek mnohem více naběháno, když musela chytat bomby zprava i zleva. Druhý set byla moc pěkná tenisová podívaná dvou naprosto rozdílných herních stylů.

Klimovičová – Nováková Kl. 6:1, 6:4
Klimovičová svoji soupeřku hnala a Klára Nováková se velmi statečně držela. Nováková byla nebezpečná z bekhendu a z forhendu míče šikovně rozliftovávala a zpomalovala tlak Klimovičové. Byl to pěkný zápas. Klimovičová byla lepší hráčkou.

Fruhvirtová B. – Kněžková 7:5, 7:5
Brenda Fruhvirtová postoupila do čtvrtfinále, když dnes porazila Nelly Kněžkovou 7:5, 7:5. Byla to taková nepřehledná přestřelka. Chvíli to padalo Brendě, chvíli zase Nelly. Brenda byla solidnější od základní čáry, Nelly si zase dobře chodila po útocích dohrát bod k síti. Brenda zase dnes nechodila dohrávat body do kurtu volejem nebo liftovaným volejem, čímž přichází o šanci výměny zkrátit. V těhle vedrech je nutné šetřit síly.

Svrčina – Válek 6:3, 7:5
Ohromná šance pro Ondřeje Válka ale na druhou stranu strašně těžká věc hrát proti zraněnému soupeři. Válkovi dnešní zápas nevyšel. Vlastně se hrálo o to, kdo dostane toho druhého do pohybu. Když byl v tlaku Svrčina, tak díky své šikovnosti Válka vodil po kurtu, až přišla chyba od Válka nebo Svrčina míč zakončil vítězným úderem. Když byl v tlaku Válek, tak Svrčina zůstával blízko základní čáry a víceméně tipoval stranu. Když to vyšlo, dostal se zpět do výměny, když ne, tak míč skončil 10 metrů od něj v otevřeném rohu. Podobný vabank tenis hraje normálně Šimon Mališ, ale dnes něco trošku podobného předvedl úspěšně i Svrčina.

Siniakov – Příhoda 6:1, 6:2
Jan Příhoda junior dnes nestíhal rychlostně. Siniakov byl razantnější jak na podání, tak i na základních úderech. Siniakov velmi dobře servíroval. To je asi největší přednost Daniela a zároveň největší rozdíl oproti ostatním hráčům tady na Pardubické juniorce. Siniakov udělá prvním nebo druhým podáním určitě nejvíce bodů ze všech hráčů tady.

Petr – Šmédek 6:4, 6:4
Pěkný zápas plný zajímavých antukových výměn. Oba velcí bojovníci, ale vyhrát může jen jeden. Dnes byl o kousek lepší Vojtěch Petr.

Jindáček – Horák O. 6:2, 7:5
Jiří Jindáček je ve čtvrtfinále Pardubické juniorky 2020. Porazil Ondřeje Horáka, kterému dnes zápas nevyšel. Nedostával se do tlaku, ve výměnách byl horší. Naopak levoruký Jindáček využil naplno leváckých zbraní. Dobře roztáčel druhý servis a Horákovi se to špatně returnovalo. Jindáček šikovně mixoval čop a stopbal, forhendovým krosem vyháněl Horáka mimo kurt. No prostě krásně využil všechny ty levácké sviňárny. Jindáček zahrál výborně, zaslouženě vyhrál.

Krumich – Rys 6:4, 6:3
Rys samozřejmě věděl, že se musí Krumichovi tlačit do bekhendu, takže to bylo z prvního míče rána směrem někam do bekhendového rohu a pak se uvidí. Žádné dlouhé výměny z toho nebyly. Ale byla to určitě správná taktika, protože jakomile to půlčil Krumichovi na forhend, tak přitětěl projektyl, který už nezbývalo než narazit zpět na druhou stranu, kde už ale Krumich nabíjel znovu na forhend.

Více jsem toho neviděl.

Další zápasy:
Velík – Novák 6:4, 6:0
Donald – Otypka 6:2, 4:6, 6:1
Menšík – Hrazdil 6:4, 6:2
Urbanová – Hrdinková 3:6, 7:5, 6:2
Zámečníková – Hejtmánková 7:6(5), 6:3
Havlíčková – Kubíková 6:2, 6:4

Napsal: Lukáš Březina

24



Odeslat článek emailem    Facebook    Twitter



POSLEDNÍ ČLÁNKY

NEJHRANĚJŠÍ VIDEA (14 dní)